Beton en hout in een aantrekkelijke eengezinswoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Beton en hout in een aantrekkelijke eengezinswoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van massive passive Modern
Loading admin actions …

Bij moderne woningen denk je al snel aan een geheel dat uit beton is opgebouwd. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om naast beton meer natuurlijke materialen te gebruiken. De Luxemburgse bouwonderneming Massive Passive bouwt chique eengezinswoningen waar hout een belangrijke rol speelt in het ontwerp. Dat geldt zowel voor het exterieur als voor het interieur. Ben je benieuwd hoe dat er in de praktijk uit is komen te zien? Neem dan even de tijd om dit prachtige huis te bekijken.

De voorkant

De voorkant van de woning laat gelijk heel goed zien wat we bedoelen met een aantrekkelijke combinatie van beton en hout. Het stoere moderne ontwerp van het huis heeft namelijk een prachtig rustiek randje gekregen door op de juiste plekken hout te gebruiken. De landelijke omgeving vraagt daar eigenlijk ook een beetje om, want zonder hout zou dit huis zich wel heel erg vervreemden van het landschap waarin het is gebouwd. De ligging op een helling maakt het bouwtechnisch gezien ook erg interessant om te bekijken.

Vanuit de tuin

De achterkant van het huis laat geen hout zien, zoals je vanuit de tuin kunt zien. En ook dat is een prima keuze geweest! Het meest opvallende is hier het uitstekende bouwdeel van de eerste verdieping. Een fijne bijkomstigheid van deze vormgeving is dat een gedeelte van het zeer ruime terras daardoor overdekt is. Handig om even te schuilen tijdens een zomers regenbuitje! Waar je aandacht ook letterlijk naartoe getrokken wordt, is de glazen schuifpui die over vrijwel de gehele lengte van de begane grond is aangebracht. Dat zorgt voor een heerlijke lichtinval en bovendien de ideale mogelijkheid om van de leefruimte en de tuin één groot geheel te maken.

Bijzonder interieur

Het bijzondere interieur van het huis mag na het zien van de buitenkant misschien geen verrassing meer zijn, maar toch is dat het wel! Wat een bijzondere eclectische combinatie van stijlen valt hier te zien! Modern, rustiek en landelijk vloeien op een fantastische manier samen. Het centrale punt is de eettafel. Met de acht stoelen, waarvan twee aan elke kant van de tafel, is die net even iets anders dan je gewend bent. En dat geldt ook zeker voor de trapopgang! Op deze manier is een unieke stijl ontstaan. Een beeld als dit zou je eigenlijk veel vaker tegen moeten komen!

Richting de keuken

Een blik richting de keuken levert een plaatje op waar je ook erg vrolijk van wordt. Een moderne keuken met een stevige portie rustieke inspiratie is klaar om gebruikt te worden! Let verder even op de schitterende lampen aan het plafond. En dat plafond zelf is met alle gaatjes die erin zijn verwekt ook weer zo leuk om te zien.

Uitzicht

Je kunt alles over de slaapkamer zeggen, maar het uitzicht vanaf dit plekje is het allermooiste! Wat fantastisch als je ’s ochtends de gordijnen opent en naar dit schitterende levende schilderij kijkt! De slaapkamer zelf is een fraai modern-rustiek geheel dat ook erg mooi is als de gordijnen gesloten zijn.

Hout in de badkamer

In een huis waarin hout steeds op zo’n creatieve manier is verwerkt, mag dit ook in de badkamer natuurlijk niet ontbreken. De bijzondere lambrisering op de muren geeft een heel andere dimensie aan het concept van een badkamer. Een heerlijke omgeving om lekker te kunnen ontspannen is daarmee ontstaan. Een fraai sluitstuk van al het bijzonders dat we in deze eengezinswoning hebben kunnen zien.

Voor iedereen die op zoek is naar meer bijzondere inspiratie op het gebied van eengezinswoningen, willen we graag naar dit project verwijzen.

Ook zo enthousiast over dit huis? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!