Voor en Na: saai dak verandert in schitterend dakterras | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: saai dak verandert in schitterend dakterras

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door Febo Garden landscape designers, Modern
Loading admin actions …

Een kaal dak van een appartementencomplex. Als je dat ziet dan denk je eerder aan een opnamelocatie voor een actiefilm dan aan een leuke plek om te relaxen. Maar dat laatste is natuurlijk met de nodige inspanningen wel mogelijk! In een Italiaans stadje kunnen we zo’n plek vinden die dankzij de inspanningen van hoveniers en tuinarchitecten is omgetoverd in een paradijsje op het dak. We nemen je mee naar de oude plek, laten je een paar beelden van de verbouwing zien en gaan uiteraard het eindresultaat grondig bekijken.

Voor: onheilspellend dak

Als je op het dak dat je hier ziet komt, dan word je gelijk bevangen door een onheilspellend gevoel. Echt zo’n plek waar een achtervolging eindigt en het voor een van de hoofdrolspelers slecht afloopt… En dat is natuurlijk heel erg jammer, want moet je eens zien wat de ruimte voor mogelijkheden biedt. Minstens zo belangrijk is het fantastische uitzicht dat je hebt. De hoogste tijd voor verandering!

Tijdens: werk in uitvoering

Dat er al druk gewerkt wordt om hier iets leuks van te maken, mag duidelijk zijn. Erg belangrijk is daarbij een goede ondergrond. Het kale beton dat de oorspronkelijke vloer vormde, was nou niet echt een ideaal uitgangspunt. Maar de laag die je nu ziet is ook niet hoe het uiteindelijk zal worden. Daarvoor moet je nog heel even geduld hebben.

Tijdens: nieuwe afscherming

De betonnen rand en het oude hek waren niet overal voldoende om voor de juiste afscherming van het dakterras te zorgen. Aan deze kant is er voor gekozen om schermen op te bouwen zodat de wind niet teveel vat kan krijgen op deze plek. Verder zie je dat er ook een paar kleine nieuwe bouwdelen aan het dak zijn toegevoegd. Tot welk eindresultaat zal dat geleid hebben?

Na: semi-overdekt terras

De term dakterras is eigenlijk nog niet genoeg om deze plek echt goed te omschrijven, het is eigenlijk meer een daktuin waar een terras onderdeel van uitmaakt. En wat een schitterende tuin is het geworden! Een belangrijk punt te midden van deze oase op het dak is dit terras. En erg handig is dat het semi-overdekt is: je kunt zelf kiezen of je helemaal in de schaduw wilt zitten (of misschien wilt schuilen voor een regenbui), of dat je toch een beetje een kleurtje kunt krijgen door het zonlicht. En die nieuwe opbouw die is geplaatst? Het lijkt op deze manier wel een penthouse!

Na: lekker groen

Misschien dacht je wel dat er gebruik zou worden gemaakt van kunstgras, maar niets is minder waar! Er ligt namelijk een echte grasmat op het dak. En dat maakt het gevoel nog natuurlijker. Let trouwens ook direct op het fantastische uitzicht.

Na: nog een overzicht

Hier nog een fraai overzicht van de ruimte. Gewoon om even van te genieten en vooral om ook te dromen van je eigen terras op zo’n mooie plek als deze…

Na: buitenkeuken

Een buitenkeuken is ook zo’n heerlijke luxe die een dakterras nog leuker kan maken. Leg al dat lekkers maar op de barbecue als je ondertussen heerlijk van je drankje geniet… Verder zie je dat er ook een berging te vinden is. Handig voor het opbergen van de grasmaaier en andere tuingereedschappen!

Na: lekker zonnen

Op deze intieme plek achter de buitenkeuken vind je een heerlijk beschut zonneterras. De zon kan je hier goed bereiken, maar de privacy is ook prima gewaarborgd. En helemaal ideaal is dat je hier ook nog onder de douche kunt stappen!

Heb je nog niet genoeg gekregen van al dit moois? Neem dan ook op dit prachtige dakterras even een kijkje!

Ben je net zo enthousiast over deze plek als wij? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!