Een gaaf voorbeeld voor de lokale architectuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een gaaf voorbeeld voor de lokale architectuur

Stoa. Stoa.
Red Bridge House van Smerin Architects
Loading admin actions …

Als het gaat om innovatieve nieuwbouw woningen, verwachten we bepaalde vormen: strakke lijnen, ongebruikelijke hoeken en een kleine knipoog naar een industriële styling, erg mooi, maar wat veel van deze huizen missen is een down to earth vibe. Dit is iets dat dit prachtige huis wel heeft! Het heeft drie verdiepingen, waardoor het een behoorlijke impact heeft in de omgeving. We hebben het hier over een echt familiehuis, waarvan de bewoners de beschikking hebben over alle moderne gemakken, zoals een zwembad en een schitterende veranda. Het feit dat het huis grenst aan een bos voegt een extra charme toe aan het leven in deze woning in East Sussex. Door zijn eigentijdse design en esthetische trekken is het gebouw een echte eye-catcher in de buurt en geldt het als voorbeeld voor de lokale architectuur. Laten we deze woning eens onder de loep nemen en zo zelf inspiratie op te doen.

Immens

Red Bridge House van Smerin Architects
Smerin Architects

Red Bridge House

Smerin Architects

Er is geen ontkomen aan, deze woning heeft een immense uitstraling in de omgeving. Het is alles behalve een bescheiden gebouw, maar het oogt niet kolossaal, want je ziet er duidelijk de aandacht voor de details en de liefde voor het ontwerp aan af. Het is een woning die ondanks zijn omvang een vriendelijke huiselijkheid uitstraalt. Echt een gastvrije ontvangst! Een van de mooiste zaken aan de woning is de met hout bekleedde gevel, die de woning zijn warme charme geeft. En wat te denken van de overvloedige raampartijen? Een feest van licht moet dat binnen zijn! Door zijn natuurlijke looks gaat de woning mooi op in de omgeving. Geen wonder dat de buurt dol is op dit prachthuis.

Achterzijde

Red Bridge House van Smerin Architects
Smerin Architects

Red Bridge House

Smerin Architects

We kijken hier op de achterzijde van de woning, waarbij we getrakteerd worden op een geheel andere aanblik. Het lijkt wel een ander huis! Toch betreft het dezelfde woning. Vanaf dit punt kunnen we goed zien dat de begane grond gedeeltelijk ondergronds gerealiseerd is, waardoor deze beschikt over een fantastische isolatie en privacy. De opwekkende oranje kleur doet zelfs een beetje industrieel aan. Een ander cool aspect aan dit huis zijn de loopbruggen, die brengen je op een speelse wijze naar de woning. Wat een bijzonder gebouw! Maar let op, want er zijn meer verrassingen in aantocht!

Binnen en buiten

Red Bridge House van Smerin Architects
Smerin Architects

Red Bridge House

Smerin Architects

Interieur en omgeving gaan in deze prachtige woning een dialoog aan, ze lijken samen te smelten. Zeker als je de deuren opent en de lentewind naar binnen waait. Er zijn een heleboel dingen aan dit huis dit het excellent maken, maar dit is toch wel een van de mooist punten, namelijk de veranda die hoog boven de grond zweeft. Dit is de perfecte buitenruimte om te genieten. Het natuurlijke hout en gepolijste beton geven de woning zijn unieke looks. Deze veranda lijkt zich tot in het oneindige uit te strekken, dit zorgt voor een ongekend gevoel van ruimtelijkheid. Meer mooie ideeën voor een veranda of serre vind je hier.

Zwembad

Red Bridge House van Smerin Architects
Smerin Architects

Red Bridge House

Smerin Architects

De parel van de woning is het privézwembad, waarin je zowel in de winter als in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Let op de afwerking van de prachtige bad, echt die robuuste beton look, waar ze in Oost-Berlijn nog een puntje aan kunnen zuigen, bij wijze van spreken. En wat dacht je van de sfeervolle verlichting, hoe subtieler wil het nog meer hebben? Na een plons in het water loop je zo de zon verwarmde zomertuin in. De vlinders fladderen voorbij en het is een idyllisch toestand. Maar als het weer wat minder is, zoals in Nederland het geval is, dan kun je gewoon genieten van de warmte van het bad, want in de winter houd je namelijk gewoon de deur dicht.

Woonkamer

Red Bridge House van Smerin Architects
Smerin Architects

Red Bridge House

Smerin Architects

Van het zwembad springen we naar deze prachtige woonkamer. Omdat we van de warmte van de houtkachel houden hebben we hem eens lekker opgestookt, het weer is er goed voor. Deze woonkamer heeft een eclectische inrichting; we treffen een ietwat klassieke stoel op een hypermoderne gietvloer. Ook de houtkachel heeft een eigentijdse vormgeving die naadloos aansluit op het woonconcept. Natuurlijk mogen de immense ramen niet ontbreken, deze geven ons een schitterend uitzicht op de fenomenale omgeving. Dit is echt een kamer waar je graag met de familie bij het vuur zit. Bespreek met een expert van de mogelijkheden bij jou thuis zijn.

In schemering

Red Bridge House van Smerin Architects
Smerin Architects

Red Bridge House

Smerin Architects

Als de avond valt worden de lichten ontstoken, zo gaat dat al honderden jaren in deze streek. Deze woning geeft aan dit fenomeen een eigentijdse vorm. Ondanks al zijn high-end bouwmaterialen komt de woning op ons over als bescheiden en eenvoudig. Dit familiehuis wordt door de omgeving geborgen en andersom is dat ook het geval, al was het maar vanwege de gerichtheid op deze omgeving en de mate van respect voor de natuur waarmee deze woning gebouwd is. We vinden dat huis op ieders ideeënbord moet prijken! 

Deze mega stijlvolle villa inspireert en doet ons fantaseren. Klik hier voor de kiekjes!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!