12 goede ideeën voor een mooiere tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
КП Жуковка 21 века, Land-proekt Land-proekt Klassieke tuinen
Loading admin actions …

Dagelijks de natuur ervaren. Wie wil dat nou niet. Maar helaas lukt het met onze drukke schema's en onze stedelijke woonomgeving niet altijd om voldoende groen te beleven. We hebben daarom een aantal goede ideeën voor je verzameld die je makkelijk kunt toepassen in je eigen stadstuin.

De landschapsarchitecten van Land Proekt uit Moskou hebben een aantal bijzondere ontwerpen gemaakt die elk bijdragen aan een groenere omgeving. Hoewel ze ontworpen zijn voor tuinen in Rusland, kun je de ideeën prima toepassen in je eigen tuin.

Laat je inspireren!

Zomerkeuken van baksteen

Deze mooie buitenkeuken is gemaakt van hout en bakstenen. De bestrating bestaat uit tegels. Het robuuste dak past mooi bij een huis in een landelijke stijl. Het ontwerp is eenvoudig maar biedt de gebruikers een mooie schaduwrijke plek om te koken en te genieten.

Terras van hout

Gemaakt van houten planken biedt dit eenvoudige houten terras een perfecte plek voor een picknick of voor kleine kinderen om te spelen. Leuk is hoe de planken in een organische manier rond de boomstam zijn gerangschikt. Dit geeft de ruimte een speelse en levendige uitstraling.

Combinatie van verschillende texturen

Hier hebben de tuinontwerpers verschillende tegels gecombineerd. Leuk om dit in je eigen tuin toe te passen tussen je terras en je gazon. Het gebruik van verschillende vormen brengt beweging in een ruimte.  Verder kun je ook experimenteren met verschillende lichtelementen. Zo kun je ook als het donker is genieten van je tuin.

Vloeiende lijnen

Een mooi onderhouden gazon met borders met bloemen langs het pad. Een mooie klassiek idee voor als je houdt van een tuin in landschapsstijl. Het pad meandert op een vriendelijke manier vanuit het huis naar de achterkant van de tuin en nodigt uit om naar buiten te gaan.

Een plek om te ontspannen

Soms kan alleen een eenvoudige salontafel en een paar stoelen al voldoende zijn. Zet ze op een mooi terras en je hebt de ideale setting voor een kop koffie en het lezen van je favoriete boek.

Hout en steen

Geïnspireerd door de Japanse Zen tuinen hebben de tuinarchitecten in deze ruimte gladde houten planken gecombineerd met een strook van witte rivierkeitjes. Deze keitjes contrasteren prachtig met het schors en het groen van de planten. Je kunt ook experimenteren met stenen in verschillende kleuren en afmetingen om het uiterlijk van uw achtertuin te veranderen.

Wil je meer voorbeelden van Japanse tuinen? Kijk dan ook eens in dit Ideabook.

Betontegels

In plaats van te kiezen voor traditionele stenen, kun je ook kiezen voor betontegels. Ze combineren vooral mooi met een stenen gevel.

Mooie eyecatcher

Als je niet veel geld wilt uitgeven aan het renoveren van je tuin, dan kun je altijd experimenteren met keermuurtjes zoals in dit voorbeeld. Zet er je favoriete planten en struiken in en het beeld is compleet.

Gefilterd licht

Tijdens een warme zomerdag wil je wel buiten zitten maar niet in de felle zon. Een combinatie van comfortabele houten banken bedekt met eenvoudige witte stof is ideaal voor het lezen van een boek op een luie zondagmiddag.

Ronde trap

Je kan ook experimenteren met een mooie trap rondom een ronde kolom. Op deze manier creëer je niet alleen een functionele ruimte, maar maak je een ruimte ook visueel aantrekkelijker.

Een terras

In plaats van dure meubels kun je ook je geld uitgeven aan een mooi houten terras met een paar stoelen en een grote parasol. Maak het verder gezellig met potplanten of mooie beelden.

Terug naar de basis

Dit is een van de eenvoudigste en meest effectieve technieken voor het verbeteren van je achtertuin.  Maak gewoon een mooie combinatie van ruwe keitjes en laat het gras eromheen groeien.

Heerlijk om ‘s ochtends op je blote voeten over het gras te lopen.

Welk idee vind jij leuk? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine