Een huis dat moderner dan modern is | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis dat moderner dan modern is

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van JPS Atelier - Arquitectura, Design e Engenharia Modern
Loading admin actions …

De moderne stijl kent vele varianten. Maar in het geval van dit project kunnen we misschien beter van postmodern of futuristisch spreken. Het ontwerp van dit huis van de Portugese architecten van JPS Atelier is een kunstwerk waar je van de ene in de andere verbazing valt. Wil jij je laten inspireren door een huis dat moderner dan modern is? Ga dan zeker verder kijken!

Afwijkend huis

Als je de woningen in de omgeving van dit huis bekijkt dan zie je in minder dan een oogopslag dat deze woning nogal afwijkt. En dat was ook juist de bedoeling! Vooral als het gebouw recht van voren bekijkt dan ziet het er heel erg modern uit. Strakke vormen, bruine, zwarte en witte tinten en heel veel glas. Maar dat is de uitstraling die de voorkant heeft, als we een rondje rond het huis gaan lopen dan gaat het huis er steeds meer futuristisch uitzien.

Bruin en zwart

Door gebruik te maken van bruine beplating aan de zijkant van het huis en door donkere houten platen op de grond rond het huis aan te leggen wordt een heel bijzonder effect gecreëerd. In een inham in de zijgevel is ook de voordeur te vinden.

Postmoderne achtergevel

Het postmoderne element in de architectuur van dit huis blijkt aan de buitenkant het meeste uit de achtergevel. Vooral de bijzondere lijsten rond de ramen trekken de aandacht. De architect heeft van de ramen een soort van foto’s willen maken door deze accentuerende kaders. Ook zie je hier heel goed het zwembad dat via een van de schuifpuien in de woonkamer direct toegankelijk is vanuit het huis.

Close-up

Deze close-up laat nogmaals de bijzondere ramen zien. Hier valt pas op dat de lijsten dezelfde bruine kleur hebben als de beplating op de zijkant van het huis. Het mooie terras, dat gedeeltelijk overdekt is, is hier ook goed te zien.

Woonlagen

Dit huis bestaat uit een kelder, een begane grond en daarboven twee verdiepingen. Alle gemakken en ruimten zijn hier aanwezig waardoor een combinatie van wonen en werken mogelijk is in dit huis.

Trap als kunstwerk

Deze trap mag met recht een kunstwerk worden genoemd. De constructie lijkt op een kooi, maar heeft door het ontbreken van trapborden ook een heel open karakter. Ook hier komt de bruine kleur die we aan de buitenkant zagen weer duidelijk terug door de donkere houten traptreden.

Zwevende open haard

De open haard is ook weer zo’n kunstzinnig element in de woonkamer. De open haard hangt letterlijk aan het plafond! Doordat je zowel onder als door de open haard kunt kijken wordt een hele open sfeer gecreëerd.

Metallic keuken

De keuken is van alle comfort en gemakken voorzien en heeft een bijzondere uitstraling gekregen door de metallic lak op de keukenkasten. Het kookeiland is ook heel speciaal: dit staat als een klein losstaand blok in de ruimte en vormt een mooie eenheid met de keukentafel.

Mooie binnenplaats

Het terras en de tuin lijken het meeste op een binnenplaats. De tuinruimte is niet eens zo heel erg groot, maar heeft toch een zeer ruimtelijke uitstraling. Ondanks de hele moderne invulling van de ruimte heeft de tuin iets gezelligs, zeker als het donker is!

Overzicht van het huis

Een laatste blik op het huis laat alle bijzondere elementen in de woning weer naar voren komen. Een bijzondere keuze van kleuren, vormen en materialen maakt dit een uniek huis om in te wonen. De bewoners wonen in een comfortabel kunstwerk en de kinderen kunnen hier in alle ruimte opgroeien. Een bijzonder stukje architectuur dat je wat vaker in woonwijken tegen zou moeten komen!

Zo’n zelfde soort bijzondere woning kun je ook in dit Ideabook zien.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!