7 interieurfouten die alle Nederlanders maken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 interieurfouten die alle Nederlanders maken

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van La Posa Style Modern
Loading admin actions …

Het is niet gemakkelijk om de dingen in huis perfect te doen, of het nu om de schoonmaak of het design van je kamer gaat. Daarom hebben wij in dit artikel 7 dingen opgesomd die alle Nederlanders (in ieder geval heel veel) fout doen in het design van hun kamer. Bestaat het echt zo’n lijst? Ja zeker, check het hieronder. Het gemak van deze lijst is gewoon dat je zelf de fouten niet meer hoeft te maken om te leren (dat is toch ook eigenlijk wat fouten maken vooral is). Toch niet een van de leukste bezigheden, vandaar dan ook deze lijst. Kijk snel met ons mee, steek er wat van op en laat je inspireren door hoe het niet moet!

1. Te grote bank

De bank is ongetwijfeld een van de fijnst plekken in de woonkamer en daarom erg geliefd bij de Nederlanders. Het is de ster van de avond, je kunt er heerlijk om relaxen en een goed gesprek voeren. Zelfs wat bitterballen op eten. Soms maken we de fout om te grote banken te kopen voor een te kleine kamer. Zo wordt de kamer krapper dan deze hoeft te zijn. Als de kamer klein is, kies je beter voor een combinatie van kleinere meubels: sofa, fauteuils, deze zijn veel minder omvangrijk dan een grote sofa. Wat je hier ziet, niet doen! Een expert helpt met het inrichten van de kamer!

2. Zet kamer niet helemaal vol

We houden er allemaal van om onze woning volledig naar onze smaak in te richten, maar we lopen daarbij steevast het risico om de beschikbare ruimte helemaal te vullen, waardoor je je doel voorbij gaat. Je hoeft niet weinig meubels te plaats, maar kies wel voor rustige kleuren in kleine kamers. Architecten zijn echte experts als het aankomt op de inrichting van je nieuwe kamer. Ervaar het zelf!

3. Wacht niet te lang met sanere

Soms gaat er maar een beetje tijd overheen voordat de badkamer al weer wat uit de mode is. Dat maakt op zich niet zoveel uit, want als je blij bent met je badkamer is alles goed. Bovendien, elke jaar je badkamer verbouwen, dat is geen realistische optie. Anders wordt het wanneer het een vervallen badkamer betreft, van 30 jaar oud, dan is het wel handig om in actie te komen. We kunnen in deze badkamer niet echt spreken van een stijl, hij is ronduit verschrikkelijk. Wacht niet te lang met de aanpak van je badkamer, je kunt er zoveel plezier van hebben!

4. Meubels een nieuwe look onthouden

Zelfs de bank van je opa en oma kan wel eens een opfrissertje gebruiken, niet waar? Waarom doen dan zoveel Nederlanders te weinig iets constructiefs met hun oude meubels. Tegenwoordig is het juist helemaal in om lekker te knutselen met oude banken en stoelen, een nieuw stofje erom en je hebt weer een set kekke meubels. Zorg er wel voor dat je kiest voor bij elkaar passende motieven (mag overigens best een beetje eclectisch zijn, als het maar op een of andere manier klopt voor jezelf). In deze kamer heeft men geprobeerd de boel in de lift te zetten, maar dat is helaas niet gelukt, want de nieuwe stof van de bank past niet bij de rest. 

5. Ruim een beetje op

Indien mogelijk, ruim de boel in de keuken een beetje op. Je kunt nog zo’n geweldige inrichting hebben, als het rommelig is wordt het natuurlijk nooit wat. Dit is echt iets dat veel Nederlanders (en mensen in het algemeen) soms net even iets te weinig doen.

6. Bedenk een concept

Het kan gebeuren dat door de verhuizing, of een andere begrijpelijke reden, je snel meubels aanschaft zonder eigenlijk over het algemene concept voor de inrichting na te denken. Later kun je dat wel weer rechtbreien, toch? Eigenlijk kun je er beter direct over nadenken, want dat scheelt veel geld en tijd. Het maken van een opzet, indeling van de kamer en het kiezen van een stijl duurt niet lang, want je weet eigenlijk van te voren al wel een beetje wat het ongeveer gaat worden. Het gaat er vaak om gewoon heel even de tijd te nemen voor een ontwerpfase. Wellicht kost het je nog geen uur, terwijl luk raak kopen van meubels per saldo een activiteit is die veel meer tijd in beslag neemt. Rechtbreien van een stijl of inrichting kost geld. De fout is dus: het niet uitdenken van een concept en de indeling van een interieur. Doe dit en je zult er veel plezier van hebben!

7. Keukentafel passende bij keuken

We sluiten af met deze veel gemaakte fout, die een link heeft met de fout die we je bij punt 1 hebben laten zien, maar die er toch ook een beetje los van staat. Het gaat om de veel te grote tafel in deze kleine keuken. Natuurlijk wil je fijn ontbijten, maar door het te grote formaat is het snel gedaan met de feestvreugde in de ochtend. Een inklapbare tafel zou hier veel beter zijn. Dus, kies niet voor permanente, maar voor inklapbare meubels in een kleine keuken. Dan wordt de sfeer tijdens het ontbijt veel gezelliger! Blijf ons volgen voor meer mooi design!

Wat zul jij nooit meer fout doen? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!