Zo wordt je woning zoveel MEER waard! (deel 2) | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo wordt je woning zoveel MEER waard! (deel 2)

Johan van Dijk Johan van Dijk
The reconstruction and enlargement of a dilapidated extension to the rear of a Victorian home Moderne keukens van Trombe Ltd Modern
Loading admin actions …

In deel 1 van dit overzicht hebben we je al diverse tips gegeven over het verhogen van de waarde van je huis. Uiteindelijk natuurlijk met het doel om je woning voor een hogere prijs te kunnen verkopen, maar je mag er zelf ook gerust van genieten. Grote en kleine ingrepen hebben de revue gepasseerd. We geven je graag nog meer leuke en interessante aanwijzingen!

11. Investeer in de keuken

Je keuken aantrekkelijk maken is een investering die zeker loont. Het gebeurt maar al te vaak dat potentiële kopers verliefd worden op een huis, maar afknappen op een lelijke keuken. Vergeet ook zeker zelf niet om van een nieuwe keuken te genieten!

12. Breek een muur weg!

Small open plan house Moderne keukens van homify Modern
homify

Small open plan house

homify

Misschien klinkt dit wel heel rigoureus, maar een muur wegbreken kan heel goed helpen om je huis wat ruimer en aantrekkelijker te maken. Zeker bij oudere huizen kan dit soms de ideale oplossing zijn om het wooncomfort en de aantrekkelijkheid van het huis een flink stuk te vergroten.

13. De badkamer opknappen

Master Bathroom - Belsize Park Moderne badkamers van Roselind Wilson Design Modern
Roselind Wilson Design

Master Bathroom – Belsize Park

Roselind Wilson Design

We hadden het net al even over de keuken, maar een lelijke badkamer is net zo’n grote afknapper. Bedenk dus ook hoe jouw ideale badkamer er uit kan zien en investeer daar eens in.

14. Installeer centrale verwarming

Milano Aruba 'Flow' - Middle Connection Radiator van BestHeating UK Minimalistisch IJzer / Staal
BestHeating UK

Milano Aruba 'Flow' – Middle Connection Radiator

BestHeating UK

Voor veel mensen is deze tip niet van toepassing, maar je zult verbaasd staan hoeveel huizen er zijn die het nog zonder moeten doen: centrale verwarming. Een huis met ouderwetse gaskachels is voor kopers nou eenmaal niet aantrekkelijk. Het kan bovendien ook nog eens gevaren voor je eigen gezondheid opleveren. Heb je dus nog geen cv? Ga vandaag nog aan de slag om zo’n installatie in je huis te krijgen!

15. Maak je niet druk om de slaapkamer

Deze tip komt misschien een beetje vreemd op je over, maar een ruimte waar je niet zo heel veel aan hoeft te doen is de slaapkamer. Met een beetje aankleding en accessoires ziet die er vaak al goed genoeg uit. Maar mocht het behang nou echt niet meer kunnen, of de kleur te lelijk om aan te zien, overweeg dan wel een kleine opknapbeurt.

16. Creëer meer bergruimte

Een oplossing die niet zo duur is en waar je zelf ook erg veel aan hebt, is het creëren van meer bergruimte. Dat effect kun je al met een paar simpele plankjes bereiken! En dat kan er opvallend creatief uit komen te zien.

17. Maak de tuin beter toegankelijk

External photo Moderne keukens van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

External photo

Trombe Ltd

Regelmatig zie je de meest mooie tuinen, die vanuit het huis zelf slecht bereikbaar zijn. Ook weer zo’n zonde! Openslaande deuren of een schuifdeur kunnen daar gelukkig verandering in brengen. En dat is de investering ook weer meer dan waard.

18. Informeer naar de vergunningen

Looks like it was always there! Moderne huizen van The Market Design & Build Modern
The Market Design & Build

Looks like it was always there!

The Market Design & Build

Als je echt op het punt staat om je huis te verkopen, dan is het handig dat je weet wat er allemaal mogelijk is qua uitbreidingen of verbouwingen. Elke gemeente kan daar namelijk weer andere regels voor hebben. En als jij dit alvast hebt uitgezocht dan is dat een extra die je mee kunt nemen in ene gesprek met potentiële kopers.

19. Huur erkende professionals in

Clement EB24 steel windows Minimalistische ramen & deuren van homify Minimalistisch
homify

Clement EB24 steel windows

homify

Als je werkzaamheden uit laat voeren, huur dan zeker erkende professionals in. Een vriend die een nieuw elektrische installatie voor je aanlegt en die bij de volgende bewoners gebreken gaat vertonen, kan voor hele nare problemen zorgen…

20. Maak goede afwegingen!

modern  door studio deFORM, Modern
studio deFORM

Wall Clock

studio deFORM

Goedkoop is duurkoop, maar je hoeft ook niet te veel te betalen. Kijk dus heel goed wie je voor welke klus in huurt en wat het je gaat kosten! De kosten moeten immers wel opwegen te het resultaat. Een kwestie van goede afwegingen maken dus.

Heb je deel 1 van deze lijst gemist? Klik dan hier even!

Welke tips uit de twee overzichten zijn voor jou het meest waardevol? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!