8 luxe houten huizen om verliefd op te worden! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 luxe houten huizen om verliefd op te worden!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Scandinavische huizen van GOOD WOOD Scandinavisch
Loading admin actions …

Een houten huis hoeft niet te lijken op een blokhut maar kan ook een staaltje van bijzonder fraaie architectuur zijn. En dat bewijzen de houten huizen die we je vandaag laten zien zonder twijfel. Stuk voor stuk bijzonder qua architectuur en met een zeer unieke vormgeving. Deze woningen laten het traditionele houten huis ver achter zich. Een modern houten huis biedt de comfort en luxe die we al kennen van een stenen of prefab huis. En toch heeft een houten huis iets dat andere huizen niet hebben. Het verspreidt die warme aangename flair waardoor je je direct prettig en welkom voelt. Bovendien is het gezonder omdat hout ademt en warmte reguleert en is het ecologisch verantwoord. Dat een houten huis zoveel meer kan zijn dan alleen maar een mooie vakantiewoning willen we je vandaag graag laten zien. De huizen die we je presenteren zijn niet alleen maar prachtig qua design maar ook zeer perfect qua bouw en indeling. Droom met ons mee en bekijk zeker even het extravagante woonhuis aan het water…

1. Klassieke blokhut wordt moderne understatement

Je droomt van een houten huis? Laat je dan betoveren door dit houten huis: de prachtige panoramische ramen brengen een heerlijk natuurlijk gevoel binnen in alle kamers ongeacht waar je je bevindt in het huis. Met een verwijzing naar de klassieke blokhut stijl, combineert deze woning de traditionele houten esthetiek op geheel eigen wijze met moderne gevelelementen. Het meest opvallende element zijn hier natuurlijk de bovengenoemde panoramische ramen. Maar ook de met natuursteen beklede basis en het overdekte balkon zijn zeker het vermelden waard.

2. Klassieke blokhut wordt moderne understatement

Met alle aandacht voor detail blijft de aanblik van de voorkant van dit houten huis verrassend bescheiden. Met dank aan het lijnenspel dat voor een behendige understatement zorgt, maar ook door de geveldecoratie ziet de bezoeker in eerste instantie niet wat een groot oppervlak deze woning in beslag neemt. Het gebouw lijkt zelfs een beetje gedrongen wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de smalle ramen. Dit alles maakt dit houten huis in alle opzichten sympathiek en bijzonder geschikt voor mensen die ruimte en pure eenvoudige vormen belangrijk vinden.

3. Twee houten huizen – in het hart verbonden deel 1

Ons eerste voorbeeld maakt direct al indruk met zijn onnavolgbare elegantie. De natuurlijke structuur van het hout is prachtig omlijst door de donkere dakpannen en de neutrale natuurstenen basis en heeft dus een bijzonder robuuste en tegelijk uitnodigende look. Maar wie nog beter kijkt, ziet het misschien al: dit is geen enkel houten huis, maar het gaat om twee houten huizen. Dit is dus een woning voor meer generaties – geheel zelfstandig en toch heel dicht bij elkaar.

4. Twee houten huizen – in het hart verbonden deel 2

Wat duidelijk zichtbaar is bij deze woning: alle kamers hebben een eigen toegang tot de tuin en een eigen terras. Het belangrijkste voordeel van dit houten multi-familie huis zien we echter alleen in dit voorbeeld. Er is een zee aan ruimte voor elke soort van vrijetijdsbesteding maar de kern blijft onbetwistbaar de gemeenschappelijke woonkamer. Hier kunnen alle gezinsleden elkaar ontmoeten voor een gezellig samenzijn. Dankzij de grote panoramische ramen is dit een zeer gezellige plek. Je zou ook kunnen zeggen: dankzij deze gemeenschappelijke woonkamer worden deze twee houten huizen in het hart met elkaar verbonden.

5. Een droom in Scandinavische retrolook deel 1

Dit prachtige houten huis combineert Scandinavisch design met een zekere retro charme. Aan de ene kant ziet het er levendig en modern uit terwijl het door de stenen elementen ook lijkt op een oude boerderij. De kozijnen onderstrepen deze charmante indruk. Ook het kleurgebruik is in retrostijl met een combinatie van roomwit, oudroze en zwarte belijning. Een prachtige mix van verschillende stijlen!

6. Een droom in Scandinavische retrolook deel 2

Aan de achterzijde zien we een grote aanbouw die ook op regenachtige dagen kan worden gebruikt als wintertuin met een prachtig glazen terras. De vorm van de gevel verrast ons met een vrij ongebruikelijk uitzicht. In plaats van alleen de wanden te gebruiken, laat deze op een volledig natuurlijke manier een erker ontstaan. Een zeer fraai detail van onze architecten. De aanbouw is uitgerust met grote ramen en een soort atrium die zorgt voor een ruime hoeveelheid daglicht aan de binnenzijde van deze woning.

7. Modern en tijdloos: de scandinavische stijl

Een houten huis met een duidelijke verwijzing naar de Scandinavische stijl met veel retro-elementen die we al eerder zagen. In dit voorbeeld zien we een eigentijds Scandinavische stijl houten huis in een eenvoudige stijl met natuurlijk hout als middelpunt samen met fraaie contrasterende kozijnen. Natuurlijk, modern en dus gewoon tijdloos. De gevel is eenvoudig zonder uitgebreide decoratie alleen de veranda ademt de sfeer van Finse luxe.

