7 leuke ideeën om meer ruimte in je hal te creëren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 leuke ideeën om meer ruimte in je hal te creëren

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne badkamers van MeyerCortez arquitetura & design Modern
Loading admin actions …

Lichtinval is overal in je huis erg belangrijk. Maar in je gang of hal krijg je de eerste indruk van hoe licht of donker je huis is. Dus voor zowel jou als je gasten is het dan ook van groot belang dat die eerste indruk goed is! Soms is een simpele ingreep al genoeg om een wereld van verschil te maken. En uiteraard laten we je weer de mooiste gangen zien. Elke stijl komt zo ongeveer wel voorbij! Geniet heerlijk met ons mee met dit overzicht dat we hebben samengesteld uit het werk van de meest creatieve experts.

1. Verlichting in het plafond

Moderne woonkamers van SuMisura Modern

Een inbouwspotje in het plafond kan elke gang een stuk lichter maken! Wel is het zo dat je plafond daarvoor moet worden aangepast. Als de ruimte hoog genoeg is, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een verlaagd plafond met verlichting aan te brengen. En als je met een nieuwbouwhuis aan de slag gaat, dan zorg je er gewoon voor dat er bij de bouw al verlichting wordt aangebracht in het plafond!

2. Verlichting in de vloer

Je bent vast gewend dat het licht altijd vanboven of van de muur komt. Maar zet dat idee maar eens overboord en doe het lekker andersom! Verlichting in de vloer kan namelijk de meest donkere gang omtoveren in een sfeervol en kleurrijk geheel! En als je niet zo maar verlichting in de vloer zelf aan kunt brengen, dan is het ook een leuk idee om dit in een verloren hoekje onder de trap te doen. Dit trendy voorbeeld laat dat schitterend zien.

3. Natuurlijk daglicht

Het allermooiste is eigenlijk dat je het natuurlijke daglicht je gang kunt laten verlichten. Door gebruik te maken van witte muren is dit, als er voldoende ramen aanwezig zijn, heel erg goed mogelijk. En als je dan dit klassieke geheel ziet dan wil je eigenlijk niets anders, wat een fantastisch plaatje!

4. Indirect licht

Penthouse, Zurich Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio Frey Modern
Studio Frey

Penthouse, Zurich

Studio Frey

Direct licht in de vorm van bijvoorbeeld spotjes, kan soms erg storend en haast verblindend werken. Indirecte verlichting heeft dat probleem niet. Je ziet hier dat er een ornament aan het plafond is geplaatst, maar er zijn ook heel veel andere oplossingen te bedenken op het gebied van indirecte verlichting. En let hier ook zeker even op de bijzondere kleurstelling die in combinatie met de verlichting voor een hele warme ruimte zorgt.

5. Kroonluchters en kaarsen

Classic Style Entrance Hall Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van homify Klassiek
homify

Classic Style Entrance Hall

homify

Wil je jouw gang de ultieme klassieke look geven? Dan moet je zeker weten met kroonluchters, kandelaars en kaarsen aan de slag gaan! Echte kaarsen of elektrische kaarsen, het maakt niet uit, zo lang je ze maar op de juiste manier toepast. In het midden van de hal of gang een grote kroonluchter en aan de muren kleinere varianten met twee armen. Dit plaatje laat perfect zien hoe je die klassieke stijl toe kunt passen!

6. Licht en spiegels

Een spiegel kan ook heel veel licht in je gang brengen. En zeker als je de verlichting daar goed op af stemt. In deze smalle gang zit de verlichting in de spiegels geïntegreerd. Ook zeker geen slecht idee!

7. Spotjes in de vloer

Últimos trabajos Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Spazio3Design Modern
Spazio3Design

Últimos trabajos

Spazio3Design

Het laatste voorbeeld dat we laten zien is bedoeld voor de meer grotere gangen. Want we willen je namelijk laten zien hoe leuk het is om spotjes op of in de vloer te plaatsen. En dan is het erg leuk als je kiezelstenen of planten hebt waar je die spotjes tussen kunt plaatsen. Ook weer zo’n idee om te onthouden!

Is dit overzicht een beetje nuttig geweest voor jouw kennis over het inrichten van je gang? Voor meer ideeën kun je ook hier een kijkje nemen.

Welk idee is het meest nuttig voor jouw gang? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!