14 leuke tuinideeën met stenen om zo te kopiëren! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

14 leuke tuinideeën met stenen om zo te kopiëren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Tropische tuinen van Flávia Brandão - arquitetura, interiores e obras Tropisch
Loading admin actions …

Stenen kunnen zoveel toevoegen aan je tuin. Ze zorgen niet alleen voor een mooie natuurlijke en rustieke uitstraling maar ze zijn ook onderhoudsarm en je kunt er de meest fantastische creaties mee aanleggen in je tuin. Van slingerend tuinpaadje tot waterstroom of kiezel border. Geen wonder dus dat dit een grote trend is momenteel in landscaping. Om je op weg te helpen, hebben we 14 zeer inspirerende voorbeelden voor je verzameld die je zo kunt kopiëren voor in je eigen tuin! Blader ze even door er zit vast wat bij om je tuin mee te verfraaien…

1. Voor een sprookjesachtig natuurlijk stenenpad

De klassieker onder de ideeën met steen voor in de tuin is natuurlijk het sprookjesachtige natuurlijke slingerende paadje met bij voorkeur wat fraaie planten en borders ernaast in je gazon.

2. Leg een eenvoudig te onderhouden Aziatisch stenenbed aan

Zeer snel en eenvoudig aan te leggen: Een Aziatisch stenen-bed met bijbehorende planten zoals een Acer, bamboe en grassen, witte kiezels en wat mooie bijpassende Aziatisch geïnspireerde beelden.

3. Om snel een extra zithoek te maken

Wil je naast je klassieke terras graag nog wat andere leuke zithoekjes creëren in je tuin? Dan zijn kiezels een zeer snelle en ideale manier om zo'n hoek in te richten. Hier met een fraaie tafel vol kleurige planten. Die zal zeker niet onopgemerkt blijven!

4. In een strakker design voor een moderne uitstraling

Stenen zien we niet alleen maar in de natuurlijke tuin maar ook in de moderne en minimalistische ingerichte tuinen. Zo'n exact geplaatst pad met platen in exact dezelfde afmeting onderstreept de puristische en minimalistische look met strakke lijnen.

5. Wissel tegels af met grind

Hier zien we een zeer goed gelukte mix van stenen platen afgewisseld met kiezels die voor een bijzondere textuur en dynamiek in deze tuin zorgen.

6. Of bouw een prachtige vuurplaats met kiezels!

Zeer inspirerend dit voorbeeld in prachtige organische ronde vormen. Plaats een dergelijke vuurplaats in je tuin en je tuindesign zal er compleet anders uitzien. Kiezels zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor de aanleg van zo'n vuurplaats.

7. Rondom de fontein

Ook een zeer simpel uit te voeren idee: Plaats een paar bakstenen in een hoek en vul de ruimte op met witte kiezels en plaats er een simpele aardenwerken fontein in met wat planten. Heerlijk ook dat geluid van stromend water, zo rustgevend!

8. Accenten aan de zijkant

Moderne tuinen van feltrini Modern

Een andere zeer veel gebruikte manier om kiezels in te zetten is langs de zijkant van je tuin in smalle borders. Een prachtig accent naast je terras en zeg maar dag tegen al het onkruid! En nooit meer onlruid wieden is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht…

9 Maak een waterval met vijver

Een ander fabuleus idee dat we steeds vaker zien in tuinen is het aanleggen van een natuurlijke waterstroom in de tuin van hoog naar laag. En stenen vormen daarbij een prachtige natuurlijke omlijsting van zo'n stroompje. Alsof je naast een beekje zit in je eigen tuin!

10. Tropische kiezeltuin

Pure kiezeltuinen nemen enorm toe in populariteit. En wist je ook dat kiezels zeer vriendelijk geprijsd zijn? Plaats er wat tropische palmen en planten en wat oude stukken drijfhout voor een wow-effect.

11. Sfeervol kiezelpaadje

Een echte klassieker in de tuin: het grindpad dat zowel optisch als ook functioneel overtuigend is en daarbij een gunstig alternatief is in vergelijking met duurdere bestratingsopties.

12. Tussen het gras en je terras

Hier werd de overgang van het terras naar het gazon met een speels randje kiezels benadrukt. Fraai en simpel! Wil je graag meer onderhoudsarme tuinen met zien? Bekijk dan eventueel ook even 17 tips voor een topklasse tuin (zonder veel werk).

13. Een pad van oud hout en stenen

Oude spoorwegbalken en kiezelstenen vormen hier een prachtige verbinding en vormen zo een natuurlijk tuinpad van het ene deel naar het andere deel van de tuin.

14. Een verticale stenenwand op je terras

En ten slotte hebben we hier nog een andere idee voor een creatieve stenentuin die je zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Met glazen vierkante bakken, grind en kleine vetplantjes maak je een prachtige muur met aquarium-look! Zeer origineel en anders dan anders!

Een beekje met waterval in je tuin... prachtig!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!