Persoonlijkheid aan je toilet - ja echt - geven!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Persoonlijkheid aan je toilet – ja echt – geven!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Toilet Loft:  Badkamer door Piet-Jan van den Kommer
Loading admin actions …

Het toilet is het kleinste kamertje van je woning en het optimaal inrichten van deze ruimte kan daarom ook wel eens lastig zijn. Bovendien is het niemands favoriete kamertje, maar dit betekent niet de inrichting en uitstraling minder belangrijk zijn. Met een beetje creativiteit kun je er toch heel wat persoonlijkheid aan geven! Dit hoeft niet te gebeuren door een hele renovatie en daarom hoeft het gelukkig ook niet veel te kosten. Door middel van onderstaande tips en tricks kun je de sfeer en uitstraling in een handomdraai veranderen! Hoe je dit en waar je begint? Dat lees en zie je in dit Ideabook. Wil je het juist wel groot aanpakken en je toilet een volledige make-over geven door middel van een gehele renovatie? Dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om een professional in te schakelen. 

We verzamelden een aantal mooie voorbeelden en delen daarbij bruikbare en slimme tips om jouw toilet een stijlvolle en originele look te geven! Kijk je met ons mee? 

Kleuren

 Badkamer door Erika Winters® Design
Erika Winters® Design

Nightingale Decor, Hollywood Hills CA. 2014

Erika Winters® Design

Kleuren hebben vanzelfsprekend invloed op de uitstraling van een bepaalde ruimte, en dit geldt ook in het toilet. Over het algemeen wordt aangeraden om in een kleine ruimte te kiezen voor lichte kleuren, puur omdat deze de ruimte optisch groter doen lijken. Nu is het zo dat je niet heel veel tijd doorbrengt op het toilet, dus het is zeker ook optioneel te kiezen voor donkere kleuren. Ga voor een vrolijke, opvallende kleur of kies juist voor een opvallende print. Op bovenstaande foto zie je dat er gekozen is voor een mooie blauwe kleur die in contrast staat met het witte interieur waardoor dit toilet een moderne, cleane uitstraling krijgt. Om het geheel niet te donker te maken kun je kiezen voor lichte plinten en een lichte vloer. 

Vind je dit iets te veel van het goede? Kies er dan voor om slechts één muur een accentkleur of printje te geven. De muur achter het toilet is hier uitermate geschikt voor! Ga je liever voor neutrale kleuren? Dan kun je kleuraccenten ook toevoegen in de vorm van textiel en accessoires. Denk aan badmatten, handdoeken, geurstokjes en fotolijsten. Over de nodige accessoire en decoratie lees je later in dit Ideabook meer.

Geuren en kaarsen

Meubels:  Badkamer door Teakea
Teakea

Meubels

Teakea

Net als kleuren hebben ook geuren invloed op de gemoedstoestand. Natuurlijk dienen geuren in het toilet niet alleen voor sfeer, maar hebben ze hier ook een functionele functie. Kies daarom voor een combinatie van beide. Plaats wierook, geurstokjes of een gezellige geurkaars voor de sfeer. Voor het praktische doeleinde kies je een lekkere luchtverfrisser en een schoon stuk zeep of een zeeppompje. 

Op het toilet op bovenstaande foto is gekozen voor een combinatie van meerdere geur elementen. Niet alleen zorgen ze ervoor dat het lekker ruikt, de mooie vormgeving zorgt er ook voor dat de ruimte helemaal af wordt gemaakt. 

Muurdecoratie

Wanneer het aankomt op wanddecoratie in het toilet zien we één item vaak terugkomen: de verjaardagskalender. Heel handig en leuk natuurlijk, maar het is niet de meest originele keuze. Waar je ook nog voor zou kunnen kiezen? Ga bijvoorbeeld voor een mooi schilderij of grote foto! Een alternatief kan ook nog zijn het creëren van een foto collage door het ophangen van meerdere kleine fotolijsten. Kies voor persoonlijke foto's van vrienden, familie of vakantie of ga voor toepasselijke quotes of zelfgemaakte schetsen. De mogelijkheden zijn eindeloos dus laat je creativiteit de vrije loop! 

Vind je het toch handig om een kalender in het toilet op te hangen? Kies dan een stijlvolle versie uit die perfect past bij de rest van het interieur. Wist je trouwens dat je bij verschillende aanbieders je eigen, persoonlijke kalender kan ontwerpen? Kijk eens naar de mogelijkheden! 

Opbergruimte

Ook in het toilet is voldoende opbergruimte erg belangrijk. Vooral omdat je te maken hebt met een redelijk kleine ruimte, wil je geen chaos doordat her en der losse spulletjes uitgestald staan. Kies liever voor afgesloten opbergruimte in de vorm van kastjes of planken met opbergbox. Op bovenstaande foto zie je een ultra modern toilet waarbij gekozen is voor enorm veel opbergruimte in de achterste wand. Er is een open kast gecreëerd die van het plafond tot aan de grond loopt. Hij is bovendien uitgevoerd in een contrasterende kleur. Dit voorbeeld laat zien dat een open kast helemaal niet rommelig hoeft te lijken – mits je kiest voor een strakke indeling. 

Wil je meer inspirerende toiletten zien? Scroll dan ook nog even door deze foto's

Atmosfeer

Wanneer de basis gezet is, wat kun je dan verder nog doen om de sfeer van het toilet te bepalen zodat hij een stijlvolle uitstraling krijgt? Een belangrijk element in elke ruimte is natuurlijk de verlichting. Ook in het toilet kun je kiezen voor verschillende verlichtingssoorten. Zo kun je gaan voor de 'normale' plafondverlichting, eventueel met dimmer. Je kunt echter ook kiezen voor een combinatie met vloerverlichting, zoals op bovenstaande foto te zien is. Zelfs de spiegel boven de wasbak is verlicht, en zoals je kunt zien zorgen deze diverse verlichtingsmogelijkheden voor enorm veel sfeer. 

Sommige mensen vinden het fijn om te kunnen genieten van muziek in de badkamer of op het toilet. Het inbouwen van speakers is een optie, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een draadloze speakerset!

Onderhoud

Tenslotte willen het nog even hebben over het onderhoud van je toilet. Wat moet je aanschaffen om hem zo lang mogelijk netjes en mooi te houden? En wat zijn elementen die je regelmatig moet vervangen? Textiel dat veelvoudig gebruikt en gewassen wordt kan snel dof en lelijk worden, zorg dus dat deze zo nu en dan vervangen worden voor nieuwe exemplaren. Denk aan gastenhanddoekjes of de toiletmat. Ook de toiletborstel, niet perse de houder, kun je regelmatig vervangen. 

Zorg ook dat er altijd schoonmaakmiddel aanwezig is voor na het toilet gebruik, wel zo fris!  

Hiermee sluiten we dit Ideabook af, we hopen dat je voldoende inspiratie op hebt gedaan om thuis je eigen toilet een mooie opknapbeurt te geven! Zo zie je maar weer dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Wil je nog meer tips voor het inrichten van je toilet? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook vol inspiratie!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!