De perfecte slaapkamer in 6 stappen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De perfecte slaapkamer in 6 stappen!

Stoa. Stoa.
Moderne slaapkamers van CASA MARQUES INTERIORES Modern
Loading admin actions …

De slaapkamer is een toevluchtsoord, de plek waar we ons zelf terugtrekken voor een rustige tijd. Dat is erg belangrijk in onze tijd, waarin jagen en hectiek bij veel mensen het agenda bepalen. Gewoon even zitten, mediteren of het lezen van een goed boek kan voor veel mensen een wereld van verschil betekenen. In je ideale slaapkamer vind je de rust waar je af en toe even naar verlangt. Het is belangrijk dat de juiste meubels in je slaapkamer staan, meubels die passen bij je smaak en een echte toevoeging zijn aan het interieur. 'Keep it simple, less is more'. Vandaag nemen we je mee langs 6 stappen om je slaapkamer die perfect bij jou passende look te geven. Check it out, be inspired!

1. Wat heb je echt nodig?

Er zijn aan aantal vragen om aan jezelf te stellen voordat je begint aan de inrichting van je kamer. Samengevat in: 'hoe wil ik me in deze kamer voelen'? Als je het weet ga je kijken wat je er voor nodig hebt om de juiste sfeer op te roepen. Zo kun je tijdens het ontwerp sneller werken en bewandel je geen omwegen. Een expert helpt je graag om een gave slaapkamer te ontwerpen.

2. Vaststellen van een stijl

Een stijl kiezen is een goed begin van het ontwerpproces, zo sluit je dingen uit en dat maakt het kiezen makkelijker en het focussen ook. De stijl heeft een beetje dwingende werking, je blijft namelijk in het speelveld van de stijl, waarin je natuurlijk vrij bent om te creëren. Het kan overigens ook heel leuk zijn om stijlbreuk te plegen, dus buiten de lijntjes gaan en iets onverwachts doen, als het resultaat interessant is, maar dan heb je dus nog altijd de stijl als een guide van waaruit je kunt werken. Stijlen die nu erg populair zijn: Scandinavische-, minimalistische- en industriële stijl. Hier vind je allerlei voorbeelden van stijlen. 

3. Meubels uitzoeken

Sítio da Lezíria Moderne slaapkamers van Atelier Data Lda Modern
Atelier Data Lda

Sítio da Lezíria

Atelier Data Lda

Erg belangrijk is de keuze van het meubilair. Het kost wat tijd maar je hebt er baat bij. Natuurlijk wel in de gekozen stijl (je kan ook de eclectische stijl kiezen, dan is het vaak anything goes!). Probeer je meubels indien mogelijk uit, want stijl is belangrijk maar comfort is king!

3b. Minimal

We houden van de minimalistische aanpak. Hier in deze kamer zien we daar een voorbeeld van. Het is niet zo dat minimaal synoniem is met leeg, maar ze gaan wel vaak hand in hand. In deze slaapkamer is er ruimte voor comfort (het fijne bed) en gezelligheid (de kastjes, de takjes en de industriële lampen), maar de kamer is niet volgepropt met spullen. De sfeer van deze kamer komt mooi tot uitdrukking in de schilderij boven het bed. Slaap lekker!

4. Verlichting

Een van de key ingredient in de ruimte is de verlichting. Daarmee kun je delen van de kamer uitlichten, benadrukken en echt een persoonlijke touch aanbrengen in je huis. Voor elke kamer is weer een andere verlichting van belang. Met een goede verlichting ziet je huis er 20 keer mooiere uit!

5. Het pallet kiezen

Elke goede schilder weet dat het juiste pallet kiezen een belangrijke sleutel is tot een geslaagd schilderij. Bij de inrichting van een slaapkamer is dat niet anders. Onze tip is dus om de juiste kleuren te kiezen. Ook hier geldt het adagium: “less is more”. In deze slaapkamer zijn vooral zachte kleuren gekozen, dat past goed bij de functie van de kamer.

6. Welke materialen kies je?

Welke materialen kies je? Dit is het laatste punt dat het overwegen waard is. In een koud klimaat is licht hout een goede keuze, dan kun je dat mooi combineren met kussens waardoor je interieur een warme sfeer krijgt. Een beetje ter compensatie voor de koude buiten. In een heet klimaat kun je juist goed kiezen voor strakke lijnen, gladde oppervlaktes en veel wit. Maar natuurlijk weet jezelf het best welke materiaal je in je slaapkamer wilt!

A killer look!

Bang! Een slaapkamer die eruit ziet alsof hij door een pro ontworpen is… . nou eigenlijk ben je door deze tips een pro geworden! So be creative! 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën.

Wat vind je de mooiste slaapkamer? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!