Voor & Na: Spectaculaire renovatie van een Amsterdams droomappartement! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Spectaculaire renovatie van een Amsterdams droomappartement!

Stoa. Stoa.
BAARSJES RENOVATION Moderne woonkamers van Kevin Veenhuizen Architects Modern
Loading admin actions …

Door de jaren heen werd dit appartement in Amsterdam een wirwar van kamers. Het was echt een onsamenhangende verzameling. De uitdaging voor de complete renovatie was om mooie en duidelijk op elkaar aansluitende ruimtes in te richten die helemaal zouden voldoen aan de eisen van de bewoners, een jong paar. Dat zou het woongenot verhogen en het leven gewoon mooier maken!                                                                                                                                                             

De woning heeft een duidelijke indeling: op de begane grond vinden we een woonkamer, eetkamer en keuken, dit zijn de leefvertrekken. Deze hebben een open verbinding door een open volume in het midden van het pand te realiseren. Op deze verdieping bevindt zich ook een toilet, dat onder de interne trap werd verplaatst onder de interne trap om ruimte te maken voor een grote open keuken en bar. Ook de woonkamer lijkt ruimer en lichter na de renovatie, omdat de wand wordt vervangen door een open staalconstructie.                                                                           

Op de bovenste verdieping was het lastiger om een volkomen open verdieping te realiseren vanwege de lastige vorm van de plattegrond. Toch was het mogelijk om twee slaapkamer en een badkamer lichter te maken. De gang heeft meerdere daklichten en kan worden gezien als een extra ruimte die gebruikt kan worden. Een schuifdeur geeft toegang tot de compacte badkamer die ondanks zijn afmetingen is voorzien van al het denkbare comfort.

We gaan in dit artikel met jou op tour door deze woning. Kom snel met ons mee en laat je inspireren!

Noeste arbeid

Hier zien we een foto van hoe de kamer ooit was. De wand is gesloopt en de meterkast verplaatst. De eerste tekenen van de nieuwe kamer zijn al te zien.  

Helder en eclectisch

Bij de eerste blik in de woning is het al duidelijk, deze woning is modern met een heldere sfeer en hier en daar een eclectische inrichting. De donkere bruine boekenkast valt een beetje uit de toon en de lamp ernaast ook, als we het vergelijken met de lichte tinten van de ruimte. Dat is natuurlijk expres, want deze woonkamer heeft een eclectische indeling: verschillende stijlen door elkaar heen. We zien de donkere balken recht voor ons, deze zorgen voor een mooie match met de donkere meubels. Ze staan op de plaats van de oude wand die weggehaald is om het interieur veel lichter te kunnen maken! We vinden de oude open haard mooi met de zwarte schouw. Je zou er ook voor kunnen kiezen om deze weer gebruiksklaar te maken. Dat zorgt voor veel gezelligheid. Een expert help je met de inrichting van je droomhuis.

Fenomenale lichtval

Dit is toch een kamer waar je direct verliefd op wordt! Het is niet voor te stellen hoe donker het hier was, nu is het echt een luxe woning met een unieke sfeer en lichtval. Die eettafel nodigt ons echt uit om te genieten!

Back to the 50s

Het uitzicht op de staat brengt ons een beetje terug naar het verleden van Amsterdam, de jaren ’50 en ’60. Ook het interieur, met de planten en de stoel, doet ons aan deze roerige periode denken. De donkere gevels buiten passen heel goed bij het lichte design binnen. En dan hebben we die schitterende lichtval nog die het hele interieur tot leven brengt!

Plattegrond 1

Hier zien we de duidelijke plattegrond van de eerste verdieping. Je kunt goed zien hoe mooi alles op elkaar aansluit!

3D

Een mooie 3D-weergave doet het ook erg goed bij de kopers van een nieuw huis. In dit geval hadden de bewoners een mooi zicht op hun nieuwe huis nog voor het volledig verbouwd was. Meer mooie ideeën vind je hier

Heldere overloop

Wat ziet deze verdieping er mooi uit. Het licht van rechts valt in de overloop en de witte wanden weerkaatsten het verder de ruimte in. We kijken naar een van de slaapkamers waarvan de deur open staat. 

Badkamer

Zou jij in deze badkamer kunnen genieten? Het uitzicht is hier heel sfeervol. Je kijk tegen de oude huizen van de stad aan. Een heerlijke badkamer die toch niet supergroot is. Dat hoeft dus ook helemaal niet! Goed nieuws voor iedereen die wel eens wat anders wil met zijn of haar kleine badkamer. 

Overloop

Nee deze overloop is nog niet helemaal klaar. Maar we weten hoe mooi het gaat worden hier. Laat je vooral informeren en inspireren door een uitstekende expert bij het verbouwen van je woning. Dan weet je zeker dat het resultaat fantastisch wordt! Blijf ons volgen voor meer mooi woondesign.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!