Op zoek naar de perfecte plek voor je kledingkast?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
2-poziomowe mieszkanie, Perfect Space Perfect Space Moderne kleedkamers
Loading admin actions …

Zoek dan niet verder! Vandaag laten we je de beste plekken zien om die mooie grote garderobekast of kleedruimte te maken in je huis. Vaak plaatsen we de kledingkast in de slaapkamer maar er zijn zoveel onbenutte plekken in huis die daar veel geschikter voor zijn. En soms is een kleine slaapkamer ook niet echt een geschikte plek voor een grote kast omdat deze soms veel te kolossaal is. En echt, er zijn slimmere plekken in je huis te vinden! Vandaag laten we je een aantal van die plekken zien waar je uitstekend een garderobekast (of andere opbergruimte) kunt maken zonder dat dit al te veel opvalt. Kijk mee naar onze praktische ideeën!

​1. Onder een schuin dak over de totale wand

Gebruik je schuine zolderdak optimaal en plaats er een garderobe (of andere) kast over de volledige lengte van de muur. Met een heerlijke fauteuil en grote kapspiegel erbij wordt deze omgetoverd tot fraaie kleedruimte. Wanneer je de kast wit maakt met onzichtbare grepen lijkt hij bovendien weg te vallen in de muur.

2. Op een vide op zolder

En een ander briljant idee onder het schuine dak van je zolder is deze vide in de nok. Uiteraard moet je daar wel voldoende hoogte voor hebben maar dan kun je deze ruimte optimaal gebruiken voor een zeer ruime kledingkast annex kleedruimte. Bijkomend voordeel: je ziet deze kast niet! De zolder is vaak een weinig gebruikte ruimte dus waarom zou je deze ook niet transformeren tot kledingkast?

3. In een nis

Sommigen van ons wonen in een oud gebouw met dikke muren en hebben een kleine nis die je perfect kunt inzetten om er een kledingkast in te maken. En hoewel je misschien niet over een ruimte beschikt zoals deze in ons voorbeeld kun je over het algemeen in een nis een fraaie kledingkast maken met vele vakken en delen die elk bestemd zijn voor specifieke kleding zoals bijvoorbeeld een deel voor truien, een voor schoenen, of voor lange kleding.

​4. In een hoek

Heb je onvoldoende ruimte in huis om een traditionele kast tegen een vrije wand te plaatsen: geen probleem, je kunt namelijk altijd nog een kleine maar ruime garderobehoek inrichten waarbij je maar 1 meter ruimte vanaf iedere muur gebruikt! De mogelijkheden zijn legio afhankelijk van je wensen en persoonlijke smaak; vanaf een basisoplossing die we zelf kunnen bouwen door het plaatsen van twee wandkasten die je schuin tegenover elkaar plaatst met kledingrails en een gordijn om alles mooi uit het zicht te houden tot een op maat gebouwde kast in de stijl van onze voorkeur.

5. Onder de trap

Innovative storage solutions. homify Moderne gangen, hallen & trappenhuizen built-in storage,space saving furniture

Net zoals zolders zijn trappen weinig of slecht benutte ruimtes die vaak een enorm potentieel aan ruimte bieden. Zoals in dit voorbeeld: een simpele manier om je entree te voorzien van een kleine maar functionele kledingkast met hangers en rekken voor schoenen!

6. In de kelder

Natuurlijk heeft niet iedereen een kelder maar wanneer je er wel een hebt dan kun je daar afhankelijk van de beschikbare ruimte verschillende soorten garderobes maken. In deze kelder was het bijvoorbeeld mogelijk om een echte kast met deuren te bouwen. Voeg ook altijd wat lades toe aan je garderobekast voor kleinere items zoals handschoenen, ondergoed, sokken, sjaals en riemen. 

7. Onder de grond

En we sluiten onze mini-serie af met een wel zeer verrassende kast: Een kleine kledingkast die zich onder een platform met bed onder de grond bevindt. Je opent het luik en hebt direct alles bij de hand. De ideale oplossing voor kleinere huizen. Of maak je bed hoger en richt de garderobekast eronder in. Multifunctionele oplossingen besparen altijd ruimte! Wil je meer kastinspiratie opdoen? Lees dan ook: 12 kasten die de timmerman in je naar boven halen!

Daar zitten zeker opties tussen waar we nog niet aan hadden gedacht!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine