Een nieuwe uitbouw bij een modern rijtjeshuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een nieuwe uitbouw bij een modern rijtjeshuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne Uitbouw van Architectenbureau Jules Zwijsen Modern
Loading admin actions …

Een van de meest voorkomende verbouwingen van woonhuizen, is het aanbrengen van een uitbouw. De ideale manier om meer ruimte in je huis te creëren en daarnaast is dit een oplossing die nog veel meer voordelen biedt. Wat dacht je van extra lichtinval of van een ruimte waar je zonnepanelen kunt plaatsen? En dat de uitbreiding alleen maar bij oudere huizen plaatsvindt, is natuurlijk een misverstand. Het gebeurt namelijk vaak dat bewoners van een nieuwbouwhuis al snel tot de ontdekking komen dat ze net een beetje meer ruimte nodig hebben. Een leuke aanbouw is dan gelukkig snel geplaatst. Wel is het belangrijk dat de stijl goed aansluit bij het eigenlijke huis. We laten je nu een project zien, ontworpen door de Nederlandse experts van Architectenbureau Jules Zwijsen, waarbij dat perfect is gelukt.

Een leuk nieuwbouwhuis

In het Utrechtse Loenen aan de Vecht kunnen we dit leuke nieuwbouwhuis vinden. Een moderne uitvoering van een rijtjeshuis zou je het kunnen noemen. Diverse oudere bouwstijlen lijken duidelijk van invloed te zijn geweest op dit ontwerp. Afwisselend zijn de huizen opgebouwd uit rode en grijze bakstenen. ‘Ons’ huis heeft rode bakstenen en die hebben dan ook de basis gevormd voor het ontwerp van de architect. En dat is op een erg leuke wijze aangepakt. De hoogste tijd om het van dichterbij te gaan bekijken.

Lekker veel deuren

Een eenheid maken van je woonkamer en je tuin is heerlijk als het weer buiten wat mooier begint te worden. En dat kan hier op en top! Maar liefst vier dubbele openslaande deuren zijn er te vinden in deze uitbreiding! Je kunt er dus voor kiezen hoeveel en welke deuren je open zet. Is het je toch iets te licht en te warm? Je kunt dan eenvoudig de zonnewering er voor laten zorgen dat het meest felle zonlicht goed gefilterd wordt. Van het terras kun je hier trouwens ook een glimp opvangen. Ook geen verkeerde plek om lekker te kunnen zitten!

Lichtinval

De lichtinval door middel van de openslaande deuren heb je al kunnen zien, maar dit slimme ontwerp zorgt dat ook aan de kant van het huis het daglicht zeer aangenaam naar binnen kan vallen. Het schuine dak zelf, dat op het zuiden gericht is, kan ideaal worden gebruikt om zonnepanelen op te plaatsen. Heel erg mooi is de rode kleur die is uitgekozen voor het dak. Dit geeft gelijk een beetje extra uitstraling en maakt het huis nog unieker dan het al is.

Prachtig ontwerp

Het prachtige ontwerp, uiteraard met de mooie dakramen, kun je van binnen ook schitterend in beeld brengen. Het huis zelf heeft zowel een klassieke als een moderne uitstraling en de uitbouw voegt daar ook iets industrieels aan toe. Deze dakvorm lijkt namelijk afgekeken van een vorm die je veel bij fabriekshallen ziet. Daar ook vooral met een ideale lichtinval als doel. En dat is hier dan ook precies hetzelfde. Wel is het fijn dan het zonlicht via deze ramen indirect naar binnen schijnt. Je wordt dus niet gelijk verblind als je naar boven kijkt.

Ruime woonkamer

Door een zithoek in te richten in de uitbouw, is er de mogelijkheid gekomen om een lekkere ruime woonkamer te creëren. Erg fijn voor een jong gezin! Er is gekozen voor een leuke moderne bank, die precies zo groot is als de uitbouw zelf. Ook een erg leuk idee is om een plank achter de bank aan te brengen. Met de leuke accessoires die hier op zijn geplaatst, is de ruimte helemaal compleet.

Wil je meer zien op het gebied van een aanbouw bij een huis? Neem dan ook voor deze woning even de tijd.

Wat vind jij van dit project? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!