Een moderne woning met een landelijk randje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne woning met een landelijk randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
H118 Moderne huizen van das - design en architectuur studio bvba Modern
Loading admin actions …

Nieuwbouw in de vrije sector is een droom voor veel mensen die een compleet nieuw huis willen bouwen. In Nederland zijn op dat gebied vaak heel wat regels van toepassing, maar in België kun je met een beetje geluk veel meer je eigen gang gaan als het aankomt op de wensen voor je nieuwe woning. De bewoners van dit nieuwe huis hebben de architecten van DAS uit de mooie stad Leuven dan ook gevraagd een ontwerp te maken dat geheel aan hun wensen voldoet. Het prachtige resultaat kunnen we je laten zien: een nieuwbouwhuis op maat!

Oud in een nieuw jasje

Een eerste blik op deze woning, laat een oud concept in een nieuw jasje zien. De vormen van het huis zijn namelijk best wel traditioneel. Een rechthoekig ontwerp, opgebouwd met bakstenen en voorzien van een puntdak. Maar het is niet zo maar een huis, je ziet dat er met veel aandacht voor details is gewerkt. Een aangename eclectische balans is daarmee bereikt. Klassiek-traditioneel met een flinke portie moderne inspiratie en een landelijk randje.

Aanpassen aan de kavel

Al heb je als architect dan misschien de vrije hand waar het gaat om het ontwerp van de woning, de oppervlakte van de bouwkavel daar heb je geen invloed op. Eigenlijk wilden de bewoners deze woning op een wat ruimer perceel bouwen, maar dat was niet mogelijk. Daarom was het een kwestie van deze woning goed aanpassen aan de kavel. Daardoor is het huis redelijk dicht op de weg gebouwd en is er niet zo’n grote tuin. Toch is er voor gezorgd dat hier ook optimaal van de buitenlucht genoten kan worden.

Tuin in wording

Deze tuin in wording is nog niet klaar, maar reken maar dat het een plaatje gaat worden! Misschien heb je zelf al wel wat ideeën. Het huis zelf is gelukkig al helemaal klaar om bewoond te worden. We gaan graag binnen een kijkje nemen!

Badkamer met uitzicht

Al mag de ruimte rond het huis niet zo groot zijn, het uitzicht op de mooie landelijke omgeving is er niet minder om! Dat blijkt hier wel in de badkamer! Voor een stressvol bestaan is er geen betere remedie te bedenken dan ontspannen in de badkamer met zo’n mooie blik naar buiten. We kunnen hier ook gelijk al een kleine glimp opvangen van de stijl die binnenshuis gebruikt is. Modern, haast minimalistisch, met een fraai rustiek-landschappelijk randje.

Badkamer met balkon!

Je kon het net nog niet zien, maar dit is een badkamer met een balkon! Wat fijn om voor of na het badderen in het mooie vrijstaande bad, lekker naar buiten te kunnen lopen. De architecten omschrijven deze plek heel leuk als inpandig dakterras. En daar lijkt het dan ook zeker op!

Ontspannen

We laten je het ‘inpandige dakterras’ nog een keer zien. Is dit niet een heerlijke plek om te ontspannen? Met al die bomen is het net alsof je midden in het bos woont! Nog even een leuke loungeset plaatsen en deze plek is helemaal klaar voor gebruik.

De keuken

In de badkamer zag je een rustiek tintje, maar eenmaal in de keuken word je op aangename wijze verrast door een sterk minimalistisch geïnspireerde stijl. En dat ziet er echt prachtig uit! De bijna steriele ruimte krijt een hele bijzondere uitstraling door het toevoegen van een subtiele, maar felle kleuraccenten. En daarmee is een verrassende sfeer ontstaan. Uiteraard heb je daarbij ook weer een heel mooi uitzicht naar de groene omgeving. Wat ons betreft de kroon op een zeer geslaagd project.

Ben je op zoek naar meer bijzondere nieuwbouwwoningen? In dit artikel kun je ook een erg mooi huis bekijken!

Wat is jouw mening over dit huis? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!