Een kerk, een kasteel? Nee, een bizar mooie woning! | homify

Een kerk, een kasteel? Nee, een bizar mooie woning!

Stoa. Stoa.
Torenwoning Architectenbureau Jules Zwijsen Moderne huizen
Loading admin actions …

Dit is echt een bizar mooi huis: een torenwoning! Je vraag je af of het een kerk of een kasteel is, echt bijzonder. Het pand staat in Cronenbrugh te Loenen aan de Vecht, daar zijn een aantal gave woningen gebouwd met bijzondere gevels: een knikhuis, longhouse of een huis met een formele hagentuin. Vandaag leggen we de nadruk op kavel 107 oftewel ons torenspitshuis met een bijzondere vormgeving. Het huis is reusachtig hoog, wel 17.3 meter. Ook binnen ervaar je deze hoogte door het bijzondere interieur. Dit huis is een beauty, de vide op de begane grond biedt je een kijk helemaal tot en met de 4e verdieping! En wat is zou een torenwoning zijn zonder torenkamer… . Ja zeker, die is er ook! Vanuit deze kamer kom je gemakkelijk op het dakterras… Het is een huis met een ongekende luxe inrichting en een prachtig uitzicht. Vele raampartijen zorgen overal in het huis voor een prachtige lichtval. Een bijzonderheid van deze toren is zijn veelvormigheid: verschillende verbuigingen van de gevel zorgen vanuit het huis voor telkens een ander perspectief op de omgeving. In dit artikel wandelen we samen met je door dit bijzondere huis.

Bijzondere verschijning in het straatje

Toch wel een bijzondere verschijning in dit straatje, zelfs al is deze wijk vergeven van de bijzondere huizen. Natuurlijk laten we je daarom deze woning zien, omdat het pand echt uniek is! De gevel heeft een heel bijzondere indeling: 5 ramen beneden (een oneven aantal) en een groot raam links en twee kleine ramen rechts in de toren. Dit is een pand van monumentale proporties dat echt bedoeld is voor de liefhebbers van unieke architectuur!

Wijk en huis matchen perfect!

Het is grappig om te zien hoe authentiek Nederlands de woning eigenlijk is qua architectuur: donkere bakstenen en een grijs dak, maar toch ook zo nieuw qua vormgeving en met moderne comfort. Vanaf een afstand zien we extra goed hoe sfeervol de wijk is en hoe mooi de torenspitswoning past in het straatbeeld. Wij benijden de bewoners van dit excellente huis! Laat je inspireren door experts bij het inrichtingen van je woning. 

Lekker thuiswerken

Thuiswerken doe je dicht bij de aarde, in deze prachtige werkruimte. Een studeerkamer zou ook prachtig in de torenkamer ingericht kunnen worden! Maar dan kun je er geen relaxruimte van maken. Echt een luxeprobleem!

Heerlijke omgeving

Tja, wat moeten we er nog meer aan toevoegen. Een foto is beter dan 1000 woorden, niet waar? Chillen in deze torenkamer is echt een unieke luxe. Geen wonder dat de bewoners trots zijn op hun woning, wat een looks! Erg sympathiek van ze, dat we binnen mogen kijken. Via de grote ramen kijk je prachtig uit over de omgeving. Een rustgevende “bezigheid” om hier te zitten. De inrichting van deze kamer is vrij basic, want alles is gericht op eenvoudig comfort, op een luxe bank, dat dan weer wel.

Schitterend uitzicht

Verder op zie je een eeuwenoude kerktoren. Je kijkt uit over de daken van de stad. Hoe mooi moet een zonsopkomst en -ondergang hier niet zijn! Als je houdt van schrijven, liedjes, gedichten of verhalen, kun je hier zeker je inspiratie geven. Hoge architectuur stimuleert veel mensen om de dingen vanuit een hoger perfectief te bekijken, wat reflectiever te kijken naar het leven en de mensen om je heen. Wij zijn fan van deze torenkamer!

Romantisch

Daar word je toch direct jaloers van! Heel romantisch dit, stel je voor… .

Prachtige hal

In de hal worden we getrakteerd op een uniek design. Dit is minimalisme op z’n best. Het is misschien heel gek, maar deze hal met zijn kroonluchter (die helemaal bovenaan het dak bevestigd is!) doet ons denken aan de bekende kerkinterieurs van Nederlandse schilders als Emanuel de Witte (1617-1692), Pieter Saenredam (1597-1665), Johannes Bosboom (1817-1891) en Henk Helmantel (geboren 1945). Dezelfde helderheid, dezelfde verstilde sfeer.

Net een kerk

We sluiten af met deze bijzondere foto van de woning. Is toch net de gevel van een kerk dit! Wij zien in deze woning een eerbetoon aan de lange traditie van Nederlandse kerk- en spitstoren architectuur. Dit project met de wortels in de traditie biedt ook een mooi perspectief op de toekomst van de Nederlandse bouwkunst!

Meer mooie projecten vind je hier

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!