In één dag een eenpersoonswoning opbouwen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

In één dag een eenpersoonswoning opbouwen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Heijmans ONE:  Ramen door MoodBuilders,
Loading admin actions …

Je bent tussen de 25 en 35 jaar oud, afgestudeerd en je hebt een goede baan. Nu alleen nog een woning. Je verdient echter te weinig om iets te vinden in de vrije huursector en te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Voor deze mensen, die tussen wal en schip vallen, bedacht Heijmans deze bijzondere oplossing. Eenvoudig, haalbaar en betaalbaar, dat waren de uitgangspunten voor de Heijmans ONE, die ontworpen werd in samenwerking met GAAF en MoodBuilders.

Twee vliegen in één klap

Heijmans ONE:  Huizen door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

De Heijmans ONE pakt twee problemen tegelijk aan. Enerzijds de woningnood onder de groep jongvolwassenen, en anderzijds het grote aandeel braakliggende grond. De vele, lege ontwikkelgebieden op stedelijke locaties vormen de perfecte plekken om de Heijmans ONE te situeren. De Heijmans ONE maakt het mogelijk om deze ontwikkelgebieden tijdelijk bewoonbaar te maken voor een doelgroep die behoefte heeft aan een betaalbare woning binnen de stedelijke contouren. Deze transitiegebieden, veelal gelegen aan de randen van de stad, vroegen om een flexibel ontwerp. De Heijmans ONE is daarom zo ontworpen dat deze binnen één dag, en op locatie, opgebouwd kan worden. 

Compact

Heijmans ONE:  Huizen door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

De Heijmans ONE heeft een compacte vorm, is smal en hoog. Dat wil niet zeggen dat de woning klein is. De woning beschikt over een eigen terras, biedt plaats aan een tweepersoonsbed en ruimte voor logees, heeft een keuken, badkamer en een woonkamer. Kortom, alles wat een eenpersoonshuishouden nodig heeft. De Heijmans ONE is gebouwd met duurzame materialen en kan na de bouw weer gemakkelijk afgebroken worden om elders te plaatsen. Het gebouw is zo'n negen meter diep, zes meter hoog en drieënhalve meter breed.

Hoog

Heijmans ONE:  Ramen door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

De woning kan beschouwd worden als één vloeiende ruimte waar we zowel de woonkamer, keuken en de slaapkamer in vinden. Een deel van de verdiepingsvloer is weggelaten waardoor er aan de voorzijde van de woning een vide ontstaat, die bij binnenkomst zorgt voor een groot gevoel van ruimtelijkheid.

Hout

Heijmans ONE:  Woonkamer door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

De Heijmans ONE bestaat uit een geheel houten casco, dat kunnen we binnen goed terugzien. Wanden, vloeren, plafonds, opbergruimtes, we komen overal hout tegen. Het perfecte materiaal voor een woning die vooral tijdelijk ergens ingezet kan worden. Bovendien geeft het lichtgekleurde hout de woning een rustgevende en natuurlijke uitstraling. Functionaliteit en esthetiek worden hier fraai gecombineerd. 

Slaapruimte

Heijmans ONE:  Slaapkamer door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

Op de verdieping heeft men genoeg ruimte om een tweepersoonsbed en een bureau te plaatsen. De vide zorgt ervoor dat ook deze slaapkamer en studieruimte voorzien worden van genoeg daglicht. De achtergevel van de Heijmans ONE heeft grote, hoge openingen, die we hier op de achtergrond kunnen zien. De voorgevel kent een meer gesloten karakter, en zorgt ervoor dat men in de slaapkamer genoeg privacy heeft. 

Keuken

Heijmans ONE:  Keuken door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

De Heijmans ONE wordt geleverd met keuken, die we hier op de foto kunnen zien. De witte kasten passen goed bij het lichte hout en gezamenlijk vormen zij een mooi decor voor de ietwat donkere accessoires en decoratieve elementen die we bijvoorbeeld in de woonkamer tegenkomen. De vormgeving van de keuken laat zich verder omschrijven als modern en strak. 

Heijmans, MoodBuilders en GAAF spelen met dit project handig in op een veelvoorkomend maatschappelijk probleem. De benadering van eerdergenoemde bedrijven verdient lof, voor de manier waarop ze verschillende kwesties tegelijk aanpakken, voor de betaalbaarheid en functionaliteit van de woning, maar ook voor het ontwerp en de esthetiek. Meer informatie over de Heijmans ONE en over MoodBuilders vindt u terug op het homify-profiel van MoodBuilders

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!