Zo maak je van de entree iets heel bijzonders... | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo maak je van de entree iets heel bijzonders…

TILL BEHNE TILL BEHNE
Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van Фотограф Анна Киселева Eclectisch
Loading admin actions …

De entree, gang of hal is meestal niet het stukje huis dat de meeste aandacht krijgt. En dat is jammer, want het is de eerste ruimte die je betreedt, als je een huis binnenstapt. Dus een beetje liefde en aandacht voor de entree is wel op zijn plaats. In dit Ideabook daarom een aantal ideeën om van je entree iets heel bijzonders te maken.

Vintage

Deze entree heeft een wat meer vintage look. Aardse tonen met veel houten elementen en sierlijke meubels. Maar ook hier ontbreken de vaste stukken als een bankje, spiegel, goede verlichting en sfeervolle planten niet.

Vloerkleed

Het is zaak om de entree smaakvol maar vooral ook rustig in te richten. Dat kan met bijvoorbeeld planten. Maar een mooi decoratief vloerkleed kan ook het verschil maken. Het geeft de ruimte in ieder geval een bijzondere uitstraling.

Eenvoud

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van 3deko Modern

Zoals we al zeiden: hou het simpel. Anders is het geen fijne binnenkomer. Kies dus voor rustig, zoals bijvoorbeeld deze foto. Wit, grijs en wat aardse tonen. Uiteraard moet er plek zijn om de spullen op te bergen, en natuurlijk een kapstok.

Kleur

Wil je toch een beetje kleur aanbrengen in de entree dan kan dat zeker. Kies dan voor één muur die je voorziet van een in het oog springende kleur. In dit geval is gekozen voor groen met nog een leuk decoratief element. Er is een levensboom geschilderd en daarin zijn allerlei foto's van de familie gehangen.

Groter laten lijken

The Cooke's Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Vogue Kitchens Modern
Vogue Kitchens

The Cooke's

Vogue Kitchens

Een smalle gang of entree kan al gauw klein en benauwend lijken. Om een ruimtelijk effect te creëren, is het aan te raden om voor witte muren te kiezen. En het ophangen van spiegels bevordert ook altijd de ruimtelijkheid. Daarnaast is goede verlichting vrij essentieel.

Klassiek

Classic Style Entrance Hall Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van homify Klassiek
homify

Classic Style Entrance Hall

homify

Als je een wat grotere entree hebt, kun je wellicht iets meer uitpakken. Als je de ruimte hebt, kun je hier wat meer je ei kwijt. Op deze foto zien we een klassieke variant met een prachtig bijzettafeltje, stoelen, schilderijen en een fraaie spiegel. Als dit geen goed begin is, weten wij het ook niet meer.

Vloer

De vloer in de entree is natuurlijk ook een in het oog springend element. We zagen het al bij eerdere voorbeelden, en nu weer. Een goed gekozen vloer voegt echt iets toe en kan een heuse eyecatcher zijn.

Meer inspiratie voor een mooie entrees kun je hier op doen. Kom je er zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan met de expertise van een van deze professionals. En in dit Ideabook lees je nog meer handige tips om prettig thuis te komen.

Voor welke entree zou jij kiezen? Geef je mening in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!