Dit huis bewijst dat beton zowel functioneel als esthetisch is | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Dit huis bewijst dat beton zowel functioneel als esthetisch is

TILL BEHNE TILL BEHNE
House of Kami Moderne huizen van atelier m Modern
Loading admin actions …

Veel mensen zien beton als een puur functioneel bouwmateriaal dat zo snel mogelijk moet worden bedekt met een ‘mooier’ materiaal. Maar de rauwheid van dit huis moet er voor zorgen de verborgen schoonheid van beton te laten zien. De architecten van Ateliler M bewijzen dat beton zowel functioneel als esthetisch kan zijn. Het House of Kami is een fantastisch voorbeeld van minimalistische architectuur. Het beton is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant het vrijwel enige gebruikte materiaal. Het klinkt misschien wat gek in het begin. Maar als je goed rondkijkt in het huis kan je niet anders dan concluderen dat het er prachtig uitziet. De afzonderlijke blokken maken het geheel nog spannender. En als je de boel een beetje slim inricht, kan je de ogenschijnlijke kilheid van het beton eenvoudig neutraliseren en er een heel sfeervol huis van maken.

Kale buitenkant

House of Kami Moderne huizen van atelier m Modern Gewapend beton
atelier m

House of Kami

atelier m

Het huis staat aan de rand van de Japanse stad Osaka en past met zijn uitstraling perfect in deze voormalige industriële omgeving. De woning bestaat uit blokken die bijna achteloos op elkaar lijken gestapeld. Zeker met sfeerverlichting ziet dit geheel er waanzinnig uit. Een andere heel bijzonder huis in Japan zie je in dit Ideabook.

Gezellige woonkamer

House of Kami Moderne eetkamers van atelier m Modern IJzer / Staal
atelier m

House of Kami

atelier m

Hier zien we dat met de juiste inrichting beton een hele huiselijke sfeer kan krijgen. Een warme donkere houten vloer, kunst en hier en daar een kleurrijk accent. Verder is de inrichting redelijk strak gehouden om niet te veel uit de toon te vallen met het huis zelf. Ook de spotlampen zorgen voor de nodige warmte. En ze passen daarbij ook nog eens perfect bij de gaten in het beton.

Contact met natuur

House of Kami Moderne eetkamers van atelier m Modern Gewapend beton
atelier m

House of Kami

atelier m

Zoals in zoveel Japanse huizen is de connectie met de natuur heel belangrijk. Zeker voor dit huis met al zijn beton was dat een noodzaak. Daarom is er gekozen voor een eetkamer met grote ramen die uitkijken op de groene tuin. Deze zal met de tijd nog verder groeien en bloeien en zo een mooi tegenwicht geven aan het beton. Hulp nodig bij jouw tuin? Deze professionals weten hoe het moet.

Lijnen

House of Kami Moderne muren & vloeren van atelier m Modern Gewapend beton
atelier m

House of Kami

atelier m

Deze prachtige kamer viel al op toen we van buiten naar binnen keken. Maar van binnenuit is de kamer misschien wel nog bijzonderder. Het grote raam zorgt samen met het blok beton voor fenomenale lichtinval. Het extra raam en de grote spiegel maken van deze kamer een klein kunstwerk op zich. De lijnen, het licht en de schaduw maken dat er eigenlijk geen meubels nodig zijn in deze ruimte.

Hal

House of Kami Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van atelier m Modern
atelier m

House of Kami

atelier m

Ook in de hal lijkt weer over elk detail nagedacht. De grote ramen zorgen voor daglicht, de houten trap en het ijzer en glas vullen het beton uitstekend aan. En ook hier zien we weer de ronde gaatjes in de muur. Waar veel mensen deze zouden dichtsmeren of bedekken, geeft het dit huis het juiste karakter en gevoel.

Slaapkamer

House of Kami Moderne slaapkamers van atelier m Modern
atelier m

House of Kami

atelier m

Als het in één kamer niet aan sfeer mag ontbreken is het wel de slaapkamer. En ook dat is de ontwerpers gelukt. De verschillende tinten hout van zowel de vloer, het bed als de kast maken dat deze slaapkamer gezellig en uitnodigend is. Meer gezellige slaapkamers kan je hier bekijken.

Zou jij in een huis willen wonen dat helemaal uit beton bestaat? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!