Woonkamer door Design Spirits

Zo geef je de woonkamer een fantastisch kleuraccent!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

In Nederland zijn we over het algemeen wat voorzichtig met kleur. Uitbundige kleurrijke woonkamers zie je zelden. Toch kan een fraai kleuraccent heel veel warmte en gezelligheid toevoegen. Vandaag dus een pleidooi voor kleur. In Latijns Amerika weten ze veel beter hoe je een kleurrijke woonkamer inricht. Vandaag laten we je daarom wat voorbeelden zien uit deze warme landen vol levendigheid en gezelligheid. Daarnaast geven we je wat ideeen op welke wijze je kleuraccenten kunt aanbrengen. Want dat kan namelijk op veel meer manieren dan alleen maar met kussens en vazen. Laat je inspireren en voeg ook dat vleugje kleur toe aan jouw huis!

​1. Roze als accent

Roze is de trend van het moment onder de kleuraccenten. En kijk hoe simpel dit al kan zijn! Een paar felroze kussen die mooi contrasteren op de lichte stoel. Ga wel even na of de kleur van jouw keuze ook past bij de rest van je interieur. Hier is dit zeker het geval.

2. Pastel: niet weg te denken dit voorjaar!

Pasteltinten zijn het helemaal. En zeker deze citroengeel-groene tint die zeer levendig is die bijna onmogelijk onopgemerkt blijft. Gebruik deze kleur in zeer kleine details om te voorkomen dat je verzadigd raakt en combineer deze met neutrale kleuren (samen met wit en licht-ijsblauw vormt het een prachtige combinatie!).

3. Terracotta in een effectieve combinatie

Terra kleuren zijn geweldig in het voorjaar: ze geven dat vleugje kleur zonder dat al te opzichtig: ideaal voor verfijnde ruimtes. En het geeft zo'n warme zonnige sfeer in je huis!

4. Of een vleugje rode intensiteit?

 Woonkamer door D.I. Pilar Román
D.I. Pilar Román

Chaise longue

D.I. Pilar Román

Veel mensen zijn bang voor rood omdat het soms lastig is om je interieur licht te houden en omdat deze kleur al snel overheerst. Dus ben je bang voor de effecten van rood kies dan voor slechts een element in deze kleur en hou de rest neutraal. Kies bij voorkeur ook voor een warmer rood of voor minder fel rood.

5. Alle nuances paars

We zijn allemaal fan van de kleur paars, want ondanks het feit dat een felle kleur is, verliest deze nooit zijn elegantie. Hier zien we een voorbeeld in combinatie met roomwit en diverse nuances licht en donkerpaars. De gestreepte stoel zorgt voor een vrolijke noot.

6. Alles wit en in het midden een bloem

En wanneer je hele woonkamer wit is dan kan een kleurelement slechts al bestaan uit een enkele bloem in een kleurrijke vaas.

7. Bruintinten en geometrie

Hou je van geometrie en aardetinten? Dan is dit een fraaie manier om een accent aan te brengen met deze tinten: een roomwitte basis met een geometrisch kleed in bruintinten. Ook mooi met wat groentinten in de vorm van planten!

8. Mozaiek stijl bekleding

 Woonkamer door Decora

En als je echt niet weet welke kleur te kiezen om wat vitaliteit te geven aan je woonkamer, probeer dan eens een mix van meerdere kleuren. Deze retrolook sofa met wat geel, rood, roze, groen… is zeker origineel en verfrissend, of niet?

9. Het groene accent van planten

 Woonkamer door FLAM RUGS
FLAM RUGS

OBEROI RUG

FLAM RUGS

De ideale manier om wat fraaie natuurlijke kleuraccenten aan te brengen is natuurlijk een vleugje groen van planten. Een mooie bamboeplant in lage schaal met lichtgroen mos bijvoorbeeld.

10. Verwelkomend vrolijk geel

 Woonkamer door Persianas La Sombra
Persianas La Sombra

Cortinas Enrollables

Persianas La Sombra

Geel is de kleur van de zon en zorgt voor een vrolijke verwelkomende noot in je huis. Combineer bijvoorbeeld een lichtgele accentmuur met donker okergele accenten op je bank. En geel is ook mooi te combineren met de trendkleuren olijfgroen en poederroze! Als dat geen kleurrijke noot brengt in je huis…

11. Kleuren die doen denken aan de natuur

 Woonkamer door All Arquitectura
All Arquitectura

Parque México

All Arquitectura

We zien ook de handgeknoopte veelkleurige kleden uit Zuid Amerika weer in de woonwinkels en zo'n veelkleurig kleed kan veel levendigheid en dynamiek toevoegen aan een ruimte. Samen met hout en olijfgroen creeer je er een mooie natuurlijke sfeer mee!

12. De koninklijke uitstraling van blauw

Niet te vergeten: royal blue! En kijk eens wat een prachtige sfeer je daarmee kunt combineren met wit als basis en turquoise en paarse accenten. Wij zijn overtuigd!

12. Alles in de juiste balans

 Woonkamer door DIN Interiorismo
DIN Interiorismo

Paugui – DIN Interiorismo

DIN Interiorismo

We sluiten af met deze oranje grijze combinatie om te benadrukken dat een neutrale basis belangrijk is wanneer je kleur wilt toevoegen aan je interieur. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met ons pleidooi!

We wisten niet dat kleur zo mooi kon zijn! Inspirerend...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!