10 kasten voor lastige hoekjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 kasten voor lastige hoekjes

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne studeerkamer van Joana França Modern
Loading admin actions …

Kasten zijn er in alle maten en uitvoeringen te koop maar vaak passen ze net niet in die ene hoek onder de trap of onder de schuine ruimte op je zolder. Gelukkig is er met een beetje creativiteit voor elke hoek in huis wel een oplossing te vinden.

In dit artikel laten we 10 ideeën zien die niet alleen mooi en gebruiksvriendelijk zijn, maar ook optimaal gebruiken van de beschikbare ruimte. En wat is nu fijner dan een een mooie kast gevuld met je favoriete boeken en andere spullen.

Neem om te kijkje en doe inspiratie op!

1. Slimme kasten

Kasten zijn de eerste dingen die bij ons opkomen als we het hebben over het opbergen van spullen. Je kan een kast helemaal afsluiten of gedeeltelijk open laten zoals in dit voorbeeld. Dit maakt het opbergen niet alleen flexibel, maar ook mooier om naar te kijken.

2. Een hele wand

Storage Moderne woonkamers van homify Modern
homify

Storage

homify

De architecten van dit huis hebben een hele muur benut voor het opslaan van boeken en ander studiemateriaal. Dit ziet er veel mooier uit dan een normale boekenkast. Experimenteer met verschillende maten en uitvoeringen en kijk wat het beste bij jou en je huis past.

Weet je niet goed hoe je dit moet doen, vraag om advies aan een van onze interieurontwerpers.

3. Onder het schuine dak

modern  door de-cube, Modern

Heb je weinig ruimte voor opbergkasten, kijk dan eens of je iets kan maken onder het bed, in kleine kelder of onder het dak. In het voorbeeld hebben de architecten een kast onder het schuine dak gemaakt. Deze kast doet niet alleen dienst als opbergruimte maar vormt tegelijkertijd ook een mooie scheidingswand met de slaapkamer.

4. Vintage ambiance

Study Shelves van Inside Studio Ltd
Inside Studio Ltd

Study Shelves

Inside Studio Ltd

Hoewel de lay-out van deze planken vrij basic is, heeft de wandkast toch een prachtige warme uitstraling door het warme mahoniehout. De hele ruimte krijgt hierdoor een zeer rijke vintage look. De ruimte wordt verder geaccentueerd door een slanke hangende lamp en enkele spotjes die de vakken in de kast verlichten.

Kies voor een kast met schappen van dezelfde grootte om een mooie symmetrische uitstraling te bereiken of planken in  verschillende afmetingen zoals in dit voorbeeld.

5. Oplossingen voor de keuken

Classic Contemporary Bespoke Kitchen, Kent Klassieke keukens van Humphrey Munson Klassiek
Humphrey Munson

Classic Contemporary Bespoke Kitchen, Kent

Humphrey Munson

De keuken is bij uitstek een ruimte die wel wat opbergruimte kan gebruiken. Met veel planken en rekken in een kast benut je de ruimte optimaal en heb je plek voor je voorraden, servies en andere spullen. In deze kast hebben de deuren zelfs planken.

Kijk eens in dit Ideabook voor nog meer opbergtips.

6. Een creatieve schoenenkast

Mish-Mesh storage van Loaf Industrieel Metaal
Loaf

Mish-Mesh storage

Loaf

Schoenenrekken zien er meestal niet mooi uit en zijn ze niet echt een aanwinst voor je interieur. Dat is jammer want zelfs van een schoenenrek kun je iets bijzonders maken, zoals dit voorbeeld laat zien.  Zet er niet alleen schoenen in maar ook andere spullen als boeken of een mooie plant.

7. Out of the box

Woon je in een huis met een hoog plafond dan kun je kiezen voor een out of the box oplossing die verticaal in plaats van horizontaal gaat. In de ruimte hebben de architecten het bed bovenop de kasten geplaatst. De bewoners kunnen de lades gebruiken als trap om bij hun bed te komen. Een handige oplossing want zo heb je niet alleen een gezellige slaapplek maar ook voldoende ruimte om al je spullen op te bergen.

8. Onder de trap

Opbergvakken onder de trap is een van de meest effectieve en kostenbesparende oplossing die je kunt bedenken voor je huis. Op deze manier maak je niet alleen efficiënt gebruik van een anders lege ruimte, maar maak je een ruimte ook esthetisch aantrekkelijker.

9. Ideeën voor badkamer

Steeds meer mensen kiezen voor functioneel en esthetisch aantrekkelijke opbergruimtes voor hun badkamers. In plaats van kiezen voor de gebruikelijke kasten, kunt je ook experimenteren met eenvoudige houten dozen. Plaats ze onder de wastafel of ergens op de grond in een hoek.

10. Simpel

van homify

In plaats van te kiezen voor een gesloten kast, kun je ook kiezen voor een eenvoudig rek om kleren op te hangen of je schoenen neer te zetten.

Op welke plek in huis zou jij een boekenkast willen hebben? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!