Een oud rijtjeshuis werd groter en moderner...

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een oud rijtjeshuis werd groter en moderner…

Stoa. Stoa.
 Huizen door homify,
Loading admin actions …

Aan- en uitbouwen is tegenwoordig heel populair en niet zonder reden. Het is namelijk heel verleidelijk om waarde aan je huis toe te voegen en tegelijkertijd veel meer wooncomfort voor jezelf te creëren. Zo zit je nu goed en eventueel bij een toekomstige verkoop van je woning. Vandaag laten we je zien hoe een oud rijtjeshuis een nieuwe look kreeg door een spectaculaire uitbouw. Kijk snel met ons mee een laat je verleiden door de mooie voorbeelden!

Gevel met een expressieve look

 Huizen door homify,

Wij houden van deze mooie look. Het grote crucifix is een prominent element in deze gevel. Dat kan geen toeval zijn. Je krijgt het idee dat de bewoners / architect hier iets mee willen zeggen. Hoe het ook zij, het is een goede manier om een uitgesproken look aan je woning te geven: de open look en de zuivere tint van de woning versteken de crucifix, brengen deze naar voren en zorgen voor een spectaculair mooie balans in de gevel. Laat je inspireren!

Close-up

 Huizen door homify,

Op deze close-up van de gevel zien we de authentieke elementen van de oude woning terug op de gevel vlak onder het dak. Dit huis valt echt op in de wijk door zijn openheid, vergelijk dat maar eens met de woningen aan weerszijden van het huis. Het staat ook een beetje verder naar achteren, dat is de extra ruimte waar de uitbouw een nieuwe invulling aangeeft. Hier vind je volop ideeën voor je tuin!

Riante keuken

 Keuken door homify,

Eenmaal binnen zien we duidelijk de grote voordelen van de uitbouw. Deze keuken is nu een stuk langer, zo lang zelfs dat er een lange eettafel in past die je eerder verwacht in een eetzaal van een paleis dan in de keuken van een rijtjeshuis. Eigenlijk kunnen we niet meer spreken van een rijtjeshuis omdat het pand zo aangepast is, dat het niet meer een dertien-in-een-dozijnhuis is. Met andere woorden: het past niet langer in het rijtje. Deze keuken heeft een inrichting waarin zowel oud als nieuw design opgenomen zijn.

Keuken

 Keuken door homify,

Hier zien we een uitstekende weergave van de stijl van de keuken. Echt modern met industriële trekken, zo’n design raakt eigenlijk nooit uit de mode, omdat het zo’n universele touch heeft. De plavuizen hier hebben een authentieke, mediterraanse look, juist dit contrast maakt de keuken sprankelend en levendig.

Overloop

 Gang en hal door homify,

We staan hier op de overloop waaraan de badkamer en twee slaapkamers grenzen. Het valt op, dat het interieur van de oude woning hier nog heel duidelijke zichtbaar is: de houten vloer is daarvan een voorbeeld, maar ook de deuren zijn authentiek. De betonwand is natuurlijk helemaal van deze tijd en past wonderwel goed bij de genoemde oude elementen.

Overloop en slaapkamers

 Gang en hal door homify,

Tot slot laten we je op deze uitstekende afbeelding zien hoe sfeervol de kamers eruit zien als het zonnetje buiten lekker schijnt. Het daglicht valt op de witte vloer waardoor het weerkaatst wordt en zo de kamers groter laat lijken. Een witte tint op de muur, plafond en wanden zorgt ervoor dat je kamer optisch groter lijkt. Een andere handige tip is (je moet er maar opkomen) om te kiezen voor stopcontacten met een kastje dat een beetje van de muur afsteekt, want zo lijken de muren verder weg en de kamer groter. Het is allemaal optisch bedrog, maar toch voelt het lekker ruim. We vinden de uitbouw van deze woning ontzettend goed geslaagd en zijn ook blij met de mate van respect waarmee er met de oude architectuur is omgegaan. Op deze overloop zien we dat oud design er prachtig uit kan zien wanneer je het goed onderhoudt. Samen gaat met de nieuwe toevoegingen ziet het resultaat er fantastisch uit! Juist het verschil zorgt in deze ruimte voor een interessanter design! Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!