Bijzondere muurkunst voor het creëren van een artistieke sfeer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere muurkunst voor het creëren van een artistieke sfeer

Stoa. Stoa.
modern  door Atelier Arnaud, Modern
Loading admin actions …

Kunst uit alle hoeken van de wereld heeft natuurlijk verschillende verschijningsvormen. Vandaag laten we je een aantal mooie muurkunst ideeën zien die een artistieke sfeer in je woning brengen, een mooi tegenwicht voor de hedendaagse vaste regels en structuren, en wellicht een alternatieve manier van zien en denken. Er zit van alles bij, van zwart-wit tot veelkleurig, maar telkens heeft het die bijzondere twist waar je niet omheen kunt. Ben jij nieuwsgierig? Kijk dan snel met ons mee naar de voorbeelden. 

Zwart wit op beton

De Argentijnse kunstenaar Julián Cheula creëerde deze muurschildering op een betonnen wand. We bevinden ons in Argentinië, in een vacant betonnen gebouw dat een nieuwe bestemming krijgt nadat het enkele jaren heeft leeggestaan. De muurschildering is gemaakt op een brede wand die de gehele lengte van de ruimte beslaat. Het is een ingewikkelde voorstelling met zeer veel details en persfectieven, echt wat je bij bijzondere muurkunst verwacht.

Details

Hier zien we een close-up van het kunstwerk, dat door de ingewikkelde perspectieven doet denken aan het werk van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher. Het zwart-wit kleurenschema is dynamisch en prikkelt onze verbeeldingskracht, ons zicht wordt er door geraakt. De diepte in het werk is opvallend. We zien een trappenhuis, zalen, galerijen, zuilen en overspanningen. Dit alles op het platte vlak van een betonnen wand. Een werk als dit is passend voor een interieur waarin creatief wordt gewerkt, creative industry of gewoon een experimentele residentiële woning.

New York

ART CONTEMPORAIN presenteert je dit schitterende schilderij van de skyline van New York. Een prachtige impressie die voor een mooie ambiance in je woon- of eetkamer zorgt. Dit creatieve bedrijf is in Parijs gevestigd, in de negentiende eeuw de belangrijkste kunststad, deze rol is in de twintigste eeuw overgenomen door New York. Het is daarom treffend dat dit Parijse werk de stad New York toont. Natuurlijk is Parijs nog steeds een belangrijke kunststad, veel belangrijke musea en kunstenaars zijn er gevestigd. Als je van kunst houdt zijn beide steden het bezoeken waard.

De tijd nemen

modern  door homify, Modern

Lysiane Beck schilderde dit werk Prendre le temps in de stad Sarreguemines. De vertaling van de titel is De tijd nemen. De eerste vraag die bij ons opkomt is waarschijnlijk, waar moeten we de tijd nemen? De setting is een bar, een hotspot van sociale interactie, dus moeten we tijd nemen voor elkaar, voor andere mensen? Mogelijk. Deze impressie heeft een dromerige sfeer en doet denken aan het werk van de Amerikaanse schilder Edward Hopper, met zijn alledaagse voorstellingen in een verstilde sfeer. 

Abstract

Dit werk is gemaakt met Oost-Indische inkt en acryl op canvas. Atelier Arnaud uit Arles, Frankrijk, heeft met dit werk een abstracte storm van indrukken weten te realiseren. Zijn het wolken, is het een lawine, een grote golf of de chaos op canvas gevangen? Het is een abstract werk dat verschillende associaties oproept. Een mooie toevoeging aan je hedendaagse interieur. Door de abstracte vormgeving past het in verschillende interieurs. Echt een bijzonder werk!

Tot zover deze prachtige muurkunst. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je meer kunstige ideeën? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een serre is om in te relaxen. Hoe je die inricht? Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

DIY is een absolute trend! Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!