Voorkom deze 5 missers in je woonkamer! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voorkom deze 5 missers in je woonkamer!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Klassieke woonkamers van 02A Studio Klassiek
Loading admin actions …

We weten vaak allemaal wel wat er niet klopt aan de inrichting van de woonkamer van een ander.Toch vergeten we vaak ook een aantal basisregels bij het inrichten van onze eigen woning. En dat komt dan vooral omdat we deze ruimte inrichten op basis van spontane ingevingen. Je had bijvoorbeeld nog een oude bank, kiest per ongeluk de verkeerde kleur op de muur of plaatst een te klein kleed. Natuurlijk mogen we fouten maken, ze zijn er immers om ervan te leren. Wil je graag in één keer de woonkamer van je dromen inrichten? Lees dan even onze tips door waarin we deze 5 basisregels even met je doornemen. Een goed begin is het halve werk!

1. Onvoldoende nagedacht over comfort

Apartments Moderne woonkamers van EU LISBOA Modern
EU LISBOA

Apartments

EU LISBOA

Als er iets is dat je woonkamer zou moeten zijn dan is het wel comfortabel. Het is één van de meest favoriete ruimtes wanneer je na een lange dag weer thuiskomt en waar we dus graag willen uitrusten en opladen. Kies daarom meubels die comfortabel zijn. Wanneer je stoelen, fauteuils of een bank gaat kopen, test deze uitvoerig uit in de meubelzaak. In die zin zijn comfort en functionaliteit belangrijker dan esthetiek. Laat je niet misleiden door een meubel alleen maar omdat het mooi en trendy is maar niet comfortabel. Wanneer je beide kunt combineren dan is dat natuurlijk het beste!

2. Te weinig lege ruimte

Scandinavische woonkamers van homify Scandinavisch

Een loungebank, een tafel, kast, televisiemeubel, grote plant… . en dan staat het ineens bomvol. Er staat al snel teveel in je woonkamer. Hierdoor vervallen we al snel in een andere decoratieve vergissing. Een mooie woonkamer mag niet en kan niet overvol zijn. Hou altijd in gedachten dat minder meer is. Een mooie woonkamer ziet eruit zoals in het voorbeeld hierboven: aangenaam en comfortabel. Teveel objecten vervuilen de omgeving en het is ook meer werk bij het schoonmaken.

​3. Niet op elkaar afgestemde meubels

Ons derde punt lijkt een beetje op onze eerste decoratieve fout. Want wanneer we in een opwelling meubels kopen, hebben we vaak geen idee van de grootte van dit meubilair en deze fout is fataal. Het is belangrijk dat je meubels qua grootte zijn afgestemd op het formaat van je woonkamer en het is ook belangrijk om voldoende beweegruimte tussen de meubels te hebben. Belangrijk is hier dat je de ruimte hebt zonder dat je om moet lopen of je tussen de bank door moet wrikken om elders in je woonkamer te komen. Plaats daarom niet teveel of te grote meubels te plaatsen, zeker in een kleine woonkamer. Zorg voor balans!

4. Een onjuiste indeling

De belangrijkste misser die velen van ons begaan bij het inrichten van een woonkamer of een andere kamer in ons huis is dat we ons laten meeslepen door een spontane impuls. Natuurlijk moeten spontane invallen mogelijk zijn. Maar laat je bij het inrichten van je woonkamer en het kiezen van de basisstukken bij voorkeur niet leiden door impulsaankopen. Het is belangrijk om goed na te denken over de totale sfeer, stijl, kleuren en indeling en het idee te laten rijpen. Planning is de sleutel. Schrijf bijvoorbeeld alles op: het kleurenpalet, de verlichting, meet de positie van het meubilair en de stijl of maak er een moodboard van. Een mooie woonkamer is harmonieus en alle onderdelen moeten in verbinding met elkaar zijn, zelfs al is de stijl anders. Laat je niet misleiden door stress of haast om alles klaar te willen hebben. Doe het stap voor stap. Je moet er immers jaren in zitten met je gezin en dus het is echt belangrijk dat je je er helemaal happy in voelt.

5. Onvoldoende aandacht voor verlichting

Het ontwerp van een mooie woonkamer bevat altijd voldoende en verschillende soorten verlichting, zowel kunstmatig als natuurlijk. Wanneer je geen goede verlichting plaatst dan is je woonkamer al snel de helft minder prettig en comfortabel. Kies kleuren die de verspreiding van het natuurlijke licht bevorderen en hou bij het ontwerpen van de lay-out van je woonkamer rekening met het invallende daglicht en creëer geen onnodige barrières. Wil je nog meer interieur missers doorlezen? Dan raden we ook: 5 interieur missers en hoe je ze vermijdt aan.

Het is best logisch maar toch vergeten we het vaak..
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!