Voor & Na: Oud pakhuis werd schitterende woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Oud pakhuis werd schitterende woning

Stoa. Stoa.
Pakhuis, Amsterdam Moderne woonkamers van VASD interieur & architectuur Modern
Loading admin actions …

De lat ligt hoog, superhoog vandaag. In dit artikel laten we je een uniek project zien waarbij een pakhuis uit de 17e-eeuws omgetoverd werd tot moderne woning. Dit geweldige huis bevindt zich tussen de Bloemgracht en de Bloemstraat, een heel fleurige buurt dus, en was vroeger onpraktisch ingedeeld en vrij donker. Niet perse een relaxte plek om te wonen. Het is een heel bijzondere woning omdat je echt nog de oude elementen van het pakhuis ziet. Zo zitten de ramen op een hoogte van wel drie meter. De uitdaging was om het interieur veel lichter te laten worden, dit is bereikt door de vloer dertig centimeter uit te graven en zo hoogte te realiseren voor een extra verdieping. Deze kamer wordt ook wel kamer van glas genoemd en zorgt voor de toestroom van daglicht naar de woonkamer. Ben je benieuwd naar deze schitterende woning? Kijk dan snel even met ons mee naar de resultaten die er tijdens dit geweldige project bereikt zijn. De lat voor de Nederlandse architectuur ligt weer een stukje hoger!

Oude look

We beginnen maar even bij het begin. Als je de straat in komt lopen is het eerste wat je ziet deze imposante gevel. Zou jij kunnen vermoeden dat hier een riante woning in gerealiseerd is? Je moet het maar durven om hier aan de slag te gaan en een woning te maken. Het is echt een mooie ouderwetse aanblik die je wel gelijk aan het fantaseren doet slaan: zou je hier geen woning van kunnen maken… .. Een architect kan dat voor je doen. 

Afgraven van de oude grond

Kijk een pakhuis kan een woning worden, maar er staat je dan wel aardig wat werk te wachten. Het is een gigantische klus die je zeker niet moet onderschatten. Er wordt hier gewoon met een graafmachine gewerkt. En even voor de duidelijkheid, deze machine lijkt op de foto kleiner dan hij in werkelijkheid is. Je ziet dus ook direct hoe kolossaal deze woning is. Er wordt ruimte gemaakt om straks de nieuwe verdieping te kunnen bouwen. Laten we maar eens gaan kijken wat nu eigenlijk de resultaten zijn van al de inspanningen! Een expert helpt je met de ontwikkeling van een gaaf concept voor je huis.

Ongekend mooi

Pakhuis Amsterdam, complete verbouwing Moderne woonkamers van VASD interieur & architectuur Modern
VASD interieur & architectuur

Pakhuis Amsterdam, complete verbouwing

VASD interieur & architectuur

Ongelooflijk wat een resultaat! Het ziet er hier hemels uit! Al dat wit en al die prachtige details. De architecten hebben echt een kunstwerk van deze woning gemaakt. Je zult niet vaak een woning zoals deze tegenkomen, wat een originele opzet van de ruimte. Niet alleen is de woning leefbaar geworden, ook is het een wereld op zich geworden waarin comfort en hoogwaardig design de boventoon voeren. Waar je ook kijkt zie je het oude pakhuis doorschemeren, maar dan wel op een eigentijdse wijze. De lichtval is hier erg goed hier, want met zoveel ramen overspoeld deze grote leefruimte. Er heerst hier een groot gevoel van zuiverheid en vrijheid!

Esthetisch en praktisch

Naast de overdonderende esthetische kwaliteit van de leefruimte valt ook de praktische inrichting op. Onder de slaapkamer, hier links boven de tafel, kun je samen dineren, maar ook werken met een laptop. De boekenkasten langs de wand, mooi strak gemaakt uit blank hout, bevatten de boeken die de bewoners voor hun werk en ontspanning in de avond nodig hebben. De verlichting aan de onderkant de nieuwe slaapkamerverdieping roept een bijzondere sfeer op in deze ruimte.

Close-up

Hier zien we ene close-up van de moderne eettafel met stoelen. Op de achtergrond zien we de keuken en de zwarte schuifdeur naar de hal.

Keuken

In deze fantastische keuken kun je lekker los gaan op de heerlijkste gerechten. Op technologisch en praktisch gebied is deze keuken een absolute topper! Let eens op de houten vloer, die zien we in de gehele woonruimte, en dat zorgt voor een mooi visuele eenheid.

Hal

We kijken vanaf de moderne trap de hal in. Links is een groot raam gesitueerd waardoor we een mooie uitzicht op de omgeving hebben!

Badkamer

Dit is het neusje van de zalm! Wat een gave spiegel, wastafelmeubel en bad. Het scherpe contrast tussen wit en zwart en de toevoeging van blank hout maakt dit tot een beeldschone badkamer. Echt een plek waar je helemaal tot jezelf komt. Kijk ook even na het plafond, die balken en de spotjes geven echt een pakhuis look aan de ruimte. Deze woning laat op een prachtige manier zien dat hard werken loont, zeker in de wereld van de architectuur en interieur design. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!