8 fouten die je in de woonkamer niet mag maken! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 fouten die je in de woonkamer niet mag maken!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Scandinavische woonkamers van homify Scandinavisch
Loading admin actions …

Het inrichten van de woonkamer kan een lastige klus zijn. Hoe kies je de juiste meubels uit? Hoe ga je de ruimte decoreren? Voordat je meubels en accessoires gaat kopen is het belangrijk om deze vragen te kunnen beantwoorden. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin hebben we acht fouten voor je op een rijtje gezet die je bij het inrichten van je woonkamer niet moet maken. Lees snel verder en voorkom dat je bij je inrichting de fout ingaat!

Scandinavische inrichting

Met de Scandinavische inrichting op de foto hierboven is niet zo heel veel mis. Het enige dat we er op aan te merken hebben is het formaat van het vloerkleed. Het kleed is zo groot dat er niets meer van de houten parketvloer te zien is. Dat is jammer en zorgt ervoor dat de ruimte kleiner aandoet dan deze in werkelijkheid is.

Antieke meubelen

Natuurlijk kan het gebruik van antieke meubelen in een woonkamer mooi zijn, maar er is een verschil tussen een paar antieke stukken en een kamer vol oude meubels. In de woonkamer op de foto hierboven lijkt het er eerder op dat alle meubels gewoon oud zijn. Dat wil je in je woonkamer natuurlijk niet hebben.

Aantal meubels

Het aantal meubels in de woonkamer is erg belangrijk. Te weinig of te veel meubels kan ervoor zorgen dat de ruimte leeg of juist vol aandoet. Op de foto hierboven zien we een hele grote woonkamer met maar weinig meubels. Omdat de meubels die er staan ook nog eens heel licht van kleur zijn, doet de ruimte erg leeg en kil aan.

Kleurkeuze

Het kiezen van de juiste kleur in de woonkamer is erg belangrijk. Op de foto hierboven heeft de kleur grijs nogal de overhand, waardoor er niets is dat er nog echt uitspringt. Wees daarom niet bang om wat kleur in je woonkamer te gebruiken.

Hele grote meubels

Gebruik nooit te grote meubels in de woonkamer. Alleen als je een hele grote woonkamer hebt, kunnen hele grote meubels goed tot hun recht komen. Maar in de woonkamer op de foto hierboven zijn duidelijk een aantal te grote meubels geplaatst, waardoor de woonkamer erg klein aandoet. 

De juiste bank

De bank is een heel belangrijk onderdeel van de woonkamer. Zonder bank kun je niet lekker met z’n allen televisie kijken of ontspannen een boek lezen. Bij het uitkiezen van een bank moet je met een aantal dingen rekening houden. Onder andere met het formaat. Je wilt niet dat de bank te groot is voor de ruimte, maar je wilt wel voldoende zitplaatsen hebben. Een bank met twee plaatsen, zoals op de foto hierboven, is meestal niet groot genoeg voor het hele gezin.

Verlichting

Woonhuis Bergen Minimalistische woonkamers van By Lenny Minimalistisch
By Lenny

Woonhuis Bergen

By Lenny

Indien mogelijk zorg je ervoor dat er in de woonkamer voldoende natuurlijk lichtinval is. Daarnaast is het belangrijk dat de woonkamer ook ’s avonds prettig kan worden verlicht. Vooral sfeerlichting komt in de woonkamer natuurlijk goed van pas.

Decoraties aan de muur

Scandinavische woonkamers van homify Scandinavisch

Het is in de woonkamer zeer aan te raden om de muren te decoreren met leuke schilderijtjes en foto’s. Pas echt wel op dat je niet teveel gaat ophangen. Daardoor loop je namelijk het risico dat het iets te druk wordt aan de muur. Wat afleidt van de rest van je woning.

Wil je meer weten over het inrichten van de woonkamer? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je woonkamer in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!