6 stijlvolle manieren op je fiets in huis op te bergen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 stijlvolle manieren op je fiets in huis op te bergen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door MIKILI – Bicycle Furniture,
Loading admin actions …

Ben jij een echte fietsenliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld heel zuinig op je tweewieler! Heb je nou geen fietsenhok, berging of tuin en vind je het niet fijn om hem s'nachts op de stoep te laten staan? Dan kun je er altijd voor kiezen om hem in je woning op te bergen. Nu zul je misschien denken dat het niet bepaald stijlvol is om je fiets prompt in je woonkamer te stallen, maar het komt tegenwoordig vaker voor dan je denkt! Vooral in de stad begint het al heel gebruikelijk te worden. Helaas hebben we ook niet allemaal een bewaakte fietsenstalling om de hoek van ons huis en in dat geval moet je echt wat creatiever uit de hoek komen wil je je fiets veilig kunnen stallen. Hoe? Dat lees je in dit Ideabook. 

Omdat het erg zonde is wanneer je fiets gestolen wordt én wanneer je niet wilt dat hij buiten staat weg te roesten, delen wij in dit Ideabook een aantal mooie oplossingen. Sommige ideeën zijn simpelweg gewoon lekke praktisch en functioneel, terwijl anderen van je fiets een echt pronkstuk maken! Er zitten zelfs oplossingen tussen die je heel gemakkelijk zelf kunt maken wanneer je ze niet kant en klaar in de winkel kunt vinden. 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Two-point hanger verticaal

 Eetkamer door homify,

Op deze foto zien we een manier om je fiets verticaal op te hangen. Dit gebeurd met behulp van een two-point hanger. Een van de bevestigingspunten bevindt zich in het midden van het frame en de ander op hoogte van het stuur van je fiets. Als je hem zo ziet hangen, op een bakstenen muur en in combinatie met de andere accessoires, ziet het geheel er uit als unieke muurdecoratie! Natuurlijk speelt de uitstraling van je fiets hier ook een grote rol bij. 

One-point hanger horizontaal

We gaan over op een mooi ontwerp van Mikili fietsmeubelen. Wij vinden het een prachtige, ruimtebesparende oplossing, die bovendien ook nog eens opbergruimte biedt voor andere fietsaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een banden-plak kit, je helm of wellicht je fietsslot. Waar je wel even rekening mee moet houden is dat deze houder enkel en alleen geschikt is voor fietsen met een horizontale stang in het midden van het frame. Vooral in een modern en minimalistisch interieur komt deze opbergoplossing voor je fiets enorm mooi tot zijn recht. Wat denk jij? 

Meer mooie en unieke designerproducten kun je vinden via deze link. 

Ondersteboven

Op bovenstaande foto zien we dat een fiets een heel andere doeleinde heeft gekregen. Hij doet hier namelijk dienst als kapstok in de hal. Niet helemaal voor de hand liggend natuurlijk, maar ook zeker geen gek idee om je fiets ondersteboven op te hangen. De optie op bovenstaande foto is natuurlijk alleen geschikt wanneer je je fiets een lange tijd niet gaat gebruiken, anders wordt het lastig. Zou jij je fiets graag ondersteboven willen opbergen? Dan bestaan er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om hem aan ijzeren haken en kettingen vanaf het plafond op te hangen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem aan de muur te bevestigen met handige ophangpunten bij de wielen. Zou jij je fiets snel ondersteboven opbergen? 

Werken in de hoogte

Op deze foto's zien we twee fietsen die boven elkaar opgehangen zijn. Er is gebruik gemaakt van een verticale paal waar diverse bevestigingspunten ervoor zorgen dat de fietsen netjes 'opgeborgen' kunnen worden. Wij vinden dit een stijlvolle en praktische oplossing die in bijna elke ruimte kan worden toegepast. Is een pilaar als deze in jouw huis niet echt handig? Geen probleem! Er bestaan namelijk ook varianten voor het opbergen van twee fietsen de je gewoon tegen de muur kunt plaatsen. 

Wil jij nou meer inspirerende gangen of hallen zien? Neem dan zeker ook nog even een kijkje tussen deze foto's. Wie weet kun je nog meer ideeën en inspiratie opdoen! Je kunt ze filteren op diverse stijlen, dit maakt het heel makkelijk om snel uit te komen bij foto's die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Veel kijkplezier! 

In de garage

Garage Loft:  Garage/schuur door BRICKS Studio,
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Wanneer je en garage hebt kun je er natuurlijk voor kiezen om, naast je auto en/of motor, ook je fiets hier overdekt te stallen. Op bovenstaande foto zien we dat er zelfs ruimte is voor alle drie! Waar de motoren en de auto een plek op de grond hebben, is er gekozen om de fiets aan een houder aan de muur op te hangen. Erg handig! Omdat je in de garage van je huis over het algemeen wat meer ruimte hebt dan in huis zelf, kun je hier ook kiezen voor een een fietsbeugel om je fiets op te stallen. Je kent ze vast wel, je komt ze deze beugels regelmatig tegen op de stoep of op stations. 

Meer ideeën voor het indelen en inrichten van je garage vind je in dit Ideabook dat we onlangs publiceerden. 

Simpel op de grond

Geen zin in al deze poespas? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om je fiets op de grond op te bergen. Je kunt hem stallen in de gang, in een hoek in de woonkamer of misschien zelfs in de keuken. Zorg er wel voor dat hij altijd schoon is, want een vieze fiets in huis ziet er niet altijd even fris uit! Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de wielen eraf te halen, dit bespaard misschien iets meer ruimte maar het is wel meer werk wanneer je hem weer nodig hebt. Een alternatieve optie kan tenslotte nog zijn het investeren in een vouwfiets! Deze berg je ten alle tijde gemakkelijk op zonder dat hij in de weg staat! 

Met deze foto komen we alweer aan het einde van dit Ideabook! We zijn erg benieuwd wat je van alle opbergmogelijkheden vond en of jij thuis nu lekker aan de slag kunt gaan. 

Heb jij nog andere ideeën om je fiets in je kamer op te bergen? Laat het ons dan zeker weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!