Metamorfose van een oude, vervallen boerderij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Metamorfose van een oude, vervallen boerderij

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van YNOX Architektura Wnętrz
Loading admin actions …

Wie droomt er af en toe niet van? De drukke stad ontvluchten en tot rust komen in de idyllische omgeving van het platteland. Daar waar de tijd langzamer gaat, waar claxons en toeters worden ingewisseld voor het geluid van ruisende bomen en zingende vogels. Het Poolse ontwerpduo Marlenie en Robertowi Koćiółek van studio Ynox lieten het niet bij dromen. Zij vonden in de Poolse streek Podlachië hun perfecte locatie. Het enige probleem? Een zwaar verouderd gebouw. Daar lieten zij zich echter niet door afschrikken. Een grote verbouwing was het gevolg, daarvan laten we jullie middels deze fotoserie het verloop zien. 

Voor: Een oude schuur

Zo zag het oude gebouw eruit voor aanvang van de renovatie. Het is moeilijk voor te stellen dat dit gebouw uiteindelijk omgetoverd zal worden tot droomhuis. Het gebouw lijkt zich in een deplorabele staat te vinden. Een verwaarloosd en verlaten  gebouw dat inmiddels is overwoekerd door onkruid.

Na: Idyllische boerderij

Temidden van korenvelden schittert de nieuwe woning in al zijn eenvoud en kracht. De voorgevel heeft een dieprode kleur gekregen en vormt een mooie combinatie met het grijsblauwe dak. Er werden nieuwe ramen toegevoegd, voorzien van lichte, houten frames. Het exterieur van de woning heeft een geheel nieuw karakter gekregen.

Na: Elegant terras

De nieuwe woning werd voorzien van een comfortabel terras, hier kunnen de bewoners genieten van de omringende natuur, van de omgeving waar ze zich zo sterk tot aangetrokken voelden.

Voor: Een ongezellige entree

Zou het echt zo zijn dat de eerste indruk de belangrijkste is? Als dat zo is dan voorspelt deze entree niet veel goeds. De oude ingang is weinig uitnodigend en ziet er net zo vervallen en verwaarloosd uit als de gevel die we op de eerste foto konden zien.

Voor: Verwaarloosd interieur

Voor het interieur van het gebouw geldt eigenlijk hetzelfde als voor het exterieur. Vrijwel alle oppervlakten en wanden waren toe aan een grondige renovatie. Het kleurenschema van het oude interieur oogde gedateerd. Bedradingen, kabels en andere storende elementen zijn niet aan het zicht onttrokken. 

Voor: Gemiste kansen

We zien hier nog eens de situatie voor aanvang van de renovatie. Gelukkig lieten de bewoners zich niet afschrikken door de staat van het gebouw, en gelukkig hadden zij door welk potentieel dit gebouw had.

Na: Een landelijke keuken

De nieuwe keuken heeft een aangename, landelijke charme. Lichte, houten vloeren en wanden worden afgewisseld met frisse, witte keukenkastjes. Verschillende houten accessoires en decoratieve elementen dragen bij aan deze gezellige sfeer, en geven de ruimte tevens een subtiele eclectische uitstraling.

Na: Eclectische woonkamer

Het oude plafond werd opnieuw geschilderd maar verder in zijn originele staat behouden. De muren werden bekleed met lichte, rustgevende planken die de ruimte een rustieke uitstraling geven. Door de vele bonte accessoires en decoratieve elementen creëerden de ontwerpers van Ynox een aangename, folkloristische sfeer.

Na: Een gezellige woning

De gebruikte materialen, veel hout en zachte stoffen, zorgen direct voor een gezellige sfeer. De prachtige open haard die we rechts op de foto kunnen zien zorgt voor de nodige warmte. De ontwerpers hebben een fraaie, landelijke sfeer weten te creëren die bij de bewoners een permanent vakantiegevoel oproepen. 

Na: De nieuwe badkamer

Ook in de badkamer voert het hout de boventoon. Hier is men bovendien van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een kleine sauna aanwezig waar de bewoners heerlijk kunnen ontspannen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!