Een gerestaureerde boerderij met een prachtig, stijlvol interieur! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een gerestaureerde boerderij met een prachtig, stijlvol interieur!

Stoa. Stoa.
Rustieke badkamers van MIDE architetti Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Vandaag duiken we in de wereld van het Toscaanse platteland, tussen de olijfbomen, kastanjes en eiken treffen we een charmant huisje gebouwd in 1887. Het huisje ligt precies tussen de heuvels van Lucca, gelegen in een idyllische omgeving, waar de tijd langzaam gaat en de enige geluiden die de stilte doorbreken door de vogels worden voortgebracht. Hoor ze zingen, terwijl de wind ruist door de bladeren van de bomen en de olijven ringelen aan hun takken… . We gaan je een mooie indruk geven van dit prachtige huis, dat vroeger een boerderij was. Deze dagen zijn reeds lang vervlogen, maar de sfeer van de oude boerderij is nog steeds te ervaren. Kijk met ons mee en doe zelf ook inspiratie op! 

Authentieke look

De restauratie was in de handen van Mide Architecten, zij hadden tot doel het behoud en de verbetering van de authentieke elementen van de oude boerderij. Voor de wanden werd matraiasteen en kastanjehout gebruikt, precies zoals het vroeger ook ging. De buitengevel heeft geen wezenlijke veranderingen ondergaan, de enige elementen die later zijn toegevoegd zijn enkele stalen verstevigingen. Deze woning past door deze authentieke gevel bij de andere gebouwen in de omgeving, maar laat je niet misleiden door deze oude gevel, het interieur is hypermodern.

Woonkamer

De belangrijkste ingrepen werden uitgevoerd in het interieur van het huis, we zien hier een meer eigentijdse inrichting. De authentieke muren zijn bedekt met gips gemaakt van natuurlijke kalk, deze zijn handmatig aangebracht met traditionele spatels en sponzen. Op deze manier wordt de onregelmatige structuur eronder benadrukt, waardoor een elegante look ontstaat. De balken aan het plafond werden gezandstraald, zo kregen ze een moderne look. De verschillende meubels laten een moderne, minimalistische ontwerptrant zien die door hun zuivere look perfect passen bij de authentieke elementen van deze woonkamer.

Betoverd

We willen je graag deze slaapkamer laten zien, want deze heeft ons betoverd. Deze kamer bevindt zich op de tweede verdieping en laat een eenvoudige inrichting zien, die samenvalt met de stijl van de woonkamer. Toch zien we hier iets bijzonders; het plafond heeft de looks van een containerwand! Dit zorgt voor een speciaal contrast met de authentieke balken. Het is alsof de oude en de nieuwe woning naast elkaar bestaan in dit tijdloze interieur. Een prachtige lichtval, hier te zien op het bed en de wand, zorgt voor een welhaast poëtische sfeer in deze slaapkamer. Wij kunnen hier de slaap wel vatten!

Badkamer I

De bewoners hebben een eenvoudige smaak en zijn zeer dol op minimalistische elementen in hun interieur.  In deze badkamer treffen we deze overal aan. Daarbij valt het op dat het ontwerp zeer contrastrijk is, warme (hout) en koude tinten (de zwarte steen) maken deze badkamer tot een gevarieerde ruimte waarin een kalme visualiteit heerst. Sommige wanden zijn gepleisterd, een beproefde methode in dit huis om een authentieke look te creëren. Een absolute eye-catcher is de eenvoudig gootsteen, deze is bekleed met hardhout, waardoor een pure look ontstaat. Let ook even op de schitterende lampen voor de spiegel: hoe poëtisch!

Spa

De verrassingen lijken niet op te kunnen. In de kelder vinden we een prachtige spa, waarin je als bewoner kunt ontspannen en genieten van een heilzaam bad. Wie wil dat nu niet? We treffen in deze spa een jacuzzi, een saunacabine en een heerlijke sfeer waarin genieten vanzelfsprekend is. Is het geen aanlokkelijk idee, om na een week van noeste arbeid voor het weekeinde thuis te komen en in de avond even heerlijk te relaxen in je eigen spa. Je hoeft er de deur niet voor uit! Echt heerlijk. Overleg met een expert hoe je zelf thuis een spa kunt realiseren!

Zwembad

Oké, het is een beetje veel luxe op dit aantal vierkante meters, maar het kan, dus waarom er dan niet van genieten! Het Italiaanse klimaat is er geschikt voor, het is zelfs zo dat je eigenlijk niet zonder kunt. Dit zwembad is de onmisbare luxe om heerlijk af te kunnen koelen. Het uitzicht op de omgeving is fabuleus en overweldigend. Trek een paar baantjes of drijfweg op een Toscaanse dagdroom. Het mag allemaal in dit zwembad met de minimalistische trekken. Een prachtige laatste blik op het huis! Als je nog meer inspiratie kunt gebruiken voor je zwembad, dan ben je hier aan het goede adres.

Eye-catchers van een geheel andere orde tref je in dit artikel aan, klik hier voor de mooiste keukentegels.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!