De droom in verf gevat, expressieve schilderijen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De droom in verf gevat, expressieve schilderijen

Stoa. Stoa.
van Philippe Abril Eclectisch
Loading admin actions …

De werken van Philippe Abril laten een vitale en vrije kunstopvatting zien die elk interieur oppept. Ze hebben een scala aan kleuren die je interieur direct een bijzondere sfeer geven. De kunstenaar spreekt met deze werken verschillende emoties aan. Deze werken zijn nog ouderwets met de kwast en de verfpot gemaakt en hebben een primitieve voorstelling. De frisse sfeer die ze oproepen doet soms denken aan de kunst van de Aboriginals. Abril's werk is zeer gevarieerd en vrij breed. Toch roept het een spirituele diepte op die we niet mis kunnen verstaan. Kijk met ons mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rijtje.

Trip

De wereld bestaat op de huid van een slang, althans zo gaat het oeroude verhaal. We lijken via dit werk in een sjamanistische tip beland, een plek waar verschillende mythische dieren een woonstee hebben. De felle kleuren zijn op een zwarte achtergrond aangebracht waardoor ze extra ver naar voren komen. De verschillende wezens lopen langs elkaar in het expressieve werk van Philippe Abril, dat precies goed in een strak monochroom interieur past, dan valt het extra op. Welk verhaal vertelt dit schilderij, een ontstaansgeschiedenis, een legende, een voorouderlijke profetie? Zoals met alle goede kunst blijven er vragen open die je zelf mag beantwoorden. Na mate je langer naar het werk kijk hoe meer je er in ziet. Oeroude sensaties komen in je op.

De bloem

Deze bloem staat symbool voor het leven, in mythische zin. We zien de lijnen boven de bloem op de donkere achtergrond, dit doet denken aan de kunst uit Australië, gemaakt door de oorspronkelijke bewoners. Dit schilderij houdt het midden tussen een olieverfschilderij en een oeroude tekening. Deze wereld is eenvoudig en zeer kleurrijk. Een werk dat je graag in je woning hangt vanwege de positieve uitstraling. Negativiteit krijgt geen kans met dit kunstwerk aan de muur! Laat de kleuren stromen, zodat hun intensiteit de verbeelding kan raken.

Explosie

We zijn hier getuige van wat nog het meest lijkt op een kleurenexplosie, maar vergis je niet, dit werk is uiterst zorgvuldig tot stand gekomen. De verschillende kleuren versterken elkaar en roepen een sfeerbeeld op, dat een feestelijke uitstraling heeft, het doet ons denken aan een Braziliaans carnaval. Door de zachte kleurstelling geeft het werk als het ware een knip oog naar het impressionisme, een stijl waarin het weergeven van het moment belangrijker was dan de voorstelling an sich.

Rood

De sterke visuele kracht van rood staat centraal in dit sprekende werk. Het is een kunstwerk dat zeker gaat opvallen in je interieur en al snel de fantasie van je gasten prikkelt. Een werk dat zorgt voor de voor de nodige gespreksstof. De kenmerkende zwarte achtergrond is ook in dit werk een belangrijk aspect. De kleuren van de bloem komen feitelijk uit de niet-kleur zwart te voorschijn, stralend en volmaakt. Dit is een werk waar de vonken van af vliegen!

Stilleven

Dit werk is een stilleven, maar is mijlen ver verwijderd van de Oudhollandse variant. Dit werk heeft een vlugge toets en lijkt de sfeer van de ontluikende lente vast te leggen, of de natuurlijk schoonheid van de bloemen. Een dichterlijke voorstelling waarin ons een wereld van kleur wordt getoond. Een aantal bloemen zijn herkenbaar, anderen vervagen in de kleurenstroom. Een werk vol van optimisme en vrolijke energie. Een mooie werk om cadeau te doen en om te krijgen.

Tot zover deze eclectische werken van Philippe Abril we hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast over deze Franse schilder als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van het nieuwste design en mooiste kunst.  

Meer mooie kunstideeën vind je hier en hier!

Deze professionals helpen je je droomhuis te realiseren!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!