De verbouwing van een Britse gezinswoning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Een overzichtelijke plattegrond, toename van natuurlijk licht en een betere relatie tussen binnen en buiten. Dat zijn een aantal van de meest gehoorde wensen van woningeigenaren die hun huis willen laten verbouwen. Ook de bewoners van dit typische huis in het Engelse Plymouth hadden deze wensen op hun lijstje staan. Zij riepen de hulp in van de architecten Roger & Jones en kwamen tot het volgende resultaat. 

Open en luchtig

moderne Huizen door Rogers and Jones Architects
Rogers and Jones Architects

After works – exterior shot with bifold doors open

Rogers and Jones Architects

We zien hier het resultaat van de verbouwing. Het is natuurlijk nog even wachten tot de tuin in bloei staat maar we kunnen ons al goed voorstellen hoe fraai het er hier in het voorjaar uit gaat zien. De nieuwe aanbouw, die ons toegang biedt tot de open keuken en woonkamer stelt de bewoners in staat om zowel binnen als buiten optimaal te genieten.

Voor

Bij het zien van de oude situatie wordt ons duidelijk hoe ingrijpend deze verbouwing is geweest. Ook voorheen bevond er zich een aanbouw aan de achterzijde van het gebouw, maar deze bevond zich in een povere staat. Getuige bijvoorbeeld het golfplatendak en de fragiele kozijnen.

De verbinding met de tuin

Eén van de grootste wensen van de bewoners was het verbeteren van het uitzicht op de tuin vanuit de woning. Vanuit deze hoek wordt goed duidelijk in hoeverre de uitbouw geopend kan worden. De gehele breedte van de aanbouw kan door middel van harmonicadeuren geopend worden. De drie openingen in het dak zorgen ervoor dat de woning werkelijk in het licht baadt. 

Kleuren

Het interieur en de inrichting binnen is in zachte kleuren afgewerkt. Het gedessineerde behang rechts op de foto geeft de kamer een aangename twist en voegt charme en kleur toe. De lichte, geboende vloeren vormen het ideale decor voor het meubilair en de inrichting, die voornamelijk in zwart-, wit- en grijstinten zijn afgewerkt. 

Licht

moderne Keuken door Rogers and Jones Architects
Rogers and Jones Architects

Dining room/kitchen island

Rogers and Jones Architects

De ontwerpers hebben daarnaast veel aandacht geschonken aan details. Let bijvoorbeeld op de transparante lampen die hier boven de tafel hangen. Niets staat het licht dat door de grote gevel en de dakramen naar binnen komt in de weg. Het gezin dat hier woont kan tegenwoordig genieten van een woning die schittert in helderheid en baadt in het licht.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!