Voor & Na: Jaren '70 woning in Soest kreeg een moderne uitbouw

Stoa. Stoa.
Moderne Uitbouw en aanbouw Architectenbureau Jules Zwijsen Moderne huizen
Loading admin actions …

Een update van een oude woning is altijd erg leuk om te laten zien. Vandaag hebben we in dit artikel ook weer een geweldig voorbeeld voor je in petto. Een jaren zeventig woning in Soest was echt toe is aan een update: de bestaande uitbouw van de woonkamer is gesloopt en heeft uiteindelijk plaats moeten maken voor een nieuwe uitbouw die veel breder en praktischer ingericht is. Helemaal van deze tijd! Er is een nieuwe vloer in de woonkamer gelegd en de woning is veel beter geïsoleerd. Dat komt het woongenot echt ten goede. Het is gewoon een veel fijner huis geworden! Kijk snel met ons mee naar de resultaten.

Nieuwe look voor een oude woning

Als je bij de woning aankomt word je getrakteerd op een bijzondere verschijning. Aan de ene kant is het nog steeds het oude vertrouwde huis uit de jaren zeventig – niks mis mee en de bewoners zijn er verknocht aan – aan de andere kant is het een hybride woning geworden na de laatste aanpassingen: de nieuw uitbouw in zijn strakke moderne stijl heeft een sterk contrast met de oude architectuur, maar werkt er toch uitstekend mee samen in de nieuwe indeling van het huis. Onze tip zou zijn om de tuin voor het huis ook aan te passen, zodat deze meer aansluiting vindt bij de woning. Laat je inspireren door een architect bij het verbouwen van je woning. 

Nieuwe opzet

Verder is de woning op zo’n manier aangepast dat deze ook  geschikt is als de bewoners aan hun oude dag toe zijn. Zo hebben de bewoners de beschikking over alle voorzieningen van het huis zonder dat ze eerst een trap op moeten klimmen. De slaapkamer en de badkamer zijn op de begane grond gerealiseerd. Om alle nieuwe plannen te kunnen realiseren is er een stukje grond van de gemeente aangekocht. Naast de oude woning is een uitbouw gemaakt waarin een badkamer met slaapkamer gerealiseerd zijn, deze staan in verbinding met de woonkamer, deze opstelling is de garantie voor een goed wooncomfort op de oude dag! Er mag ook best wel een beetje luxe zijn natuurlijk, daarom komt de slaapkamer met een nieuw semi-overdekt terras compleet met buitenhaard. Toch is niet alles veranderd, want een ietwat gammele schuur blijft behouden en krijgt een logische plek in de nieuwe setting. Het kost even wat werk, maar op het einde van het verhaal heb je wel een gloednieuwe uitbouw die zorg voor een fixe waardestijging van de woning. Zo kun je heerlijk blijven genieten van je geliefde woning. Dit is ook een prachtige woning. 

Woonkamer

Het uitzicht in de woonkamer is geweldig. Dat je hier kun genieten mag wel duidelijk zijn. In de zomer zet je lekker de schuifdeur open zodat binnen en buiten samen kunnen vloeien. De kasten tegen de wand zijn ook erg handig en zien er strak en modieus uit.

Industrieel

Voor een strakke en eigentijdse look is er buiten gekozen voor een schitterende industriële stijl die zeker hoge ogen zal gooien bij vrienden en buren. Een fijne plek om in de zomer te genieten! Meer mooie ideeën voor je tuin vind je hier.

Tuin

Hebben we te veel gezegd? Hier wil je toch zitten als de eerste zonnestralen de aarde bereiken! Het houten bankje steekt door zijn natuurlijke look (blank hout) prachtig af bij de grijze look van het zink en de kunststof kozijnen. Let ook even op de tegels buiten, deze sluiten door hun look aan bij de gevel. Je ziet direct dat er met veel aandacht gewerkt is aan deze buitenruimte. Het mooie van deze uitbouw is, we noemen het nog maar een keer, dat alle vertrekken op elkaar aansluiten. Deze gelijkvloersheid wordt dus doorgetrokken naar de tuin, waarin de eigenaren van de woning ook op hun oude dag kunnen genieten van het buitenzijn.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!