6 ORIGINELE manieren om je zolder in te richten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 ORIGINELE manieren om je zolder in te richten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Klassieke mediakamers van raumdeuter GbR Klassiek
Loading admin actions …

Een huis met een zolder is voor vele van ons een belangrijke vereiste. De zolderruimte hebben we immers hard nodig. Maar waarvoor eigenlijk? Gek genoeg kunnen we deze vraag niet altijd meteen beantwoorden. Het spreekt toch gewoon voor zich dat je een zolder nodig hebt. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. Als je genoeg slaapkamers hebt, is het niet zo dat er iemand op de zolderverdieping gaat slapen. Van echt nodig hebben is daarom lang niet altijd sprake.

Het is natuurlijk wel heel erg handig om een wat extra ruimte te hebben. Daarom geniet een huis met een zolder uiteindelijk toch altijd de voorkeur. We verzamelen door de jaren heen namelijk genoeg spullen die we toch ergens kwijt moeten. Maar wat als je nou niet je hele zolder wilt vol zetten met dozen? Waar kun je de zolder dan nog meer voor gebruiken? Het is immers zonde om de ruimte helemaal leeg te laten. Gelukkig hebben wij een lijstje gemaakt van dingen die je met jouw zolder kunt doen. In dit Ideabook kun je inspiratie opdoen met 6 manieren om je zolder in te richten.

Creëer een hobbyruimte op zolder

Vele van ons brengen onze vrije uurtjes door met een hobby. De één is gek op het kijken van series, de ander gaat graag naar de sportschool. Er zijn ook mensen die een hobby hebben waar je de nodige ruimte voor nodig hebt, zoals het maken van kleding, puzzelen, schilderen of het maken van meubels. Op zolder kun je voor al deze hobby’s voldoende ruimte creëren. Een bureau met een naaimachine is zo geplaatst. Ook voor een schildersezel is op zolder meer dan voldoende plek. Om te puzzelen hoef je op zolder alleen maar een grote tafel neer te zetten en goede verlichting aan te brengen. En voor het zelf maken van meubels is op de meeste zolders ook ruimte genoeg. Ook voor tal van andere hobby’s is de zolder een uitkomst. Bedenk daarom maar eens voor welke hobby je jouw zolder zou willen gebruiken.

Richt je zolder in als fitnessruimte

Glazen balustrade naar fitnessruimte, boven woonkamer Moderne fitnessruimtes van Buys Glas Modern
Buys Glas

Glazen balustrade naar fitnessruimte, boven woonkamer

Buys Glas

Sporten is een heerlijke en gezonde bezigheid. Het is alleen een beetje jammer dat je er altijd de deur voor uit moet. Je hebt immers niet altijd zin om naar de sportschool te gaan of buiten in de kou een rondje te gaan hardlopen of fietsen. Gelukkig leent de zolder zich uitstekend als fitnessruimte. Je kunt er tal van fitnessapparatuur op kwijt. Nou heb je misschien niet de financiële middelen om een halve sportschool op je zolder te realiseren. Dan komt het mooi uit dat je ook met kleine attributen al een heleboel kunt bereiken. Alleen al op een yogamatje kun je tal van oefeningen doen. Koop daar nog wat gewichtjes en een fitnessbal bij en je kunt meerdere uren per week op je zolder gaan trainen.

Gebruik je zolder als opslagruimte

The Three Cusps Chalet Eclectische kleedkamers van Tiago do Vale Arquitectos Eclectisch
Tiago do Vale Arquitectos

The Three Cusps Chalet

Tiago do Vale Arquitectos

De zolder wordt waarschijnlijk het meest gebruikt als slaapkamer. Voor iedereen die genoeg slaapkamers heeft op de andere verdiepingen in huis, is de zolder vaak de plaats waar spullen worden opgeslagen. Na de slaapkamer wordt de zolder waarschijnlijk het meest gebruikt als opbergruimte. En dat is niet zo gek. De zolder leent zich hier namelijk uitstekend voor. Er zijn meerdere manieren te bedenken waardoor je er zoveel mogelijk spullen kwijt kunt. In de nok van de zolder kun je een verlaagd plafond laten aanbrengen, waarop je een heleboel spullen kunt opslaan. Aan de onderkant van de schuine wanden van de zolder kun je kasten timmeren, waar wederom heel veel kan worden neergezet. Zo profiteer je optimaal van de ruimte die de zolder te bieden heeft. Vaak blijft er dan nog genoeg ruimte over om de zolder ook nog ergens anders voor te gebruiken.

Kom tot rust in de spa op je zolder

Prins Hendrikstraat Moderne spa's van De Werff Architectuur Modern
De Werff Architectuur

Prins Hendrikstraat

De Werff Architectuur

Tegenwoordig zijn we allemaal maar druk, druk, druk. Ons werk, onze studie, onze vrienden en onze familie eisen ieder de nodige aandacht op. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan even helemaal tot rust te komen. Dan kun je natuurlijk een bezoek brengen aan een spa of kuuroord, maar je kunt ook op je zolder een eigen ontspanningsruimte creëren. Wat dacht je van je eigen sauna op zolder? Of een kunstmatig zonnetjes op z’n tijd door je zolder uit te rusten met een zonnebank. Allemaal dingen waar de zolderruimte zich uitstekend voor leent. Mocht je hulp nodig hebben bij het installeren van een sauna, dan kun je contact opnemen met een van deze professionals.

Gebruik je zolder als extra woonruimte

Lounge room Moderne mediakamers van BB Interior Modern
BB Interior

Lounge room

BB Interior

Je kunt jouw zolder ook gebruiken als extra woonruimte. Niet alle huizen beschikken over een hele grote woonkamer. Dan kan het een optie zijn om je zolder als extra woonruimte te gebruiken. Maak je veel gebruik van je computer, maar past deze niet meer in de woonkamer? Dan plaatst je deze toch gewoon op zolder. Lees je graag, maar is er voor een grote boekenkast met leeshoekje in de woonkamer geen plaats meer? Dan creëer je toch een ontspannende leesruimte op je zolder. Hier kun je dan even helemaal in je boek duiken. Het is ook erg fijn om op zolder een lekkere grote bank te plaatsen waar je met het hele gezin of een grote groep vrienden op kunt gaat zitten om een film te kijken. Op donkere herfst- en winteravond is er toch niets gezelliger dan dat.

Bouw je zolder om tot feestruimte

Verjaardagen geven en feestjes organiseren is leuk, maar brengt ook een hoop geregel met zich mee. Van tevoren moet je een heleboel in huis halen en om al je visite kwijt te kunnen moet je veelal de hele woonkamer verbouwen. Als je dan toch geen gebruik maakt van je zolderruimte, dan kun je daar toch net zo goed een feestkamer van maken. Je rust het uit met statafels, een goede muziekinstallatie, leuke lampen, een bar en klaar ben je. De troep die een feestje met zich meebrengt wordt beperkt tot de ruimte die je ervoor hebt ingericht en je hoeft geen voorbereidingen meer te treffen wat betreft de inrichting. Voor kinderen is het uiteraard ook heel erg leuk om de feestruimte op zolder te gebruiken als er vriendjes komen spelen.

Wil je weten hoe je nog meer uit je zolder kunt halen? Lees dit Ideabook dan ook eens!

Wat is jouw tip om je zolder in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!