Glas-in-lood anno 2015

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Glas-in-lood anno 2015

Stoa. Stoa.
  door Atelier du Faubourg
Loading admin actions …

Een van de hoogtepunten van kerken en kathedralen zijn toch wel de glas-in-loodramen. We hoeven alleen maar te denken aan de ramen van de Notre Dame en St. Paul om te weten welke geweldige effecten er bereikt kunnen worden met glas in lood. Vandaag laten we je een eigentijdse variatie zien op deze oude kerkramen, en ze doen zeker niet onder voor de oude voorbeelden. We zetten hieronder een aantal prachtige ramen voor je op een rijtje, gemaakt door Atelier du Faubourg. Kijk met ons mee en laat je gerust inspireren door deze schitterende ideeën.

Homage aan Yılmaz Güney

Atelier du Faubourg heeft dit glas-in-loodraam gemaakt als homage aan Yılmaz Güney, een Zazaïsch-Koerdisch schrijver en filmmaker, die met zijn werk flink wat stof deed opwaaien. Dit werk plaatst hem hoog in het glas-in-loodraam, zoals gebruikelijk in de sterk religieuze traditie die samenhangt met deze ramen, is deze hoge plaats de meest belangrijke en gereserveerd voor de heiligen. Dit werk geeft aan deze oude traditie een moderne twist en garandeert een bijzondere sfeer in een studievertrek of bezinningsruimte

Statig

Je huis met erker is na de plaatsing van dit glas-in-loodraam onherkenbaar veranderd. De uitstraling die dit glaswerk heeft is niet te evenaren. De verschillende kleuren licht worden gefilterd door de schitterende vormen op het glas, waardoor een spel van vorm en kleur in je woning ontstaat. Deze erker is de geschikte plek om even bij te komen en te genieten van de rust. Het mooie van dit raam is dat sommige vakjes de omgeving nog wel prijsgeven, waardoor in de kamer een zekere transparantie te ervaren is.

Eeuwig

Dit werk draagt de naam Stained Glass Peacock en is zeer symbolisch van aard, want de pauw is een geijkt symbool voor de eeuwigheid. Zo komt hij voor in gedichten en schilderijen als dichterlijke vertegenwoording van de onsterfelijkheid,  wedergeboorte, maar staat ook symbool voor de trots. Hij weert volgens de overlevering het kwaad af. Dit raam heeft voor een glas-in-loodraam een zeer bescheiden aantal figuren, zo staan de pauwen centraal en komen ze duidelijk naar voren. Een schitterende toevoeging aan je woning waar je trots op mag zijn.

Natuurlijke schoonheid

Dit werk van Atelier du Faubourg bejubelt de natuurlijk schoonheid, het ontluikende leven in de lente en de optimistische geest die dan rondwaard. Bloemenmotieven zijn sinds mensenheugenis een geliefd onderwerp dat zeker de juiste snaar in je woning weet te raken. De fleurige zachte sfeer van de afbeelding gaat een schitterende symbiose met het daglicht aan, waardoor er een welhaast magisch aura ontstaat. Het eenvoudige ontwerp is typisch voor de kunst van het glas-in-loodraam, maar juist in de beperking schuilt de kracht. 

Tot zover het werk van Atelier du Faubourg, we hopen dat je geïnspireerd bent! 

Zoek je meer mooie ideeën voor je interieur? Kijk dan hier voor de nodige inspiratie!

Voor bijzondere meubels en design moet je hier zijn!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!