Oude ruïne krijgt magische update | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude ruïne krijgt magische update

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van DMP arquitectura Modern
Loading admin actions …

Ze zeggen soms dat het leven de kunst imiteert. Nou, bij dit project komen we heel dicht in de buurt. Bij het zien van deze woning denken we aan de Griekse mythologie, en meer concreet aan de Phoenix. Ken je deze nog? Dat was een grote vogel met rode en gouden veren die herboren werd uit zijn eigen as, een symbool van hoop eigenlijk. Net als deze mythe draagt de woning van vandaag een positieve boodschap inzicht, namelijk dat hoe erg een woning (in dit geval een ruïne) er ook aan toe is, er is altijd de mogelijkheid om een nieuw leven aan een huis te geven. Dit Spaanse bouwval staat natuurlijk op een grandioze locatie. Echt een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en om je heen geen mens te bekennen. Lijkt dat je wat? Wij zijn in ieder geval dol enthousiast over deze vernieuwde woning, daarom laten wij hem graag aan je zien. Stap bij ons in de auto, want we gaan een eindje rijden, door de mediterraanse gebieden, om aan te komen in het heerlijke Spanje. Be inspired!

De oude staat

Voordat we het huis verder gaan bekijken, willen we je graag nog even het huis in zijn oude staat laten zien. Of beter gezegd, de ruïne die er ooit was. De vergelijking met de Phoenix was zeker niet misplaatst, want er is nauwelijks iets over van het oude huis. We kunnen nog wat restanten zien van wat ooit de muren van de woning moeten zijn geweest. Er zijn maar weinig mensen die hier nog een nieuw huis in kunnen zien, toch hebben de slimme architecten het voor elkaar gekregen!

Oude en nieuwe

Gelegen in het landelijke Majones in het noorden van Spanje vonden we dit restauratieproject van DMP Architecture Studio. Het is een modern huisje dat opgetrokken is uit de ruïnes van een woning van meer dan twee honderd jaar oud. Door de verwoeste structuur van de woning nieuwe vorm te geven, is de linkt tussen het verleden en het heden een feit geworden. We zien in deze woning zowel de moderne stijlkenmerken, zoals de grijze deurposten en kozijnen met daarbij de zuiver witte gevel, als de oeroude stenen die de wanden van de woning vormen. Met de bergen op de achtergrond wanen we ons hier mijlen ver buiten te dichts bijzijnde beschaving.

Interieur

De historische grond van de oude woning wordt met deze nieuwe woning werkelijk eer aan gedaan. Het interieur is een prachtig voorbeeld van het moderne leven met alle hedendaagse voorzieningen vandien. Deze woonkamer is dan ook het hart van het familiehuis. De grote zone met de stoelen en de prachtige houtkachel vormt de living, daar vindt het meeste van het gezinsleven plaats. Maar laten we de eettafel met de leuke rietenstoelen niet vergeten. Deze zones delen de grote ruimte met de keuken, die natuurlijk ook van alle moderne gemakken voorzien is. In elk seizoen is het hier aangenaam, door de duurzame verwarming door de kachel en de zonnewarmte die door de ramen naar binnenstroomt, maar ook door de fijne luchtcirculatie die verkoeling biedt. Met de hulp van de juiste expert creëer je al snel een droominterieur.

Rustiek

Dit uitzicht noemen we past echt rustiek en mediterraans. Door de grote ramen heen zien we de prachtige wand die de binnentuin van de omgeving afschermt. Alles in de woning is gericht op comfort en ook op het bewaken van de privacy. De kleurencombinatie is schitterend: dieprood met natuurlijk hout, echt een plek waar je ontspannen kookt. Het keukeneiland neemt een centrale plek in en biedt veel werkruimte. Dit eiland is ontworpen voor meerdere doeleinden. Naast een werkblad is het ook een bar waarop je cocktails of sangria voor je vrienden kan uitserveren. Een multifunctionele ruimte die garant staat voor veel plezier. Meer ideeën voor de keuken zien? Klik hier voor sprankelende inspiratie!

Slaapkamer

We treffen in deze schitterende slaapkamer een kingsize bed, deze neemt dan ook direct de centrale plek in de kamer in. Een mooi detail is het veelkleurige overtrek, dit design brengt leven en energie in de kamer. Je bent direct in een goed humeur als de deze kamer binnenkomt of erin wakker wordt. Wat een optimistische vibe heerst er hier! Het kunstwerk boven het bed is gemaakt door een lokale kunstenaar, het geeft een artistieke sfeer aan de kamer. Kies voor een lokale kunstenaar, want dat stimuleert het kunstklimaat bij je in de buurt! Deze ruimte gaat vanwege de open indeling van de woning naadloos over in de andere kamers. Zo heb je een fijn gevoel van ruimtelijkheid en transparantie. Ook de lichtsfeer is hier schitterend. Een slaapkamer waarin je helemaal zen wordt. 

Deze woning is een boost voor je inspiratie! Klik hier voor de ins en outs!

Wat vind je van de woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!