Een bizar huis; een meesterwerk | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bizar huis; een meesterwerk

Stoa. Stoa.
The Aviary van John Pardey Architects
Loading admin actions …

In de heuvels van Surrey, Engeland, hebben we iets heel bijzonders voor je gevonden. Dit huis is niet alleen, zoals de Engelsen het zo mooie zeggen: off the grid, maar daarbij ook zeer ecologisch, waardoor het huis milieuvriendelijk is. Oh, en hebben we het al gezegd? Het is een prachtige woning! Het ontwerp doet denken aan een Engels landhuis, maar heeft toch ook een moderne twist waardoor de woonstee super hedendaags is. De woning slaagt erin om ons blik op de Engelse architectuur te veranderen. Het is een woning met een functionele en efficiënte indeling die toch erg huiselijk oogt. Een grandioze combinatie waar de bewoners heel blij mee zijn. De bovenverdieping is gesitueerd rond een mooie tuin op het dak, waardoor je als bewoner een privé lusthof tot je beschikking hebt. Kijk gewoon even met ons mee en pik de mooiste ideeën mee!

Buitenissig

De eerste blik op de woning geeft direct een goed beeld van het karakter van de woning, namelijk als een buitenissig en ietwat mysterieus. Het is de welhaast futurisch vormgeven bovenverdieping die het beeld bepaalt. Maar laten we de grote raampartijen van de begane grond niet vergeten. Wat een transparantie moet er binnen te ervaren zijn! Het team van de architect van de woning, John Pardy, hebben met deze woning een absoluut meesterwerk afgeleverd, met een uniek uiterlijk. Vooral het contrast tussen de kooistructuur boven en de open oppervlakten beneden is opzienbarend. Maar het kan nog mooier!

Als de avond valt.

In de avond springen alle sfeerlichten aan en laten de woning in de omgeving oplichten als een lampion. De woning komt ons als een lichtwezen te gemoed, maar we vatten alleen zijn verschijning, de details, zoals de betonnen draagstructuren, kunnen we niet ontcijferen. Deze woning communiceert met zijn omgeving via de taal van de lichtsfeer, met een zacht temperament. Door deze uitstraling is de woning mysterieus en aantrekkelijk. We vragen ons af wat er zich in en om de woning afspeelt… .

Daktuin

We hadden het er net al even over in de introductie, maar nu zien we hem dan met eigen ogen. De ideale plek om te ontspannen na een dag van noeste arbeid; de heerlijke tuin van de woning, die gesitueerd is op het dak. er is zelfs een gazon aangelegd en enkele planten. Vooral in de lente en zomer is het hier prachtig. Wij weten wel raad met deze ruimte! Een feestje bouwen. Maar je kunt de tuin natuurlijk ook als ontspanningshof gebruiken. It´s up to you!

Sfeervolle woonkamer

De woonkamer ruimte is de perfecte locatie van waaruit je de tuin kunt bewonderen. Het kleurenpalet van de woonkamer is ingetogen gehouden, zo ontstaat een visuele rust die goed past bij de lichte sfeer van deze met daglicht gevulde kamer. Binnen en buiten versmelten hier op betoverende wijze: wat een uitzicht heb je hier door de grote ramen. Van de vloer tot aan het plafond straalt het licht door de open gevel. Samen met een expert is het kinderlijk eenvoudig om je droomkamer te realiseren.

De eetkamer

Bij binnenkomst waren we erg verrast door de levendige roze muur. Alles in de woning is vrij ingetogen, dus deze roze color boost hadden we niet voorzien. Het is een erg leuke onderbreking van het patroon, waardoor er een mooie variatie ontstaat. We ervaren door het roze ook een bijzondere warmte, die alleen met de natuurlijke kleuren niet bereikt had kunnen worden. Ook hier weer treffen we een immense raampartij die ons het gevoel geeft dat er geen verschil tussen binnen en buiten bestaat. De fruitschaal op de monochrome kast is ook een mooie breking van het dominante wit, daarbij voegt deze een stukje huiselijkheid toe aan de kamer. We kunnen er niet omheen, deze kamer is volkomen in harmonie! Meer ideeën voor je eetkamer kun je hier opdoen!

Laatste groet

Met een blik op de zij- en achtergevel nemen we afscheid van de woning. Het licht gloeit nog in het interieur, waar de bewoners genieten van hun sfeervol ingerichte thuis. Het huis ligt verscholen tussen de bomen en zal ons weer hartelijk begroeten als we weer eens langskomen, perhaps for a cup of tea… . Onze blik op de Engelse architectuur is in ieder geval veranderd en ons hoofd zit vol met nieuwe ideeën. We hopen dat jij ook geïnspireerd bent door dit eigentijdse huis. Gebruik de ideeën die je hebt opgedaan in je eigen ontwerp. Be creative! Blijf ons volgens, want dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën. 

Mooie ideeën voor je keukenontwerp kun je hier op doen!

Vertel wat je van deze woning vindt! Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!