Een supermooi bekroond Brits huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een supermooi bekroond Brits huis

Stoa. Stoa.
Cedarwood Eclectische huizen van Tye Architects Eclectisch
Loading admin actions …

Vandaag steken we Het Kanaal over, om in het Verenigd Koninkrijk een prachtige woning te gaan bekijken. De woning is gelegen in het pittoreske plaatsje Knutsford en werd gerealiseerd door het gerenommeerde architectenbureau Nicolas Tye Architects. De woonwijk waarin de woning te bewonderen is heeft een gevarieerd uiterlijk, maar natuurlijk wel altijd met de befaamde Britse klasse. Het architectenbureau doet er alles aan om steeds weer een bijzonder gebouw voor de opdrachtgever te realiseren. Dat is met dit project zeker weer gelukt! Al hun mooie ontwerpen ontspringen aan hun filosofie, die er vanuit gaat dat een woning opwindend, innovatief, maar ook zeer gebruiksvriendelijk moet zijn. Want hoe we het ook wenden of keken, een woning is en blijft een groot gebruiksvoorwerp. Laten we gaan kijken hoe de architecten het er ditmaal afgebracht hebben. Kom met ons meer naar Knutsford!

Natuurlijke looks

Cedarwood Eclectische huizen van Tye Architects Eclectisch

De woning heeft een prachtige oprijlaan, die echt past in de traditie van de Engelse landhuizen. Dit huis heeft iets minder grond en is qua afmetingen een stuk kleiner in vergelijking met deze huizen, maar het is er toch kind. Het is vooral de omringende natuur die direct onze aandacht vangt, en ons hart eigenlijk ook een beetje. Wat denk je van het grindpand? Ziet het er niet statig uit? De woning is een opvallende verschijning in het landschap, maar sluit er door zijn natuurlijke looks mooi op aan. De symmetrie van de woning is betoverend evenals het Western Red Cedar hout waarmee de woning bekleed is. 

L-vorm

Cedarwood Eclectische huizen van Tye Architects Eclectisch

Met een blik op de achterzijde zien we het L-vormige ontwerp van dit huis. Zoals gezien kan worden is het huis ontworpen als een reeks van lineaire volumes, elk met een eigen specifiek karakter. Zowel de onderste als de bovenste verdieping zijn voorzien van een royale hoeveelheid beglazing zodat er binnen genoten kan worden van het uitzicht buiten. Het huis heeft een zeer schone look dankzij de integratie van verzonken goten met verbogen buizen.

Open en licht

Cedarwood Eclectische keukens van Tye Architects Eclectisch

We betreden hier het interieur en zien de prachtige eetkamer annex keuken. Deze twee functies passen heel goed bij elkaar, vullen elkaar aan en completeren mekaar. Hoe fijn is het om aan de eettafel te zitten met een stel vrienden terwijl er voor je wordt gekookt door één of meerdere enthousiaste koks. Vooral met de feestdagen in het oog is een ruimte als deze de ideale plek. Er is veel mogelijk in deze zuiver ontworpen kamer, want in de lente en zomer zet je de schuifdeuren lekker open en in de winter hou je lekkere warme voeten door de vloerverwarming. De verwarming is gekoppeld aan een hoog rendement gas-condenserende ketel, waardoor je als bewoner dus beschikt over ecologische technologie.

Woonkamer

Cedarwood Eclectische woonkamers van Tye Architects Eclectisch

In deze woonkamer lijken we een stap in de toekomst te doen, die overigens behoorlijk hedendaags is. Het monochrome design van de kamer wordt versterk door de schitterende texturen en materialen waaruit het interieur bestaat. Een sfeervolle decoratie (lekker minimalistisch) is het aardewerk op de strakke tafel met de eenvoudig ontwerptaal. Een absolute sfeermaker is en blijf natuurlijk de open haard, deze biedt een unieke warmte in de winter, waar geen cv tegenop kan.

Slaapkamer

Cedarwood Eclectische slaapkamers van Tye Architects Eclectisch

De master bedroom straalt een speciale huiselijke charme uit en voelt typisch Engels aan door de gezellige inrichting. Vaak denken we dat gezelligheid een typisch Nederlands product is, maar deze kamer bewijst dat de Engelsen op dit gebied ook erg bedreven zijn. Elk klein detail is goed uitgedacht, we hoeven daarvoor alleen maar even naar de schattige rietenmand te kijken, of het bedsprei. En wat dacht je van de fotolijst boven het bed. Precies een kamer Engelse stijl! Samen met een expert creëer jij eenvoudig je ideale slaapkamer.

Privé terras

Cedarwood Eclectische slaapkamers van Tye Architects Eclectisch

De master bedroom heeft zelfs een eigen terras. Volledig aangekleed in dezelfde stijl als het exterieur, resoneert het terras met het natuurlijke landschap. 

Slaapkamer

Cedarwood Moderne badkamers van Tye Architects Modern

De master bedroom straalt een speciale huiselijke charme uit en voelt typisch Engels aan door de gezellige inrichting. Vaak denken we dat gezelligheid een typisch Nederlands product is, maar deze kamer bewijst dat de Engelsen op dit gebied ook erg bedreven zijn. Elk klein detail is goed uitgedacht, we hoeven daarvoor alleen maar even naar de schattige rietenmand te kijken, of het bedsprei. En wat dacht je van de fotolijst boven het bed. Precies een kamer Engelse stijl! Samen met een expert creëer jij eenvoudig je ideale slaapkamer.

Vredige tuin

Cedarwood Eclectische huizen van Tye Architects Eclectisch

We verlaten het huis; onze tour eindigt in de tuin, naast de eenvoudige doch elegantie vijver. Het druppelende geluid van het water brengt een vredige sfeer aan de tuin. De taak om een tijdloos en elegant design die verbonden is met het omringende landschap te creëren, is wat ons betreft excellent uitgevoerd. Het is dan ook geen verrassing dat de firma met dit project een prestigieuze prijs in de wacht sleepte. 

Voor meer inspiratie kijk je ook eens in dit Ideabook

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!