24 ideeën voor je zomertuin deel 1

Stoa. Stoa.
Zen Inspired Garden, Bradley Stoke Katherine Roper Landscape & Garden Design Aziatische tuinen
Loading admin actions …

De zomer is de tijd om buiten te genieten van het heerlijke weer. Vooral in de avond als de glazen rinkelen en de lekkere geur van de barbecue rond het huis hangt weten we weer wat buitenleven is! Vandaag laten we je ideeën zien, de eerste 12 in een serie van 24, waarmee jij je tuin op een eenvoudige wijze zomers kunt inrichten. Kijk snel met ons mee naar deze trendy ideeën voor de zomerse  tuin!

1. Beschutting

Awnings from Appeal Appeal Home Shading TuinMeubels
Appeal Home Shading

Awnings from Appeal

Appeal Home Shading

Als het in de zomer warm is snak je soms naar een koel drankje. Vaak staat een fris of biertje dan heel goed naast je op tafel. Gedurende het jaar werken we hard en willen dan ook lekker kunnen genieten, zeker tijdens de vakantie. In deze tuin voel je je gewoon helemaal chill, alsof je op vakantie bent. Een expert helpt je met de inrichting van je tuin. 

2. Tuinhuisje

10m² Barbecue Cabin in a Derbyshire garden. Arctic Cabins Scandinavische tuinen
Arctic Cabins

10m² Barbecue Cabin in a Derbyshire garden.

Arctic Cabins

Het leukste van een tuinhuisje is dat het twee zaken combineert: het zorgt voor een gezellige sfeer en is erg praktisch om je tuinspullen in op te slaan. Zo ziet je tuin er netjes uit en heb je in je huis geen tuingereedschap liggen. Echt gezellig zo in de tuin! Mooie ideeën check je hier

3. Vijver en terras

Om de sfeer in je woning helemaal compleet te maken heb je echt een vijver nodig. Dit voorbeeld laat zien hoe je eenvoudig van je tuin een oase van rust en vrijheid kunt maken. Het gave terras is de ideale plek om in de zomer te genieten.

4. Sfeervolle vuurplaats

Een beetje tuin heeft natuurlijk een vuurplaats. We zijn gefascineerd door vuur, maar we moeten het wel kunnen controleren. Dat kan perfect met deze sfeervolle, mediterraanse vuurplaats. Je tuin krijgt zo direct een romantisch look, zeker in de avond. Met zo’n vuurplaats zit je onder de sterrenhemel te genieten van de zomer.

5. Plek om te dineren

Het leuke van deze plek is dat het een tijdelijke opstelling. Zo staat dit er in de winter en zomer niet. Juist deze tijdelijkheid maakt het extra leuk. Je hebt bij de eerste warme dag al zin om deze eethoek gereed te maken. De looks passen heel goed bij de oude gevel. Supergezellig en mooi hier!

6. Steenoven

patio with raised sitting area and suspended brick barbecue Progressive Design London Moderne tuinen
Progressive Design London

patio with raised sitting area and suspended brick barbecue

Progressive Design London

Het geheim van een excellente pizza is een goede steenoven. Hier in de tuin past hij prachtig. En het ziet er toch en stuk leuker uit dan een BBQ! Maak je eigen pizza in de privacy van je tuin. Dan gaat de Italiaanse keuken echt voor je leven!

7. Romantische tuin

De juiste snaar tijdens een romantisch date is afhankelijk van veel dingen, waaronder de verlichting. Als je een date hebt (niet perse de eerste date natuurlijk) dan moet je hem of haar echt ontvangen in een schitterend verlichte zomertuin. Dat maakt echt indruk!

8. Kleine patio, fijne sfeer

Slim & Subtle Rear Garden homify Moderne tuinen
homify

Slim & Subtle Rear Garden

homify

Heb je een kleine patio, maar wil je toch dat heerlijke tuingevoel? Kies dan voor mooie potten met planten, je weet niet wat je ziet als het af is. Deze foto laat zien hoe tof een kleine tuintje kan zijn als je maar de juiste ideeën kies voor de ruimte!

9. Mooie boomhut

Als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor een boomhuisje voor je kinderen, klein kinderen of neefjes en nichtjes. Zo’n huis is realistisch qua prijs en biedt ze een schitterende plek om te spelen. Zo klimmen ze niet in de buurt in een boom, wat natuurlijk onveiliger is. Op deze zien we een sprookjesachtige boomhut. Te gek!

10. De groene wand

Reflected Glory - Holland Park Renovation Tyler Mandic Ltd Moderne tuinen
Tyler Mandic Ltd

Reflected Glory – Holland Park Renovation

Tyler Mandic Ltd

Ook in deze kleine achtertuin past een slim design, je moet het tenslotte doen met de ruimte die je hebt. De groene wand zorgt hier voor een heerlijke boost natuurlijk charisma. Kijken naar groen stemt vrolijk! We vinden de tegels, rode wanden en planten heel mooi bij elkaar staan.

11. Pad in gazon

Kijk, een pad in de tuin is gaaf en een gazon ziet er lekker natuurlijk uit, maar de combinatie van die twee is hartstikke leuk om te zien! Deze tuin is sowieso een beauty, niet waar? Een bijzondere mix tussen excentrieke bouwkunst en landelijke schoonheid!

12. Kunstige heggen

​Back garden at Bedford Gardens House. Nash Baker Architects Ltd Moderne tuinen
Nash Baker Architects Ltd

​Back garden at Bedford Gardens House.

Nash Baker Architects Ltd

Zoek je een meer klassieke, Engelse look voor je tuin? Kies dan voor de kunstige heggen waarin je de leukste vormen kunt snoeien. In deze ruime tuin staan ze heel mooi. Het design van deze buitenruimte is een mix van strak design en organische vormen. Vooral in de weelderige boom zien we dit laatste terug. We zien je graag terug bij deel twee van deze gave ideeën! 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Wat vind je van deze ideeën? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!