Van koeienstal naar familiehuis dat oud én hip aandoet | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van koeienstal naar familiehuis dat oud én hip aandoet

Stoa. Stoa.
The Cow Shed, Suffolk Moderne woonkamers van Nash Baker Architects Ltd Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee op reis naar een opzienbarend project. We komen het niet vaak tegen en daarom zijn we er ook zo enthousiast over. Het gebouw dat we gaan zien was vroeger een oude stal, gebouwd in de Victoriaanse tijd. Deze bevindt zich in het landschap van Suffolk, dat bol staat van de sfeer en historiciteit. Door een schitterende verbouwing is de oude stal een moderne woning geworden met alle gemakken vandien. De open loft-stijl spreekt tot de verbeelding, terwijl de originele plafond van de stal min of meer behouden zijn, waardoor de sfeer van het interieur uniek is. Tevens zien we de sporen van industriële stijl, dit komt voort uit de toepassing van beton. Het huis doet oud én hip aan! Laten we snel gaan kijken hoe de woning eruit ziet. Be inspired!

Oude looks

Exterior of ​the Cow Shed Moderne huizen van Nash Baker Architects Ltd Modern Stenen
Nash Baker Architects Ltd

Exterior of ​the Cow Shed

Nash Baker Architects Ltd

Vanaf de buitenkant bezien is het een woning met een oude ziel. Echt een perfect voorbeeld van de Victoriaanse stijl. Deze oude koeienstal past natuurlijk perfect bij het landschap dat door de eeuwen heen nauwelijks veranderd is. Het zit er hier allemaal uit alsof het nooit anders is geweest. Een rustige omgeving voor de liefhebbers van de historische stijl. Je zou bijna denken dan er nog steeds koeien huizen in deze gebouwen, gewoon omdat het exterieur zijn authenticiteit behouden heeft. Maar niets is minder waar. Vergeet niet, het uiterlijk kan misleidend zijn! Laten we maar eens naar binnen gaan om dit laatste nog maar eens te onderstrepen.

Woonkamer.

​The living room at the Cow Shed Moderne woonkamers van Nash Baker Architects Ltd Modern Hout Hout
Nash Baker Architects Ltd

​The living room at the Cow Shed

Nash Baker Architects Ltd

We lopen de woning binnen en treffen als eerste de woon-/ eetkamer. Echt een ruimte die direct je aandacht opeist. De heldere zee van zuiver wit en de zuivere ontwerptrant zijn gewoonweg schitterend. Aansluitend op het traditionele thema zien we de prachtige houtkachel, deze voorziet de woning van die speciale warmte die we alleen maar kennen van dit type kachel. De open ruimte geeft ons een prettig vrij gevoel, dit is precies zo'n woonkamer waar je uren in de avond wilt vertoeven. Hooibalen en kooien zijn hier in geen velden of wegen te bekennen, alles hier volgt de moderne route naar hedendaags comfort. Hoewel, het plafond heeft een tijdloze look die toch ook weer aansluit bij de Victoriaanse vibe. Een ander opvallend kenmerk van de ruimte is de gepolijste betonvloer, deze werkt wonderbaarlijk goed in deze woonkamer. Ondanks zijn industriële karakter oogt hij niet koud of onpersoonlijk, maar vormt een mooi tegenwicht voor al dat zuivere wit.

Autheniek

​The living room at the Cow Shed Moderne woonkamers van Nash Baker Architects Ltd Modern Hout Hout
Nash Baker Architects Ltd

​The living room at the Cow Shed

Nash Baker Architects Ltd

Zoals met veel erfgoed het geval is, wordt er veel aandacht besteed aan het behoud van essentiële historische kenmerken. In dit geval werd er gekozen om het originele houtwerk van de stal te bewaren. Daarvoor zijn wel enkele moderne aanpassingen gedaan, zoals de toevoeging van nieuw materiaal, om het oude te kunnen conserveren. Deze aanpak heeft gewerkt: oud en nieuw vormen nu een prachtige ambiance, waarin een positieve uitstraling heerst. Op deze manier is het oude gebouw voor de komende jaren gereed om bewoond te worden. Ontwerp je eigen droominterieur met de hulp van de juiste expert!

Moderne keuken

​The kitchen at the Cow Shed Moderne keukens van Nash Baker Architects Ltd Modern Hout Hout
Nash Baker Architects Ltd

​The kitchen at the Cow Shed

Nash Baker Architects Ltd

Deze keuken heeft echt de looks van een stal, hetzij net een beetje anders. De wanden zijn witgekalkt en vormen samen et de gegoten betonvloer de basis voor deze moderne keuken. Andere opvallende kenmerken zijn de schitterende wastafels van aluminium, deze geven echt een industriële look aan de ruimte. We kunnen de inrichting van deze woning kenschetsen als minimalistisch, waarbij we een eigen inbreng, in de vorm van een leuke bos bloemen of een plantje uit de omgeving, zeker niet uit de weg hoeven te gaan. De keuken laat dus nog wat ruimte om zelf creatief aan de slag te gaan. Qua lichtval ben je helemaal klaar in deze keuken, het dak en de wand hebben namelijk een opening waardoor het daglicht vrij spel heeft. Je kookt hier ontspannen en comfortabel. Meer mooie ideeën voor je keuken vind je hier.

Slaapkamer

​The bedroom at the Cow Shed Moderne slaapkamers van Nash Baker Architects Ltd Modern Hout Hout
Nash Baker Architects Ltd

​The bedroom at the Cow Shed

Nash Baker Architects Ltd

In deze slaapkamer dromen de bewoners over hun landelijke leven. Het is typisch zo´n kamer waarin we de rust goed kunnen pakken. Want zeg nou zelf, wie kan er in deze ruimte de slaap niet vatten? De tinten en het licht vormen een harmonieuze eenheid waarin een visuele rust ontstaat. We wanen ons bijna in een 4-sterren hotel. Om een tikje glamour aan de ruimte toe te voegen is er een prachtige grote spiegel aan de wand gehangen, deze maakt de kamer tevens ruimtelijker. Let ook even op de authentieke balken: wat zijn ze mooi gerestaureerd! Dit is een bijzondere plek, met een al even bijzonder uitzicht op de omgeving. 

Dit strakke droomappartement in Portugal laat onze fantasie op hol slaan. Klik hier voor de ins en out!

Van welk oud gebouw zou jij een modern huis willen maken? Deel je ideeën bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!