Breng positieve energie in je huis met deze feng shui tips | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Breng positieve energie in je huis met deze feng shui tips

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne badkamers van Design by Torsten Müller Modern
Loading admin actions …

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die tot doel heeft om een huis vol goede energie te creëren. Door meubels en accessoires op een bepaalde manier te plaatsen en de juiste details aan te brengen maak je een veel prettiger leefomgeving. En dat is belangrijk want we zijn er immers elke dag en laden er weer op aan het eind van de dag. In Feng Shui gaat het niet alleen maar om het aantrekken van een positieve vibe maar ook om je huis te beschermen tegen negatieve invloeden. We weten allemaal hoe je woonkamer kan aanvoelen na een druk verjaardagsfeestje en je de deuren open zet om het te luchten. Dit reinigen is eveneens van grote invloed op de positieve sfeer in huis. Lees mee en ontdek tips om je huis nog aangenamer te maken.

1. Plaats geen verzamelingen

Living room : Neutral tones Minimalistische woonkamers van In:Style Direct Minimalistisch
In:Style Direct

Living room : Neutral tones

In:Style Direct

Plaats geen verzamelingen in je huis vooral het soort met veel oude of antieke spullen die veel plaats in beslag nemen. Bij het opslaan van verzamelingen in je huis trek jen negatieve energieën aan of kan de positieve energie blokkeren. Wees dus voorzichtig! 

​2. Laat frisse lucht circuleren

Open-Plan Kitchen/Living Room, Ladbroke Walk, London Moderne woonkamers van Cue & Co of London Modern
Cue & Co of London

Open-Plan Kitchen/Living Room, Ladbroke Walk, London

Cue & Co of London

Jazeker, ook de lucht in je huis vervuilt en is regelmatig aan verversing toe. Open dagelijks de ramen en open alle gordijnen en luiken. Het is belangrijk om de lucht te vernieuwen. Zowel de zon en frisse lucht reinigen negatieve energieën, dus laat de wind maar waaien zodat alle slechte energie naar buiten vertrekt. Zelfs wanneer je het koud hebt, moet je de ramen openen al is het maar voor tien minuten.

​3. Niet teveel spullen verzamelen

We verzamelen door de tijd heen allerlei objecten, kleding, accessoires en keukenapparaten. Maar dit hoeft niet. Teveel spullen blokkeren de goede energiestroom in je huis en zeker wanneer je ze nooit gebruikt. Wees dus niet bang om spullen weg te gooien, je huis knapt er enorm van op! Een omgeving met weinig spullen zorgt voor meer rust en een positief gevoel.

4. Daglicht

Het is belangrijk om je huis goed te verlichten en probeer ook donkere hoeken zoveel mogelijk te vermijden. Een vloer- of tafellamp kan helpen om dit probleem op te lossen. 

5. Plaats een lepelplant

Feng Shui adviseert om veel planten en bloemen in ons huis te plaatsen vanwege hun regeneratieve energie. Heb je problemen met vocht of lekkages in huis, koop dan een lelie of lepelplant want dit is een goede energieleverancier die bovendien niet veel licht nodig heeft. Planten reinigen bovendien ook de lucht. Lees hier meer over in dit artikel.

6. Reinig je huis grondig

van homify

Schoonmaken is niet het meest prettige klusje, maar het is oh zo belangrijk om negatieve energie buiten te houden. Een schoon huis creëert een gevoel van welzijn. Er gaat niets boven een wekelijkse schoonmaak routine en kleine eenvoudige handelingen om elke dag even schoenen, jassen en post op te ruimen… Verwijder ook spinrag want dit trekt negatieve energie aan. Binnenkort publiceren we ook een checklist voor de grote voorjaarsschoonmaak dus hou onze site in de gaten!

7. Wierook en aroma's

Een aangename geur zorgt voor de meest gastvrije omgeving en maakt het ook mogelijk om de energie positief te beïnvloeden en een rustige omgeving te creëren. Dit kun je doen met wierook of een aromabrander met natuurlijke etherische olie. Gebruik ook natuurlijke reinigingsmiddelen met een prettige geur.

8. Decoreer met spiegels

Spiegels zijn geweldige bondgenoten voor de decoratie van je huis, maar vooral ook om positieve energie aan te trekken en ze helpen bij een positief humeur. Als je geen spiegels in huis hebt, schaf er dan zeker een paar aan!

9. Besteed aandacht aan de hal

De hal is de eerste plek waar je je huis binnenkomt dus daar moeten we al beginnen met het aantrekken van goede energie. Plaats er verse bloemen, een spiegel en andere mooie objecten. Deze zorgen voor een goed gevoel wanneer je thuiskomt.

10. Plaats zout

De laatste tip is ideaal voor mensen die gaan verhuizen naar een nieuw huis (dat ooit werd bewoond). Wist je dat je alle slechte energie kunt weren met wat zout? Dit ingrediënt dat we allemaal in onze keuken hebben, neemt de slechte energie van de vorige bewoners op. Plaats een bergje zout in elke hoek van elke ruimte van het huis. Na 48 uur verwijder je het zout weer door het op te zuigen met de stofzuiger.

Ja, er zit wat in om je huis te beschermen tegen negativiteit...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!