Een unieke kleine serre | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een unieke kleine serre

Johan van Dijk Johan van Dijk
Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern
Loading admin actions …

Een serre bij je huis bouwen is over het algemeen geen dagelijkse aangelegenheid. Vaak is het belangrijkste doel om de ruimte in je huis wat groter te maken. En daarnaast krijg je natuurlijk vooral een ruimte waar je al snel van het kleinste zonnestraaltje kunt genieten zonder het koud te krijgen. In het geval van deze unieke kleine serre kun je zeker op bijzondere wijze van het zonlicht genieten. Heel veel extra ruimte is er trouwens niet ontstaan, maar de serre is zo leuk (en het huis groot genoeg) dat dat de pret zeker niet mag drukken. Laten we deze leuke uitbreiding, ontworpen door de experts van JE-architecten uit Alkmaar, eens goed gaan bekijken.

Diverse stijlen

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

Zodra je bij dit huis aangekomen bent, vallen je direct diverse stijlen op. De plek zelf is natuurlijk uitgesproken landelijk. De woning zelf laat een fraaie mengeling van klassieke, landelijke en moderne elementen zien. En de nieuwe serre: die oogt toch wel heel erg modern! Gelijk valt al op dat die serre een plekje is waar je altijd van de omgeving kunt genieten, wat voor weer het ook is. Erg leuk is ook het terras dat je hier kunt zien. Wat een fantastisch plekje om in de zomer heerlijk te kunnen zitten.

Close-up

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

We nemen je mee naar een close-up van de serre. Ondanks de geringe afmetingen is er namelijk genoeg bijzonders te zien! Allereerst de opbouw van deze kleine uitbreiding: meestal ben je van serres gewend dat er nog sprake is van een stenen of houten muur en vaak ook een dak van een van deze materialen. Maar hier is dat niet het geval: het geheel is helemaal in glas uitgevoerd! En een extra bijzonderheid is bovendien dat er een zitkuil te vinden is. Ook weer iets wat je doorgaans niet ziet bij een serre.

Een mooi contrast

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

De meer klassiek geïnspireerde bouwstijl van de woning hebben we al benoemd. En zeker vanuit dit perspectief zie je dan een heel mooi contrast. En ondanks de verschillen is er ook een zeer fraaie eclectische eenheid ontstaan. Het concept van de zitkuil is hier trouwens nog beter te zien.

Uniek eilandje

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

Voor we ook binnen een kijkje gaan nemen, willen we de serre nog één keer weer vanuit de tuin in beeld brengen. Eigenlijk is de serre een uniek (verdiept) eilandje geworden. Al is het niet zo groot, het is echt een plek die heel erg anders is dan alle andere plekjes die je in en rond het huis kunt vinden.

Speciale zithoek

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

Eenmaal binnen kun je goed zien dat de serre een speciale zithoek is geworden. Aan de ene kant doordat het geheel verlaagd is ten opzichte van de eigenlijke woonkamer en aan der andere kant om dat het zich eigenlijk buiten het huis bevindt. Je kunt de serre dan ook door middel van een gordijn afsluiten van de rest van het huis. Bijzonder is ook dat de kleine ruimte een eigen houtkachel gekregen heeft!

Leuke stijl

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

Het gehele interieur van dit huis valt op door een ontzettend leuke stijl. Een erg gezellig en aantrekkelijk geheel met een chique randje. Maar de prachtige bosrijke omgeving valt toch minstens zo veel op. Wat een heerlijk plekje!

Genieten

Hoflaan Moderne tuinen van JE-ARCHITECTEN Modern

Je hebt al wel door dat het in dit huis vooral een kwestie van comfortabel genieten is. En wie weet is zo’n kleine serre ook wel net dat beetje extra dat jouw huis nodig heeft. Inspiratie heb je vast genoeg gekregen!

Ben je geïnteresseerd in serres en wil je meer leuks op dit gebied zien? Dit artikel kan je dan ook zeker verder helpen!

Wat voor aanbouw zou jij bij je huis willen hebben? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!