Familiehuis met een mysterieuze uitstraling | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Familiehuis met een mysterieuze uitstraling

Stoa. Stoa.
Moderne studeerkamer van Nobuyoshi Hayashi Modern
Loading admin actions …

Soms moet je even met je ogen knipperen om zeker te weten dat je het wel goed ziet. We kunnen bij homify soms huizen tegenkomen waar we met verbazing naar kijken. Gewoon vanwege het feit dat deze zo uniek zijn. Vandaag is het weer zover, we hebben er een voor je gevonden! We nemen je mee naar de andere kant van de wereld, naar het land van de reizende zon. Natuurlijk hebben we het dan over Japan. Het project dat we vandaag voor je in petto hebben heeft al het goede van de Japanse bouwkunst en een beetje meer. Dat beetje meer maakt de woning dan ook uniek. Vaak weten bijzondere huizen de architectuur qua stijl verder te brengen, te inspireren tot nieuwe inzichten en vormgeving. We verwachten dat dit bijzondere huis ook deze rol zal vervullen. Laten we snel een tour in en om het huis doen, gewoon om een beetje inspiratie op te doen. Ga je met ons mee? This house is big in Japan… en bij homify!

Eerste blik op het huis

Het huis staat in een gebied waar alle voorzieningen voor handen zijn. Veel mensen willen hier wonen, juist vanwege deze faciliteiten (goed openbaar vervoer, scholen, winkelcentra). Het is daarbij een omgeving met een mooie natuur, dus ook qua recreatie is er voldoende te beleven. De woning is gebouwd in een bosrijk gebied, dat is natuurlijk geen toeval, dat komt omdat de huidige bewoners een voorliefde voor deze natuur gebieden hebben. De woning is ontworpen door Eckerle Architects en is volkomen toegesneden op de hedendaagse leefpatronen van een jong gezin. Bij de bouw speelden duurzaamheid en stijl een belangrijke rol. De betonnen look van de woning geeft deze een mysterieuze uitstraling, ook de zwarte kozijnen spelen daarbij een belangrijke rol. Het huis is mysterieus en erg aantrekkelijk. We zijn benieuwd wat er binnen allemaal te zien is. Laten we eens gaan kijken!

Het interieur

Het huis heeft een indrukwekkende verschijning, maar dit is niet alleen buiten het geval. Ook binnen komt een bijzondere sfeer je te gemoed. Deze werkkamer is de ideale plek om het beste uit je vingers te laten komen. De tijdloze uitstraling van het interieur is opvallend, deze is minimalistisch en modern, maar had met hetzelfde gemak afkomstig kunnen zijn uit de jaren vijftig, vooral als we de eenvoudige ontwerptaal in ogenschouw nemen. Dit laatste is een kenmerk van een tijdloos design. De dominantie van het grijs is hier opmerkelijk, daardoor ontstaat die kenmerkende rust die we dikwijls tegenkomen in de Japanse (binnenhuis)architectuur. Deze minimalistische ontwerptaal komt ook tot uitdrukking in de kozijnen, die het daglicht naar binnen laten stromen en een venster op onze mooie wereld vormen.

Woonkamer

Veel mensen genieten met volle teugen van het samenzijn met de familie. Dit kan rond de feestdagen zijn, maar ook in het weekeinde of door de weeks. Een gezellig woonkamer als deze is er de ideale plek voor. Deze omschrijven we als eclectisch, omdat er verschillende stijlen meubels en wand versieringen in te ontwaarden zijn. Een absolute eye-catcher is de lila muur, die bewerkt is met een soort fresco-techniek, waarbij veegpatronen een schitterend gekleurde laag vormen die zeer levendig aandoet. Daarboven zien we een houten plafond met een natuurlijke kleur, dit geeft een traditioneel kantje aan de kamer. De lamp heeft een klassieke look (een oude ook) waardoor een stukje chique in de kamer wordt gebracht. Het zijn de meubels die een jaren zestig – zeventig look hebben, waardoor ook de vibe van deze tijden in de mix wordt gebracht. Deze zaken samen maken het eigentijdse interieur, waarin alles mag, als je het maar mooi vindt! Met de juiste expert realiseer je als snel je droomwoning!

Hoogte

Een van de mooiste zaken aan deze woning is het hoge plafond in de keuken annex eetzone. Deze grote tafel maakt het mogelijk om met de hele familie samen te dineren. Echt een goede plek voor de feestdagen. Hoewel het in Japans vermoedelijk om ander feestdagen gaat. Deze kamer heeft de vorm van een atrium, met een open gevel nabij het dak. Ook de wanden links van de eettafel en achter de keuken zijn open, waardoor het daglicht diep het interieur kan binnendringen en je een schitterend uitzicht op de omgeving hebt. Deze kamer is daardoor niet alleen een feest voor de smaak, maar ook voor het zicht. Meer mooie ideeën voor de eetkamer vind je hier.

Openheid

Vanuit deze positie werpen we een laatste blik op de open ruimte waarin de verschillende leefzones zich bevinden. Je kunt nu goed zien hoe de verschillende zones (woonkamer, keuken annex eetkamer) met elkaar in verbinding staan. Opvallend is ook het schitterende uitzicht op de omgeving, de verschillende raampartijen zorgen ervoor dat je echt een sterke connectie met de omgeving rond het huis ervaart. En wat dacht je van de houtvloer, let eens op de warme kleur. Gewoon prachtig. 

Deze woning is mega mooi en inspireert ons volkomen!

Wat vind je van deze Japanse woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!