Creatieve villa in bijzonder landschap helemaal vernieuwd

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Een huis kan soms na 20 jaar al helemaal niet meer bij de tijd zijn. Dat was ook het geval met deze villa die in 1995 gebouwd is. De eigenaren zagen het huis wel zitten, maar hadden gelijk door dat de mogelijkheden van de woning niet optimaal werden benut. De architecten van Engelman Architecten BV zijn aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat de woning op deze landschappelijk zeer aantrekkelijke plek weer helemaal bij de tijd is. Laat je verrassen door de charme en de aantrekkelijke mogelijkheden die dit huis biedt.

Brug tussen de glooiingen van het landschap

Aanpassingen en nieuwe indeling: moderne Huizen door Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV

Aanpassingen en nieuwe indeling

Engelman Architecten BV

Het huis zoals je het hier vanaf de oprijlaan ziet vormt letterlijk een brug tussen twee kleine heuvels in het landschap. Door dit natuurlijke hoogteverschil staat hier een villa waar met verschillende woonlagen is gewerkt. De garage op de begane grond vormt vanuit dit perspectief de basis waar de rest van het huis als het ware omheen gebouwd is. De tuin wordt gevormd door natuurlijke en aangelegde elementen. En vanaf het balkon boven de garage kijk je over de hele omgeving uit. Maar er is veel meer bijzonders aan dit huis dat vraagt om meer over te weten te komen. We gaan snel de woning vanuit een ander standpunt bekijken!

Eclectische uitstraling met landelijke tuin

Aanpassingen en nieuwe indeling: moderne Huizen door Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV

Aanpassingen en nieuwe indeling

Engelman Architecten BV

De architectuur van het huis roept duidelijk een eclectisch beeld op. Althans vanuit dit perspectief: het maakt namelijk veel verschil wat je standpunt is ten opzichte van dit huis. Het glazen deel en het bakstenen gedeelte dat op deze foto zichtbaar is ademen allebei iets moderns uit. Het ronde houten gedeelte daarentegen zorgt voor een veel natuurlijker beeld. Het hout en de ronde vorm zijn als het ware een directe verwijzingen naar de bomen in de tuin. Die tuin zelf is ook enigszins eclectisch van aard, je ziet een strak aangelegd gazon in combinatie met in combinatie met romantische en natuurlijke hoekjes.

Grootse zijkant

Aanpassingen en nieuwe indeling: moderne Huizen door Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV

Aanpassingen en nieuwe indeling

Engelman Architecten BV

De zijkant van dit huis is zeer modern, daar is waarschijnlijk iedereen het wel mee eens. Vanuit dit standpunt lijk je ook eerder naar een kantoorgebouw of bedrijfspand te kijken dan naar een woning. De inham in de vorm van een driehoek met heel veel glas zorgt er voor dat ook in deze boomrijke omgeving meer dan voldoende daglicht het huis binnen kan komen. Het zal je verbazen hoe veel licht het huis binnen kan komen. Een heel groots beeld komt hier naar voren. Tijd dus om binnen een kijkje bij de bewoners te nemen!

Gezellige eetkamer

kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte : moderne Eetkamer door Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV

kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte

Engelman Architecten BV

De eetkamer in dit huis is in vergelijking met de rest van de ruimte van het huis niet heel erg groot. Juist dit besloten karakter van de eetkamer zorgt er voor dat er dat dit een hele gezellige ruimte is. De bewoners lezen hier een tijdschrift met een lekker glas wijn, maar je kunt hier met een groter gezelschap heerlijk dineren. Bij mooi weer kunnen de deuren en vormt de ruimte een eenheid met het terras. Het ronde gedeelte van de woning op de achtergrond is bewust zowel binnen als buiten op dezelfde wijze bekleed, binnen en buiten lopen daardoor ook naadloos in elkaar over.

Overzicht van alle lagen

kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte : moderne Studeerkamer/kantoor door Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV

kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte

Engelman Architecten BV

Het bijzondere trappenhuis maakt duidelijk hoeveel verschillende woonlagen dit huis kent. De trappen lopen in een glooiende beweging van boven naar beneden en volgen daarmee de natuurlijke vorm van het landschap rond de villa. Rechts zie je nog hoe mooi de eetkamer een aparte ruimte in het huis geworden is en tegelijkertijd toch onderdeel uit maakt van de grotere ruimte in het gebouw. En hier is ook de mooie lichtinval heel goed zichtbaar. Wie nu nog denkt dat een woning in het bos donker is om in te wonen moet hier eens komen kijken.

Als je meer wilt weten over villa’s die een grondige opknapbeurt hebben ondergaan bekijk dan ook zeker dit Ideabook!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!