Oude kerk wordt prachtig droomhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude kerk wordt prachtig droomhuis

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Aan de rivier de Rotte in de buurt van Rotterdam stond een houten kerkje uit 1930. De kerk is al ruim vijftig jaar niet meer in functie en werd sindsdien gebruikt als opslag en garage. Maar vervolgens werd de kerk gekocht door een stel met twee kinderen. Om er in te kunnen wonen moest er nog het een en ander gebeuren en dus schreven ze een pitch uit onder architecten. Ruud Visser was de gelukkige en kreeg de opdracht met een ontwerp waarbij er een 'huis' in en om in de kerk werd geplaatst. Het resultaat is een bijzondere mix van modern met de historische elementen van de kerk. En zo aan het water ligt de kerkwoning er erg fraai bij. Op de eerste blik vermoed je geen kerk, eenmaal binnen is even verrassend als vanzelfsprekend wat je ziet.

Aan het water

Achtergevel aan de Rotte Moderne huizen van homify Modern
homify

Achtergevel aan de Rotte

homify

De achterkant van het huis is direct gelegen aan het water van de rivier de Rotte. De grote schuifdeuren bieden toegang tot het grote terras. Redelijk beschut van inkijk is het hier goed toeven. Heb je een eigen boot, kun je hier heerlijk aan- en afmeren en volop van de omgeving genieten. En bij deze schemering is het huis, met de weerspiegeling in het water, een absoluut plaatje.

Glazen gevel

Achtergevel aan de Rotte Moderne huizen van homify Modern
homify

Achtergevel aan de Rotte

homify

De hele achtergevel bestaat uit glas. Dat zorgt voor veel licht en veel uit- en inkijk. In het bovenste gedeelte van de gevel zien we een enorme zonnewering die voor de desgewenste beschutting kan zorgen. Heb jij ook een niet alledaags huis en wil je speciale zonnewering. Deze professionals regelen dat voor je.

Huis in kerk

Huis in een kerk Moderne eetkamers van homify Modern
homify

Huis in een kerk

homify

Op deze foto is goed te zien hoe de moderne woonruimte is ingepast in de karakteristieke kerk. Je kan als het ware om het huis heen lopen terwijl je ‘in’ de kerk loopt. De prachtige houten bogen bieden onderdak aan de twee woonlagen die zijn verrezen. In het onderste gedeelte zien we de keuken en de woonkamer, die door een wand met open haar gescheiden zijn. Boven zijn de slaapkamers en de badkamer.

Wonen in een kerk kan er ook zo uitzien.

Oud en nieuw

Achtergevel interieur Moderne eetkamers van homify Modern
homify

Achtergevel interieur

homify

De achtergevel die we hier zien is helemaal nieuw aangebouwd. De voor- en zijgevels zijn, voor zover dat ging, zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het contrast tussen de strakke achtergevel met al zijn glas en staal en de zijgevel met veel hout en de oude glas-in-lood-ramen is enorm en daardoor fantastisch. En de enorme open ruimte in combinatie met de weidsheid van het uitzicht is geweldig.

Veel ruimte

Interieur Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern
homify

Interieur

homify

De ingang was oorspronkelijk aan de voorzijde van de kerk maar is verplaatst naar de zijkant. Bij het betreden van het gebouw kom je binnen in de centrale hal waar een trap beneden en boven met elkaar verbind. Op deze foto kan je goed zien dat de omgebouwde kerk veel leefruimte biedt. Er is zelfs een sauna, een bibliotheek en een speelkamer voor de kinderen. Meer kinderkamers zien? Dat kan hier!

Balken

Interieur Moderne keukens van homify Modern
homify

Interieur

homify

De karakteristieke balken zijn gerestaureerd en zoveel mogelijk geïntegreerd in het woongedeelte. Het hout laat zich heel goed combineren met de verder heel witte, moderne en strakke inrichting van het huis.

Verwarming

Interieur Moderne eetkamers van homify Modern
homify

Interieur

homify

We zien hier nog eens de woonkamer met het heerlijke uitzicht op het water. Niet onvermeld mag blijven het bijzondere verwarmingssysteem van dit toch al bijzondere huis. De voormalige kerk beschikt over een speciale vloerverwarming die draait op een systeem dat warmte haalt uit afgezogen lucht en douchewater. Daarnaast zijn er speciale ventilatoren die elke kamer de gewenste temperatuur geven. Dat maakt deze prachtige voormalige kerk in een modern jasje ook nog eens duurzaam.

Wat vind jij van kerken die verbouwd worden tot huizen? Laat het ons weten in een reactie! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!