Bijzondere kubistische woning met veel sfeer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere kubistische woning met veel sfeer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne huizen van 2architecten Modern
Loading admin actions …

Nieuwbouwwoningen zijn er in allerlei uitvoeringen te vinden. Van een woning in de stijl van de jaren ’30 tot een huis in de meest nieuwe in hippe vorm. Het project dat we hier van dichtbij gaan bekijken valt zeker onder de categorie hip en modern, maar heeft toch ook wel wat eclectische trekjes. Van buiten lijkt het vooral een kubistisch huis: veel rechthoekige en vierkante vormen. Van binnen is het ook zonder enige twijfel een modern ingerichte woning, maar dat is zeker niet ten koste gegaan van de sfeer. Dit project van de architecten van 2Architecten bewijst dat een modern interieur ook iets heel huiselijks kan uitstralen.

Groot blok

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne huizen van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Dit huis lijkt van de voorkant een groot blok. En dat is het natuurlijk ook! Er is gekozen voor een mooi type donkere baksteen. Daardoor onderscheidt de woning zich van heel veel andere huizen waar veelal een lichtere variant baksteen gebruikt wordt. Het rechthoekige en ‘blokkige’ van de woning komt ook terug in het tuinontwerp. De drie roestige metalen grote plantenbakken vormen als het ware een miniatuur van dit huis. Maar het natuurlijke aspect komt ook terug: door de houten voordeur, door de wilde planten in de plantenbakken zelf, het groene gazon en uiteraard de geheel met klimop begroeide schutting naast het huis.

Overdekt terras

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne huizen van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

De achterkant van dit huis is eigenlijk opvallender dan de voorkant. Vooral de eerste verdieping, die een flink stuk over het terras gebouwd is, zorgt voor een visueel aantrekkelijk plaatje. Daarnaast dient dit ook een bijzonder praktisch doel: ook bij regen kun je dit terras prima gebruiken! Meer dan in de voortuin is er hier wel gekozen voor een tuinontwerp waar voor natuurlijke materialen weinig ruimte is. Dat is trouwens helemaal niet erg: dit is een heerlijke tuin om een leuk feestje te kunnen geven en daarnaast een prachtige ruimte voor kinderen om lekker beschut te kunnen spelen.

Binnen en buiten

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne huizen van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Een blik vanaf het terras in de woonkamer, met open keuken, laat goed de natuurlijke overgang van de binnenruimte naar de buitenruimte zien. En juist met zo’n modern vormgegeven huis is het zo bijzonder dat er sprake is van een natuurlijke overgang. Het meest mooie en opvallende is toch wel dat de eettafel en de terrastafel precies hetzelfde ontwerp lijken te hebben. Ook de terrasstoelen zijn duidelijk geïnspireerd op de stoelen die rond de eettafel staan. Dit geldt ook voor de tegels die zijn uitgekozen voor het terras, deze sluiten naadloos aan op de vloertegels in de woonkamer.

Lichte woonkamer

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne woonkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Waar aan de buitenkant een grote voorkeur voor donkere tinten opvalt, is aan de binnenkant juist geprobeerd om de ruimte heel licht te maken. Door de heldere witte muren in combinatie met de donkere vloer en zwarte gordijnen ontstaat een mooie sfeer en een hele lichte woonkamer. De meubels zijn over het algemeen redelijk modern maar zien er wel zeer comfortabel uit. En vooral de salontafel is toch wel degelijk als een knipoog naar de jaren ’70 te zien. Een aangenaam tapijt op de vloer en een impressionistisch schilderij aan de muur zorgen in combinatie met de meubels voor een eclectische sfeer in de woonkamer.

Badkamer voor twee

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne badkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Deze badkamer is duidelijk ingericht voor een druk bezet koppel: twee aparte wastafels zorgen er voor dat ook in de hectiek van de ochtend je redelijk ontspannen kunt opstarten. Het ontwerp van de badkamer draagt ook bij een ontspannen sfeer. De muren zijn helder wit en geven samen met de zwarte kozijnen en de jaloezieën een heel modern beeld. De zachte kleur van de vloer voegt daar een klein landelijk tintje aan toe. Een opwekkende en ontspannende omgeving.

Dit project laat een huis in een moderne stijl met wat eclectische elementen zien. Benieuwd naar zo ongeveer het complete tegenovergestelde ontwerp? Neem dan hier even een kijkje.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!