Moderne woning die niet in hoeft te boeten aan huiselijkheid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne woning die niet in hoeft te boeten aan huiselijkheid

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Wederom arriveert homify in Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Het is een stad met een ongekende hoeveelheid bijzondere architectuur. Vandaag laten we je proeven van deze rijkdom. We nemen je mee naar een project dat opvalt door zijn natuurlijke looks. Daarbij betreft het een woning waarin moderne voorzieningen en een traditioneel ontwerp een harmonieuze eenheid vormen die direct overtuigt. Zo zien we prachtige bakstenen en een heldere betonnen structuur. Oud en nieuw lijken in dit huis samen te komen. Alle gezichtspunten vanuit de woning zijn sterk gericht op de omgeving, zodat je helemaal in tune bent met de streek. Natuurlijk was de privacy van de bewoners tijdens de bouw van deze woning een groot goed; we zullen dan ook een intieme woning aantreffen waarin jij helemaal jezelf kunt zijn. In deze woning zien we een traditioneel ontwerp hand in hand gaan met een moderne functionaliteit, zonder dat het huis in moet boeten aan huiselijkheid en sfeer. Kijk met ons mee naar deze woning en de inspiratie voor je eigen vakantiehuis op!

Strak

Moderne huizen van homify Modern

De vorm van de gevel is strak en modernistisch. Dat wil zeggen, minimalistisch vormgeven met de nadruk op de functie. Er zijn geen overbodige versieringen en tierelantijnen aangebracht. Alle vertrekken zijn op één verdieping gesitueerd, waardoor er een bijzondere eenheid ontstaat in het woonvolume. De gevel bestaat echter uit twee delen, waarvan het bovenste vooral van decoratieve aard is. Het wordt tevens duidelijk dat er verschillende soorten bouwmaterialen gebruikt zijn, waardoor de woning een hybride look krijgt. Zo zien we baksteen, staal en wit geschilderd metselwerk. En wat dacht je van het betonnen dak? Is het geen modernistisch pareltje? De verschillende bouwmaterialen zorgen voor een aangenaam gevarieerd zich, waardoor feitelijk werd voorkomen dat het huis er uit zou zien als een monolithisch blok. Deze gevel bewijst dat binnen een beperking (qua vorm en materiaal) een grote variatie mogelijk is.

Doorgang

Moderne huizen van homify Modern

Hier treffen we een doorgang tussen de verschillende blokken die de woonvolumes herbergen. Deze doorgang leidt ons naar de prachtige ingang van de woning. We hebben vanuit deze positie ook heel mooi zicht op de met glas overdekte entree van de woning. Dit glazen dak zie je niet vanaf een afstandje, alleen als je het huis dichter nadert springt dit glaswerk in het oog (in figuurlijke zin). De centrale binnenplaats is een sfeervol ontvangst voor je gasten en altijd een warm welkom. Let ook even op de prachtige planten die hier de sfeer verhogen. Een prachtig gezicht!

Leefruimte

Moderne woonkamers van homify Modern

We betreden de leefruimte die bestaat uit een woon-/ eetkamer en keuken. De ruimte grenst direct aan de binnenplaats, waardoor je de schuifdeuren heerlijk naar de tuin open kunt zetten. Wat een schitterende verbinding ontstaat er zo tussen binnen en buiten! De grote ramen laten een golf van daglicht naar binnenstromen terwijl de verkoelende wind naar binnen waait. Het mediterraanse klimaat is heerlijk, waardoor de woonsfeer binnen werkelijk om te genieten is! Je wordt helemaal in tune met de omringende natuur.

Ruimte

Moderne woonkamers van homify Modern

De woonkamer heeft een bijzondere ruime opzet. Daarbij zijn de gebruikte bouwmaterialen prachtig te noemen, we zien schitterende keramische steen en een Cumaru houten voering. Dit alles zorgt voor een gevoel van warmte en gezelligheid. En wat dacht je van de balken van staal en hout, deze zorgen enerzijds voor een mooi decoratief element en anderzijds voor de nodige stabiliteit. Van moderne faciliteiten ben je in dit huis zeker niet verstoken; airconditioners zorgen namelijk voor een gezonde luchtcirculatie. Daarbij is er overal in de woning een sfeervolle verlichting aangebracht, zodat je op elk uur van de dag verblijf in een aangename ambiance. Met de hulp van een expert creëer je al snel je droominterieur.

Keuken annex eetkamer

Moderne eetkamers van homify Modern

De keuken laat een geheel eigen karakter zien. Dat zit hem vooral in de afwijkende lay-out, die vrij minimalistisch is. Hoewel er toch ook weer enkele houten elementen aan te wijzen zijn. Een aangename explosie van kleur is de rode lak, waardoor er een mooi tegenwicht aangebracht is voor de houtkleur en het staal. Een centraal punt in de keuken is natuurlijk het zwarte kookeiland, dit valt door zijn ´kleur´ sterk op en brengt het nodige temperament aan in deze culinaire zon. Het aangrenzende eetgedeelte van de ruimte lijkt wel op een vorstelijke eetzaal! De grote tafel biedt plaats aan een hele familie. Gezellig samen dineren in de vakantie behoort hier zeker tot de mogelijkheden. Meer mooie ideeën voor je keuken vind je hier.

Binnenplaats

Moderne zwembaden van homify Modern

De grootste attractie van de woning is de centrale binnenplaats, dit is een gezellig ruimte met een geheel eigen karakter. Het is een gebied waar je als bewoner alle ontspanning vindt die je zoekt in een (vakantie)woning. Op de waterkant is er een mogelijkheid om te zonnen, maar daarna wil je toch echt even afkoelen in het zwembad. Er is zelfs een bubbelbad, dit is echt de ideale plek om in de avond te genieten van wat bubbels, zowel in je glas als in het water. Let even op de prachtige tegels op de vloer van het zwembad, echt een prachtig mediterraans ontwerp. 

Zien hoe een oude boerderij een tot een moderne werd omgetoverd? Klik dan hier voor de ins en outs! 

Waar zou jij je vakantiewoning willen laten bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!