Een droomwoning met een uitbreiding in stijl

Johan van Dijk Johan van Dijk
JAREN 30-HUIS | GESTRIPT WEBERontwerpt | architectenbureau Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Een jaren 30 woning op zo’n manier uitbreiden dat het geheel modern wordt en toch in stijl met de oorspronkelijke architectuur blijft? Het is mogelijk! Het architectenbureau Weberontwerpt uit Utrecht heeft alles op alles gezet om dat voor elkaar te krijgen. We kunnen je het schitterende resultaat laten zien. Oud en nieuw komen op een prachtige en vooral goed doordachte manier bij elkaar. Daardoor is een huis ontstaan waarin weer vele jaren op zeer comfortabele wijze in gewoond kan worden. De hoogste tijd voor een uitgebreide rondleiding.

De entree

Bij de entree van het huis zie je direct dat we te maken hebben met een zeer karakteristieke woning. De authenticiteit is overduidelijk aanwezig. Maar als je na een eerste oogopslag beter kijkt, dan zie je dat er een nieuw gedeelte is aangebouwd. Erg fraai is dat daarbij dezelfde kleuren baksteen zijn gebruikt. Het originele karakter van het huis wordt daardoor niet aangetast.

Authentieke gang

Deze authentieke gang laat prachtig zien hoe dit huis van oorsprong bedoeld is. Wat zien die tegeltjes er fantastisch uit! Het enige wat je in het heden plaatst, is de moderne kapstok. En dat is al vast een voorproefje van wat we straks gaan zien.

Licht eclectisch

De originele trap heeft een licht eclectisch tintje gekregen door het geheel helder wit te verven en te voorzien van een moderne variant van een traploper. Een ideale combinatie met de oude vloer die je beneden in de gang kunt zien. En een super goed idee om te onthouden voor de toevoeging van een moderne touch in een oud huis.

Glas in lood

Misschien wel een van de allermooiste authentieke elementen in dit huis, zijn de fantastische glas in loodramen in het trappenhuis. Wat een plaatje om naar te kijken! Het zijn haast functionele schilderijen op de heldere witte muren!

Verdere blik op de uitbreiding

Voor we de nieuwe ruimte van het huis vanbinnen gaan bekijken, laten we je graag zien hoe het er vanuit de tuin uit is komen te zien. Het hele idee van deze uitbreiding, was dat het geheel zich als een band naadloos rond het oude huis sluit. En dat is heel erg goed gelukt omdat de oorspronkelijke stijl gehandhaafd is. Bij de voordeur kon je dat al zien aan de kleuren van de bakstenen. En dat is over de gehele lengte van de nieuwbouw zo uitgevoerd. Je kunt ook direct zien dat het voor heel erg veel extra ruimte heeft gezorgd. Een fijne bijkomstigheid is dat de tuin ook nog steeds de goede verhouding heeft ten opzichte van het huis.

Een schitterend licht geheel

Had je verwacht dat het nieuwe interieur er vanbinnen zo uit zou zien als dit? Het overtreft onze verwachtingen! Ten eerste zie je een schitterend licht geheel. Dit komt door de prachtige openslaande deuren, een bovenlicht en gebruikmaking van lichte kleuren. Een zeer inspirerende eclectische ruimte is deze gecombineerde keuken en eetkamer geworden. En let daarbij vooral ook op de keuken zelf: klassieke en moderne elementen sluiten daar naadloos op elkaar aan. Een combinatie die je niet zo heel erg vaak ziet. Vergeet trouwens ook niet om de tuin even in te kijken, wat een schitterende plek!

Bovenlicht

We sluiten onze rondleiding af met een blik naar boven. Het bovenlicht of dakraam kun je hier heel goed zien. Heerlijk om zo het licht naar binnen te kunnen laten. En houd maar in gedachten dat het in de oude situatie een stuk donkerder moet zijn geweest.

Ben je benieuwd naar meer jaren 30 woningen? Bij deze benedenwoning kun je ook heel mooi zien hoe je een dergelijke woning op eigentijdse wijze op kunt knappen.

Ben je een de indruk van dit huis? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!