Extra etage op het dak met een prachtig dakterras! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Extra etage op het dak met een prachtig dakterras!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne studeerkamer van homify Modern
Loading admin actions …

Een plat dak biedt allerlei interessante mogelijkheden om je woonruimte uit te breiden. Van daktuin tot extra kamer of dakterras. Vandaag nemen we je mee naar een bijzondere dakopbouw in Amsterdam. Daar werd een complete zelfstandige ruimte gerealiseerd op het dak met slaapkamer, douche met toilet en pantry inclusief prachtig dakterras met weids uitzicht over de stad. Bijzonder aan dit project is de stijlvolle versmelting tussen de oude architectuur en de zeer moderne dakopbouw waarbij de karakteristieke elementen van het oude huis op fraaie wijze werden geïntegreerd in het nieuwe appartement. Neem even een kijkje en bewonder dit unieke project.

Genieten van een weids uitzicht over de stad

Dakopbouw Amsterdam Moderne studeerkamer van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

Eén van de meest in het oog springende details van dit fraaie appartement is zonder meer het dakterras met grote schuifpui die volledig geopend kan worden. Op zonnige nazomeravonden is het hier heerlijk genieten van het fraaie uitzicht over de stad in de avondzon onder het genot van een glas wijn. De grote ramen zorgen voor een ruime lichtinval die deze loft-achtige ruimte zeer helder en transparant maken. De houten vloer loopt in alle ruimtes door en zorgt voor een gevoel van extra vloeroppervlak waardoor de ruimte vele malen groter lijkt.

Glazen wand voor optimale lichtdoorstroming

Dakopbouw Amsterdam Moderne studeerkamer van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

Deze verbinding tussen oud en nieuw is nog eens extra benadrukt door de glazen wand die vanuit de hoofdruimte zicht biedt op dezelfde fraaie oude trap. Samen met de glazen schuifpui zorgt deze glazen wand voor doorstroming van het licht naar de verdieping eronder en een zeer ruimtelijk en open gevoel op de nieuwe verdieping. Door de grote schuifdeuren is er ook een zeer mooie verbinding gecreëerd tussen binnen en buiten in de nieuwe ruimte.

Modern en oud in een mooie fusie

Dakopbouw Amsterdam Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

De dakopbouw werd gerealiseerd bovenop de derde verdieping van een oude woning in Amsterdam Zuid. De dakopbouw is uiterst modern met zijn grijze kubuslook en donkere metalen details en vormt zo een fraai contrast met het oude karakteristieke pand. Toch gaat dit moderne design prima samen met de oude stijl van het pand. Alhoewel de totale dakopbouw niet heel groot lijkt, biedt deze maar liefst ruimte aan twee werkplekken, een logeerplek, voldoende opbergruimte, een kleine keuken, een douchegedeelte met toilet en een dakterras.

Met behoud van de historische elementen

Dakopbouw Amsterdam Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

In het design hebben de ontwerpers rekening gehouden met de oude karakteristieke elementen van het huis zoals deze fraaie oude trap en is een fraaie overgang gecreëerd van de oude woning naar de dakopbouw met houten Plexwood overzettredes en een vloer die vanaf de trap doorloopt in de gehele ruimte. Daardoor ontstaat een mooie verbinding en overgang van oud naar nieuw. Wil je graag meer ideeën opdoen om je woonruimte uit te breiden bekijk dan ook even: 15 budget opties om vloeroppervlak toe te voegen aan je woning.

Slimme indeling van de ruimte

Dakopbouw Amsterdam Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

De douche en het toilet bevinden zich direct naast de trapopgang en de kleurrijke pantry achterin tegen de wand. Zo is de ruimte optimaal benut en nemen deze elementen zo min mogelijk ruimte in beslag. De rest van de ruimte blijft hierdoor beschikbaar waardoor het ruimtelijke effect volledig behouden is. Er is een slaapplek in de vorm van een slaapbank en twee ruime werkplekken die eveneens van Plexwood zijn gemaakt. 

Verzonken radiatoren

Dakopbouw Amsterdam Moderne studeerkamer van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

Een ander slim element om ruimte te besparen is door het laten verzinken van de radiatoren in de vloer zoals we hier zien. Zo is de ruimte niet alleen goed verwarmd door de radiator direct onder de glazen schuifpui te plaatsen maar neemt deze ook geen onnodige ruimte in beslag.

Licht van boven

Dakopbouw Amsterdam Moderne badkamers van homify Modern
homify

Dakopbouw Amsterdam

homify

De douche en het toilet hebben een dakraam en dus eveneens een ruimte natuurlijke lichtinval waardoor deze ruimte groter en helderder lijkt. Ook in deze ruimte is een kastje van Plexwood gemaakt en leuke speelse nis met mozaïektegels bij de douche. Doordat het Plexwood terugkomt in de diverse meubelstukken ontstaat een mooi harmonieus geheel samen met de vloer.

Met een bijzonder fraaie integratie van binnen en buiten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!