8. Modern en tijdloos: de Scandinavische stijl

De achterzijde van deze woning bevestigt wat we aan de voorzijde ook al zagen. Eveneens typerend voor de Scandinavische stijl. De grote ramen van dit geometrisch perfect houten huis bieden een fraai uitzicht op de omliggende tuin. Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke sfeer in het huis maar ook voor het zo door ons begeerde natuurlijke licht.

9. Neutrale kleuren als optische highlight

Natuurlijk houden we van de natuurlijke uitstraling van houten huizen. Hout als grondstof is niet alleen uiterst robuust, het zorgt ook voor een uitnodigend gevoel. Dit voorbeeld bewijst dat onze architecten een houten huis op heel veel verschillende manieren benaderen. De neutrale kleuren strekken zijn niet alleen maar gebruikt voor het dak maar voor de totale gevel. Ondanks dat deze woning zich duidelijk onderscheidt in de natuurlijke omgeving is deze tegelijkertijd in verbinding met de natuur.

10. Neutrale kleuren als optische highlight

Natuurlijk is het niet alleen de kleur die indruk achterlaat bij het bekijken van dit houten huis. Het is ook de rust die het uitstraalt. En ondanks alle strakke lijnen heeft het ook een verrassend nauwe relatie met zijn natuurlijke omgeving. De grote ramen, de grote tuin, maar vooral het zich aan twee kanten uitstrekkende terras zijn gewoon om bij weg te dromen. Hoe kun je niet bezwijken voor de charme van dit moderne houten huis?

11. Het traditionele houten huis: eenvoudig en comfortabel

De donkere houten elementen op hun beurt ondersteund door de witte gevel van de begane grond vormen een perfect contrast. Aan de ene kant is deze woning klassiek, modern en aan de andere kant heel traditioneel met de look van een houten chalet. Iets wat direct opvalt is vooral het balkon op de eerste verdieping met zijn bloemendecoratie en de opzettelijk benadrukte houten elementen. Wie wil daar nu niet de dag beginnen met een heerlijke geurende kop koffie in de eerste zonnestralen?

12. Het traditionele houten huis: eenvoudig en comfortabel

Maar even onder ons: Wie denkt er bij de aanblik van dit prachtige houten huis direct aan het Zwarte Woud? Of beter nog: op vakantie naar het Zwarte Woud met de hele familie! De traditionele stijl straalt naast rust ook een bepaald soort eenvoud uit. En toch kun je je gemakkelijk voorstellen hoe je hier 's-avonds comfortabel rond de tafel of bij de open haard zit in gezelschap van je geliefden en een fijne gezellig dag doorbrengt.

13. Extravagant droomhuis aan het water

Wees eerlijk: dit houten huis met directe toegang tot water is gewoon een absolute droom. Ondanks het lange dak dat niet alleen zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling, maar ook voor een gevoel van ongeëvenaarde uitgestrektheid, lijkt alles bij deze woning erop gericht om de natuur in haar pure vorm te beleven. Of het nu de panoramische ramen, het balkon of de vele plekken op het terras zijn waar je even heerlijk kunt zitten met uitzicht op het water. Ideaal als feestlocatie of gewoon voor een familievakantie in de natuur. 

14. Extravagant droomhuis aan het water

En ook de achterzijde van dit droomhuis straalt een en al luxe uit. Het dak boven de entree en de rest van de entree zien er prachtig natuurlijk uit en geen enkel detail is minder fraai. De grove natuurstenen bestrating past perfect bij de elegante houten gevel. De combinatie van donkere kleuren zorgt voor een mooi visueel contrast in de landelijke omgeving. Fraai: de Coniferen in potten in de voortuin en de kleine stenen trap. Alles is perfect aan deze woning!

15. Een houten huis in verrassend moderne optiek

In eerste instantie zou je niet denken dat dit een houten huis is, of wel? De moderne uitstraling en het contrast van zwarte en witte elementen in combinatie met de  overvloedig gebruikte glazen oppervlakken maken dit tot een zeer eigentijds huis. En toch gaat het hier om een houten huis. Vooral de zwarte houten balken bevestigen dit vermoeden. Zelden was een combinatie van traditionele materialen en moderne architectuur zo duidelijk en in een perfecte harmonie.

16. Een houten huis in verrassend moderne optiek

Om dit houten huis in volle glorie te zien is het de moeite waard om in de avondschemering nog even een blik op te werpen. Goede verlichting moet natuurlijk in elk huis een begrip zijn. Maar wat de experts hier gecreëerd hebben is werkelijk een lust voor het oog! Het warme licht verlicht het enorme dak en laat het huis dat er overdag neutraal uitzien er in de avond zeer geruststellend en uitnodigend. Perfect voor lange zomeravonden! Eén ding is duidelijk: houten huizen zijn nog steeds absoluut spannend en zeer actueel. Ze combineren comfort met traditie en inspireren ons om geheel eigen ideeën te ontwikkelen. Wil je weten hoe je zelf een houten huis bouwt, lees dan ook: Een houten huis bouwen doe je zo!

Wij gaan verhuizen naar het extravagante droomhuis aan het water!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!