Gevarieerde kunst voor aan de muur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gevarieerde kunst voor aan de muur

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Kristin Thielemann Modern
Loading admin actions …

Het werk van de Duitse kunstenares Kristin Thielemann is zeer rijk aan vormen, in diverse stijlen is ze thuis. In dit artikel laten we een aantal topwerken van haar zien, deze zijn te plaatsen in de abstracte, mixt media en mystieke hoek. Intensiteit, toeval en levensvisie lijken belangrijke thema´s in haar werk te zijn. De werken zijn naast hun kwaadsprekendheid op het mystieke vlak ook zeer praktisch inzetbaar in een modern interieur, waarin ze door hun mooie uiterlijk gegarandeerd voor een goede sfeer zorgen. Om je bekend te maken met haar werk hebben we hieronder een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Kijk met ons mee, laat je inspireren en be creative!

Stadsgezicht

We kennen allemaal de mooie foto´s van de stadsgezichten, vaak maken we zelf tijdens onze vakantie 1000 foto´s waar we helaas naderhand niet zoveel mee doen, deze foto´s verstoffen in een database. Een reden te meer om je foto´s te laten samensmelten met schilderkunst, want deze ambachtelijk kunst haalt het unieke van je foto´s naar voren, samen met de toegenomen digitale manipulatiemogelijkheden red je deze foto´s uit de binaire vergetelheid. We zien hier een werk met een modern stadsgezicht, een gewone foto, maar door combinatie met schilderkunst krijgt het werk een zestiende-eeuwse look. Erg bijzonder en mooi om je favoriete foto uit je archief te lichten en aan de muur te hangen als een kunstwerk.

Abstract

Het abstracte werk van Thielemann heeft een bijzondere intensiteit, alsof het iets verbergt. De kleuren zijn zo bewerkt dat ze een vaal geworden zijn, waardoor de werken een vacante uitstraling krijgen, zoals tekeningen op beton. Het zijn de primaire kleuren, een kenmerk van modernistische kunst,  in dit werk die zorgen voor de levendigheid in dit verder bleke landschap. Figuren lijken onder het canvast vaal door te schijnen, een mysterieus gezicht. Dit werk heeft een bijzondere spontaniteit die vrijwel ieder interieur goed doet; een mooie investering. Het leuke van abstracte kunst is, dat de verbeelding nog iets af te maken heeft, het wordt niet allemaal voorgekauwd. Dit werk zet aan tot filosoferen.

Grenzen vervagen

De ´mixed media art´ is een belangrijke stijl van deze tijd. We zien hier een schitterend voorbeeld van het huwelijk tussen fotografie en schilderkunst. De Boeddha is eveneens een populair cultureel verschijnsel, waarschijnlijk vanwege de exotische rust die hij uitstraalt, en die maar al te vaak niet te vinden is in onze haastige westerse cultuur. De kleuren van het werk ogen warm en laten je lichte interieur spreken, de witte bloem ervoor staat er natuurlijk schitterend bij. In het werk worden foto´s en schilderijen samengevoegd, waardoor een bijzondere reflectie of duiding  van de werkelijkheid ontstaat. Tegenwoordig kun je foto´s zeer goed manipuleren met allerhande software, waardoor de creatieve vrijheid in de fotografie minstens net zo groot is als in de schilderkunst. De grenzen tussen de twee kunstdisciplines vervagen en vormen een nieuwe stroming.

Energie

Het draait in het werk van Thielemann vaak om de energie van de dingen, of dit nu ingehouden of losgebroken energie betreft. Dit werk heet ´Wunder´ en heeft inderdaad een wonderbaarlijke aantrekkingskracht. Het is energie gevat in een statisch medium, de cirkelvorm lijkt ontstaat door magnetische krachten. Kijken we naar een oog met een rustige afwachtende blik of naar een razende storm op Jupiter? Wat is het wonder? Gaat dit werk over het leven? De antwoorden komen vanzelf als je lang genoeg naar het werk kijk. Zeer persoonlijke antwoorden, door interpretatie en verbeeldingskracht. Ook een wonder!

Tot zover het werk van Kristin Thielemann. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij over haar werk. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en mooiste kunst. 

Ben je benieuwd naar meer mixt media kunst, klik dan hier voor het werk van Remco Vermaat

Meer mooie ideeën voor je woonkamer vind je hier

Een mooie verlichting is als een goed kunstwerk. Kijk hier voor schitterende ideeën!

Wat is jouw meest bijzondere kunstwerk? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!